مرمت مقبره حکیم هزاره‌ها در همدان؛ موزه هگمتانه به مخزن امن مجهز شد


مرمت مقبره حکیم هزاره‌ها در همدان؛ موزه هگمتانه به مخزن امن مجهز شد

گروه استان‌ها -عملیات مرمت هفت بنای تاریخی در پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین به بهره‌برداری رسید که افتتاح مخزن امن موزه هگمتانه از مهمترین آن‌ها به شمار می‌رود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  همدان ، پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین، مهد تاریخ و زادگاه بزرگان و نام‌آوران بسیاری است؛ سرزمین آریایی‌ها که جزءشهرهای مهم ایران از نظر ابنیه تاریخی و جاذبه‌های طبیعی به شمار می‌رود.

 تپه باستانی هگمتانه به عنوان "نماد کهن" همدان، امروز شاهد رویداد مهمی بود که گامی نو برای معرفی بیشتر آن به جهانیان به شمار می‌رود؛ رویدادی که می‌توان مادستان را به همگان معرفی کند.

امروز و همزمان با آئین افتتاح متمرکز 320 پروژه حوزه میراث‌فرهنگی با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس جمهور، مخزن موزه هگمتانه همدان افتتاح شد؛ موزه‌ای با اشیا تاریخی نفیس به یادگار مانده از گذر قرن‌ها.

در این آئین، کار مرمت 7 پروژه شامل مخزن موزه هگمتانه، سامان‌دهی آرامگاه بوعلی، کاروان‌سرای حاج صفرخان در بازار همدان، ایوان و نمخانه مسجد جامع همدان، حمام گلشن نهاوند و خانه اقتداری تویسرکان پایان یافت.

به گزارش  روابط عمومی اداره میراث فرهنگی همدان برای مرمت این 7 پروژه 61 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شده و برای 117 نفر اشتغال‌زایی به دنبال داشته است.

 

 

از مهمترین این پروژه‌ها، مسجد جامع همدان است که از قدیمی‌ترین مساجد کشور به شمار رفنه و  در ابتدای خیابان اکباتان و محدوده میدان امام خمینی(ره) واقع شده است.

مخزن موزه منطقه‌ای غرب کشور با  هزار  و 800 مترمربع مساحت هم از دیگر مراکزی بود که به بهره‌برداری رسید. این موزه نشان‌دهنده ظرفیت‌های ارزشمند تاریخی استان همدان است که بیش از 23 هزار شیء موزه‌ای را در خود جای داده است.

مقبره  پزشک نامدار، شیخ الرئیس بوعلی سینا، کاروانسرای صفرخان همدان به یادگار مانده از دوران قاجار، خانه اقتداری  تویسرکان و حمام تاریخی گلشن نهاوند هم 5 پروژه دیگری بود که امروز به بهره‌برداری رسید.

 وجود 4 هزار کارگاه مرمت در کشور 

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در  این آئین بهره‌برداری از 7 پروژه میراث‌فرهنگی استان همدان گفت: همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران‌زمین است که قدمت سکونت در آن به دوران سنگی هزاره چهارم قبل از میلاد برمی‌گردد و مادها اولین پایتخت ایران زمین را در همدان تاسیس کردند.

محمد حسن طالبیان افزود: مرمت بناهای تاریخی، سرمایه‌های بی‌بدیل و غیرقابل جایگزین را به چرخه خدمت در آورده و تنها عرصه‌ای است که دانش سرزمین و فرهنگ معماری و شهرسازی را حفظ و تداوم می‌بخشد.

وی با اشاره به وجود بیش از 4 هزار کارگاه مرمت در کشور بیان کرد: این کارگاه‌ها به همت  بخش خصوصی ایجاد شده و که یک رکورد تاریخی در حوزه میراث‌فرهنگی محسوب می‌شود.

طالبیا ن از تعیین محدوده بیش از 2 هزار شهر و روستای تاریخی خبر داد و گفت: مرمت نزدیک به  61هزار شیء موزه‌ای و راه‌اندازی 158 موزه از مهمترین اقدامات وزارت میراث فرهنگی بوده که که بیش از 127 موزه با مشارکت بخش خصوصی ایجاد شده است.

وی افزود: با هدف حفظ میراث فرهنگی و تاریخی کشور از طمع سودجویان هم  330 دستگاه فلزیاب و  17 هزار و 246 قلم شیء در 9 ماه سال جاری کشف شده است.

انتهای پیام/744/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon