نگاهی به نخستین تجربه بخش خصوصی در برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب دانشگاهی

نگاهی به نخستین تجربه بخش خصوصی در برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب دانشگاهی

هشتمین نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی را به صورت مجازی از طریق پرتال پند بدون هیچگونه خللی در اجرا و با کیفیت در خور شأن دانشگاهی برگزار کردیم و گام نخست را به خوبی برداشتیم.

خبرگزاری تسنیم،‌ سید عباس حسینی نیک ـ مدیرمسئول انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی

هشتمین نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی در هفته دوم اسفند ماه 1399 از طریق پرتال پند برگزار شد. در این نمایشگاه حدود 170 ناشر فعال دانشگاهی تعداد بیش از 30 هزار عنوان کتاب دانشگاهی در حوزه‌های مختلف اعم از علوم انسانی و اجتماعی، فنی و مهندسی، پایه، پزشکی، کشاورزی و دامی، معماری و هنری را با تخفیف 25 درصد عرضه کردند.

چند ملاحظه مهم در خصوص برگزاری این نمایشگاه:

نخست آن که طراحی و راه‌اندازی پرتال نشر دانشگاهی موسوم به پند با پشتوانه دانش و تجربه موجود در انجمن و اعضای باسابقه آن صورت گرفته است. راهبردی که در این پرتال طراحی شده توانسته فعالیت‌های بعدی در این حوزه را چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی تحت تأثیر قرار دهد.

هر ناشر شرکت‌کننده در پرتال دارای پروفایل یا غرفه مخصوص خود هست و می‌تواند علاوه بر مدیریت اطلاعات کتاب‌های خود، بنرهای تبلیغاتی خود و عناوین جدید خود را نیز به اشتراک گذارد. موضوع‌بندی علمی کتاب‌ها یکی از خصوصیات مهم پرتال پند است.

موضوع مهم دیگر معرفی نمایندگی‌ها و کتابفروشی‌های طرف قرارداد ناشر در تهران و شهرستانهاست که این کار باعث شده نه تنها لطمه‌ای به چرخه توزیع وارد نشود، بلکه برای کتابفروشی‌ها تبلیغ نیز انجام شود.

دوم آن که هزینه طراحی این پرتال از منابع موجود در انجمن پرداخت شده و هیچگونه کمک دولتی برای آن دریافت نشده است. البته مبلغ آن قابل مقایسه با هزینه‌های اعلامی برای طراحی سایت‌های دولتی مشابه نیست.

سوم آن که در این نمایشگاه هیچ مبلغی یارانه برای خرید کتاب از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت نشده است. سوای از این که حمایت از این نوع نمایشگاه‌ها و تخصیص یارانه برای کتاب علمی و دانشگاهی جزو وظایف نهادهای مربوط است لیکن با تزریق یارانه بدون توجه به زیرساخت‌های حوزه کتاب موافق نیستیم.

چهارم آن که در این نمایشگاه تخفیف 25 درصد از طرف ناشران را پیش‌بینی کردیم با این حساب که هزینه پست را خریدار کتاب پرداخت کند. عملاً تخفیف داده شده به خریدار، بیش از 15 درصد نبوده است. این میزان تخفیف را کتابفروشان نیز می‌توانستند به مشتری بدهند و بنابراین موجب اختلال در روند توزیع کتاب نشد.

پنجم آن که زمان برگزاری این نمایشگاه بنا به درخواست معاون محترم امور فرهنگی وزارت ارشاد از هفته کتاب در آبان ماه به بعد از زمان برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب که توسط خانه کتاب انجام شد، منتقل شد. استدلال ایشان این بود که ممکن است نمایشگاه مجازی دانشگاهی، نمایشگاه مجازی خانه کتاب را تحت تأثیر قرار دهد. این کار انجام شد و نمایشگاه مجازی دانشگاهی را به هفته دوم اسفند ماه منتقل کردیم که البته در اواخر بهمن متوجه شدیم که همزمان با نمایشگاه دانشگاهی، طرح زمستانه خانه کتاب نیز برگزار می‌شود! با تخفیف 25 درصد!

به هر حال هشتمین نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی را از طریق پرتال پند بدون هیچگونه خللی در اجرا و با کیفیت در خور شأن دانشگاهی برگزار کردیم و گام نخست را به خوبی برداشتیم.

میزان فروش در این نمایشگاه در حد انتظار ما بوده و البته باید توجه داشت که پرتال نشر دانشگاهی پند به نشانی (pandpub.ir) بطور دائمی فعالیت داشته و در ایام غیرنمایشگاه، کتاب‌های ناشران دانشگاهی (عضو و غیر عضو انجمن) را با تخفیف 10 درصد عرضه کرده و آمادگی برای برگزاری نمایشگاه های بعدی وجود دارد.

خوشبختانه با معرفی این پرتال در دانشگاه‌ها و محیط‌های دانشجویی، مراجعه اهل علم به این پرتال ادامه خواهد داشت. بخش خصوصی درک درستی از این موضوع دارد و می‌داند که خودگردان بودن و پی‌ریزی درست و اساسی لازمه موفقیت پایدار است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران