افزایش توجه به فرهنگ اقوام ایرانی در ششمین جایزه فیروزه

افزایش توجه به فرهنگ اقوام ایرانی در ششمین جایزه فیروزه

دبیر جشنواره فیروزه گفت:‌ در این دوره از جشنواره توجه به کالاهای فرهنگی با توجه به تنوع اقوام است. در دوره ششم، از سه استان به چهارده استان رسیدیم و غالب استان‌هایی که دارای پتانسیل تولید و ویژگی‌های خاص فرهنگی و قومی بودند، مورد توجه قرار گرفتند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم‌، نشست رسانه‌ای ششمین دوره از جایزه فیروزه پیش‌ازظهر امروز 19 اسفندماه 1399 با حضور علی فریدونی دبیر این جایزه در سرای اهل قلم برگزار شد.

 در این نشست، علی فریدونی با اشاره به دلیل بروز تأخیر در برگزاری این رویداد هنری گفت:‌ براساس آیین‌نامه جایزه فیروزه، این رویداد باید در دی ماه سال جاری برگزار می‌شد اما به‌دلیل شرایط خاص کرونایی نتوانستیم آن را در موعد مقرر برگزار کنیم. 

وی در ادامه به موضوعات ششمین جایزه فیروزه اشاره کرد و گفت:‌ موضوعات این دوره نیز همچون دوره‌های گذشته شامل اسباب‌بازی، عروسک، نوشت‌افزار و هدایای فرهنگی است. این موضوعات در زمره موضوعاتی جای می‌گیرند که دامنه جمعیت فراگیری برای مصرف آنها وجود دارد.

فریدونی افزود: در دوره ششم با توجه به فراگیری ویروس کرونا در کشور و سیاست‌هایی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در قبال این فراگیری اتخاذ کرده بود، رویکرد خانواده‌محوری را ناظر به شرایط کرونایی دنبال کردیم. 

وی در ادامه بیان کرد:‌ سال گذشته یازده رویداد را در قالب نشست‌های تخصصی برگزار کردیم که با استقبال مخاطبان هدف همراه بود اما در این دوره به دلیل شرایط ناشی از فراگیری کرونا، تمامی فعالیت هایمان به صورت مجازی برگزار شد. 

دبیر ششمین جایزه فیروزه تصریح کرد: جایزه فیروزه مشوقی برای انگیزه‌بخشی به گروه‌هایی است که در حوزه فرهنگ فعالیت می‌کنند. در این دوره به نفر اول هر یک از رشته‌ها دوازده میلیون تومان، به نفر دوم هشت میلیون تومان و به نفر سوم 6 میلیون تومان اهدا خواهد شد. همچنین به نفر شایسته تقدیر نیز چهار میلیون تومان اهدا می‌شود. 

فریدونی در ادامه آمار کمیت آثار واصله به دبیرخانه ششمین جایزه فیروزه را به شرح زیر اعلام کرد:  در بخش اسباب‌بازی: 107 اثر از 37 تولیدکننده، در بخش عروسک: 397 اثر از 158 تولیدکننده، در بخش نوشت‌افزار ایرانی‌ـ اسلامی: 159 اثر از 43 تولیدکننده، در بخش هدایای فرهنگی: 765 اثر از 263 تولیدکننده، در بخش ویژه کرونا: 84 اثر از 51 تولیدکننده رسیده است.

وی در ارتباط با داوری نهایی آثار راه‌یافته به جایزه ششم گفت: در این دوره بیش از 20 داور به داوری آثار واصله می‌پردازند. اکنون مراحل اولیه داوری انجام گرفته است و مراحل نهایی داوری نیز ظرف روزهای آینده انجام خواهد شد.

فریدونی ادامه داد: با توجه به سند داوری که از سوی شورای سیاستگذاری جایزه تدوین شده، توجه به مولفه‌ها و ارزش‌های ایرانی اسلامی، ترویج آداب، رسوم و سنن ملی، توجه به مباحث جامعه‌شناختی و روانشناختی و... در زمره معیارهای داوری جایزه فیروزه است. 

دبیر ششمین جایزه فیروزه در بخش دیگری از سخنان خود درباره ششمین جایزه فیروزه گفت: جایزه فیروزه نیز مثل هر رویداد فرهنگی دیگری مستلزم مشارکت‌جویی و همراهی سایر بخش‌ها و دستگاه‌های ذیربط است و خوشبختانه در این دوره مشارکت و همراهی خوبی را از سوی بخش‌های مربوطه شاهد بودیم. تلاش ما این است که با برگزاری جایزه فیروزه به صورت مستقیم و غیرمستقیم، به رشد کمی و کیفی صنایع فرهنگی کشور کمک کنیم. 

وی اضافه کرد: یکی از ویژگی‌های جامعه ایرانی تنوع فرهنگی ناظر به اقوام است. سال گذشته نسبت به اقوام ایرانی تمرکز ویژه‌ای داشتیم و عطف به همین تمرکز، سه استان گلستان، سیستان و بلوچستان و خوزستان مورد توجه قرار گرفتند. خوشبختانه این سه استان به خوبی توانستند شاخص‌های فرهنگی مربوط به خود را در قالب تولیدات فرهنگی‌شان نمایان کنند. 

فریدونی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های خاص این دوره از جشنواره توجه به کالاهای فرهنگی با توجه به تنوع اقوام است. در دوره ششم، از سه استان به چهارده استان رسیدیم و غالب استان‌هایی که دارای پتانسیل تولید و ویژگی‌های خاص فرهنگی و قومی بودند، مورد توجه قرار گرفتند؛ ازجمله: خراسان جنوبی، گیلان، بوشهر، ارومیه، آذربایجان غربی، ایلام و... 

مدیر اداره تشکل‌های فرهنگی در پایان ضمن ابراز امیدواری برای ریشه‌کن شدن ویروس کرونا گفت:‌ امیدوارم در سال آینده ویروسی به نام کرونا وجود نداشته باشد که ما مجبور شویم موضوعی را به آن اختصاص دهیم.

اختتامیه ششمین جایزه فیروزه روز یکشنبه 24 اسفند با رعایت کلیه پروتکل‌های بهداشتی در سالن سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon