چرا نوسازی بافتهای فرسوده قم اجرایی نشد؟
گروه استانها ـ رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: تعیین غیر کارشناسی محدوده تاریخی ۳۱۵ هکتاری در قم، مسیر نوسازی بافتهای فرسوده را مسدود کرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، عبدالله جلالی ظهر امروز در جمع خبرنگاران با تشریح وضعیت مدیریت شهری و برخی از دغدغهها اظهار داشت: سال 99 را با شرایط سخت و دشواری پشت سر گذاشتیم و شیوع کرونا، محدودیتهایی را در حوزه تحقق اهداف در مدیریت شهری قم ایجاد کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر قم افزود: باوجوداین مشکلات، بسیاری از پروژهها بر اساس برنامهوبودجه و با نظارت شورای اسلامی شهر پیش رفت و سال 99 یک سال طلایی برای به ثمر نشستن پروژههای خدماتی و عمرانی بود.
وی تصریح کرد: هر یک از پروژههای شهری دارای اهمیت و ضرورت خاصی است و به لحاظ کارشناسی، بخشی از نیازهای شهروندان را تأمین میکند.
جلالی بیان کرد:در سال آینده، تعدادی از پروژههای شهری در جهت رفع مشکلات ترافیکی و حملونقل و عمران و خدماتی به بهرهبرداری میرسد.
وی عنوان کرد: ازجمله رویکردهای مهم شورای شهر، توازن بخشی عادلانه در مناطق شهری قم به شمار میرود، البته هنوز محرومیتهایی در قم وجود دارد و با توجه به ارزیابیهای انجامشده منطقه 6 با کمبودهای زیادی مواجه است.
استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در اجرای طرحهای مختلف از جمله راههای توسعه قم است
رئیس شورای اسلامی شهر قم اظهار کرد: یکی از راههای توسعه قم استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در اجرای طرحهای مختلف است که با توجه به تمهیدات لازم، وضعیت جذب سرمایهگذار در قم مطلوب است.
وی خاطرنشان کرد: در خصوص ساخت پارکینگ در سطح شهر، اقداماتی انجامشده اما هنوز کمبودهایی در سطح شهر دیده میشود و وضعیت احداث پارکینگ در قم، رضایتبخش نیست.
جلالی تصریح کرد: در فاز 5 عمار یاسر، عملیات اجرایی آغازشده و قرار است بعد از 42 سال به سرانجام برسد، اما در فاز 4 مشکلاتی دیده میشود.
وی گفت: ساماندهی ورودی شهر بهخصوص از سمت اراک در دستور کار قرار دارد، بست شرقی یکی از موضوعات مهم در قم است، در این راستا برای بهرهبرداری از بست شرقی حرم مطهر یک سرمایهگذار اعلام آمادگی کرده و در سال آینده روند فعالیتهای عمرانی آن آغاز میشود.
رئیس شورای اسلامی شهر قم در مورد بودجه افزود: نسبت بودجه جاری به عمرانی شهرداری قم در سال آینده 29 به 71 درصد است که البته بخش زیادی از بودجه جاری در جهت حفظ و نگهداری فضای سبز و رفتوروب شهری صرف میشود.
وی بیان کرد: برنامههایی در ارتباط با الکترونیکی کردن خدمات شهرداری، شهر و شهروند هوشمند، احیای بافتهای فرسوده، شفافیت و انضباط مالی شهرداری در دست اقدام است.
جلالی گفت: بازآفرینی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) یکی از موضوعات مهم است و دراینباره آرامسازی و پیاده راهسازی اطراف حرم مطهر از هر چهار سمت آن عملیاتی میشود، دراینباره تولیت آستان مقدس حرم حضرت معصومه(س) با جمعآوری گیتهای بازرسی در محدوده خیابان ارم برای پیاده راهسازی این محور تا چهارراه شهدا موافقت کرد.
قدرت عمل در بازآفرینی بافت تاریخی قم بسیار محدود است
وی افزود: متأسفانه قدرت عمل در بازآفرینی بافت تاریخی قم بسیار محدود است و تعیین غیر کارشناسی محدوده تاریخی 315 هکتاری در قم، مسیر نوسازی بافتهای فرسوده را مسدود کرده است.
رئیس شورای اسلامی شهر قم تصریح کرد: این محدوده بافت تاریخی قم بر مبنای عکسهای هوایی در سال 1335 تعیینشده و ساماندهی بافت فرسوده را با مشکلاتی مواجه کرده، درحالیکه باید بافت تاریخی بهصورت لکهای دیده شود.
وی در مورد منوریل متذکر شد: منوریل، یک پروژه دولتی است که دولت وقت تضمین تأمین اعتبار آن را داده بود اما در دولت جدید، اعتبارات قطع شد، درصورتیکه بودجه جدیدی به آن تخصیص پیدا کند، 4.7 کیلومتر از آن به بهرهبرداری میرسد، اگرچه نقش زیادی در حملونقل قم ندارد.
روزانه 700 تن زباله از سطح شهر جمعآوری میشود
جلالی در مورد مدیریت پسماند در قم عنوان کرد: روزانه 700 تن زباله از سطح شهر جمعآوری میشود که 300 تن آن تبدیل به کود برای فضای سبز و عرضه به کشاورزان میشود.
وی خاطرنشان کرد: در بودجه سال 1400 توسعه فضاهای سبز و برخی از پروژهها دیدهشده است، دراینباره 11 فرهنگسرای جدید در قم تأسیس میشود.
انتهای پیام/457/ش