سال ۹۹؛ سال تلخ تولیدکنندگان نوشت‌افزار/ کرونا تولید لوازم‌التحریر را به یک‌سوم کاهش داد

سال 99؛ سال تلخ تولیدکنندگان نوشت‌افزار/ کرونا تولید لوازم‌التحریر را به یک‌سوم کاهش داد

سیاست‌های نامشخص و اخبار ضد و نقیض درباره بازگشایی مدارس در کنار افزایش بی‌سابقه قیمت کاغذ در سال جاری، کار را برای تولیدکنندگان نوشت‌افزار سخت کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، شیوع ویروس کرونا تأثیر غیر قابل انکاری بر صنایع و کسب و کارهای مختلف گذاشت. از این رهگذر، چراغ برخی از کارگاه‌ها خاموش شد و چرخ تولید برخی دیگر کُندتر از گذشته حرکت کرد. تولیدکنندگان در یک سال گذشته با بیم و امید به آینده نگریسته‌اند و چشم‌انتظار تغییر در بازار.

تولید نوشت‌افزار ایرانی اسلامی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با توجه به تعطیلی مدارس، روزگار تلخ‌تری را تجربه کرد. نوشت‌افزار ایرانی اسلامی که قریب به یک دهه است فعالیت خود را آغاز کرده، طی سال‌های گذشته توانسته است نظر مخاطبان را به خود جلب کرده و در سبد خانواده‌ها جای بگیرد. تولیدکنندگان این حوزه طی سال‌های اخیر با مشکلات ریز و درشتی دست و پنجه نرم کرده و از سر گذرانده‌اند، اما یک سال گذشته با شیوع کرونا، بازار آنها از سکه افتاد.

برخی از تولیدکنندگان بر این باورند سیاست‌های نامشخص دولت در قبال بازگشایی مدارس، کار را برای آنها سخت‌تر هم کرده و آنها قادر به برنامه‌ریزی برای آینده نبوده‌اند. خبرهای ضد و نقیض در این رابطه سبب شد تا بازار برای سفارش محصولات جدید دست نگاه دارد و در نهایت، این تولیدکنندگان بودند که باید ظرفیت تولید خود را کاهش می‌دادند. در کنار این، باید از افزایش بی‌سابقه ملزومات تولید از جمله کاغذ نیز یاد کرد که گاه تا بندی 600 هزار تومان نیز پیش رفت.

محمد یقینی، مدیرعامل مجمع نوشت‌افزار ایرانی اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به شرایط تولیدکنندگان و فعالان این حوزه در سال جاری گفت: سال جاری تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا برای همه صنایع و کسب و کارها مشکلات خاصی ایجاد شد. نوشت‌افزار نیز به دلیل تعطیلی مدارس تحت تأثیر شیوع کرونا، از جمله صنایعی بود که از این قضیه آسیب خورد. 

وی ادامه داد: تولید نوشت‌افزار تحت این شرایط به یک‌سوم و گاه در برخی از حوزه‌ها و اقلام به یک‌چهارم کاهش پیدا کرد. در برخی از اقلام مانند جامدادی و کیف این میزان حتی به یک‌دهم کاهش نیز رسید. برخی از تولیدکنندگان دیگر تولید نداشتند و تعداد زیادی از فعالان به ویژه در حوزه تولید کیف وارد تولید ماسک شدند.

مدیرعامل مجمع نوشت‌افزار ایرانی اسلامی با بیان اینکه آسیب‌های وارد شده به این حوزه جدی بود، یادآور شد: سیاست‌ها در رابطه با باز یا بسته بودن مدارس نیز در چنین شرایطی خیلی روشن نبود و همین امر، کار را برای تولیدکنندگان و برنامه‌ریزی سخت‌تر کرد، اما به هر شکلی که بود در این مدت کار ادامه پیدا کرد. 

یقینی همچنین به برخی از طرح‌هایی که در سال جاری در حوزه نوشت‌افزار ایرانی اسلامی انجام شد اشاره و اضافه کرد: پویش «قهرمان من» با محوریت شخصیت شهید سردار قاسم سلیمانی از جمله فعالیت‌های فعالان این حوزه در سال جاری بود که در بهمن‌ماه برگزار شد. 

وی با اشاره به استقبال خانواده‌ها از نوشت‌افزار با طرح شهید قاسم سلیمانی ادامه داد: شخصیت این سردار رشید ظرفیت‌های بسیاری برای پرداختن در این حوزه دارد؛ به طوری که می‌توان با کار روی طرح‌های جدید، کارهای ارزنده‌ای را عرضه کرد. به نظر می‌رسد شخصیت حاج قاسم از جمله 10 شخصیت برتر در این حوزه است که کودکان و نوجوانان به آن علاقه دارند.   

مدیرعامل مجمع نوشت‌افزار ایرانی اسلامی همچنین از برگزاری نمایشگاه الگونما خبر داد و یادآور شد: این نمایشگاه هر ساله در حاشیه نمایشگاه ایران‌نوشت برگزار می‌شود که ناظر بر بررسی شخصیت‌ها و الگوهای معارض و بازارسازی فرهنگی است. در نمایشگاهی که امسال برگزار شد، مسائل دیگری چون بررسی وضعیت فعلی بازار نوشت‌افزار در داخل کشور و بایدها و نبایدها مورد تأمل و بررسی قرار گرفت. 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
triboon
گوشتیران