دستگاههای متولی از حداکثر ظرفیت برای گسترش بیمه روستائیان، کشاورزان و عشایر استفاده کنند
گروه استانها- معاون سیاسی امنیتی استاندار قزوین گفت: مشکلات به وجود آمده در مسیر تحقق بیمه روستائیان، کشاورزان و عشایر مانع پوشش همگانی آن شده است لذا ضروری است تا دستگاههای متولی در مورد برطرف کردن مشکلات آن حداکثر تلاش خود را به انجام دهند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، منوچهر حبیبی در کارگروه فرهنگی، اجتماعی و سلامت استان که ظهر امروز در سالن جلسات شهید امامی استانداری قزوین برگزار شد اظهار داشت: از مسائلی که پیرامون بیمه اجتماعی روستائیان، عشایر و کشاورزان مطرح شده عدم توجه به بحث درمانی در این بیمه که مانعی در مسیر رشد آن به شمار رفته و عدم تمکن مالی بیمهشوندگان در مورد پرداخت حق بیمه بوده که لازم است حوزه عمرانی با مشارکت سازمان مدیریت برنامهریزی استان و جهاد کشاورزی در این خصوص نهایت تلاش خود را به انجام رسانند.
وی افزود: تمام نهادهای متولی استان باید در خصوص گسترش این پوشش بیمهای همکاری کرده و رسانهها نیز از ظرفیت اطلاعرسانی خود در این خصوص استفاده کنند؛ همچنین لازم است تا از ظرفیت خیرین و مشارکت دهیاریها نیز در این مسیر استفاده شود.
معاون سیاسی امنیتی استاندار قزوین تصریح کرد: پوشش بیمهای کشاورزان، روستاییان و عشایر به گونهای است که 5 درصد آن توسط بیمه شوندگان و 10 درصد توسط دولت پرداخت میشود تا همه افراد تحت پوشش آن قرار گیرند.
حبیبی گفت: حوزه فرهنگی و اجتماعی نبض جامعه است به گونهای که آرامش جامعه در گرو توجه ویژه به آن به ویژه آسیبهای اجتماعی همچون طلاق، تکدیگری، کودکان کار و دیگر موضوعات است.
وی ادامه داد: بی توجهی به این حوزه افزایش آسیبهای اجتماعی را در پی خواهد داشت چرا که جامعه ما پایبندی زیادی به اصول ارزشی، اخلاقی، دینی و اسلامی داشته و مسئولیت متولیان فرهنگ در چنین جامعهای افزایش خواهد یافت.
این مسئول با بیان اینکه پاشنه آشیل بیانیه گام دوم جوانان هستند گفت: ضروری است در تدوین برنامههای سال آتی این حوزه، توجه به بیانیه گام دوم و مقوله افزایش جمعیت در دستورالعمل نهادها و دستگاههای فرهنگی به ویژه اداره ورزش و جوانان استان صورت گیرد.
معاون سیاسی امنیتی استاندار قزوین خاطرنشان کرد: اساس این حوزه بر بسترسازی در خصوص تربیت انسان ها استوار است و اگر موفق به تحقق این امر شویم جامعهای متعهد و رو به رشد داشته و با حداقل آسیبها روبرو خواهیم بود.
حبیبی عنوان کرد: لازم است تا در کنار توجه به آسیبهای روحی و مشکلات اجتماعی سلامت و ورزش جوانان نیز مورد توجه قرار گیرد چراکه جسم و روح با هم گرده خورده و جدایی ناپذیرند.
عدم تمکن مالی مانعی در مسیر پوشش بیمه اجتماعی است
محمود عرب مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر قزوین نیز در این جلسه اظهار داشت: تمکن پایین مالی بیمه شوندگان از موضوعاتی است که موجب مشکلاتی در خصوص این بیمه شده به طوری که از تعداد 42686 نفر بیمه شونده تنها 23036 فعال بوده و مابقی آنها به دلیل ناتوانی در پرداخت بیمه غیرفعال هستند.
وی ادامه داد: درصد قابل توجهی از این افراد در دهکهای پایین جامعه بوده و لازم است تا توجه ویژهای به آنها شود؛ به همین خاطر بهتر است تا با ایجاد فرهنگسازی مناسب در این حوزه مشارکت نهادها به خصوص تشکلهای مردم نهاد و خیریهها را جلب کنیم.
عرب خاطرنشان کرد: انتظار ما این است که تمامی دستگاهها و نهادهای فعال در روستا گسترش این بیمه را ضرورتی در مسیر توسعه روستا شمرده و از حداکثر ظرفیت خود در تحقق این امر استفاده کنند.
این مسئول تصریح کرد: جامعه هدف ما 130 هزار خانوار بوده است اما با این حال تاکنون موفق به پوشش تنها 17 درصد آن ها بوده و 83 درصد آن ها تاکنون تحت پوشش بیمهای قرار نگرفتهاند.
تشکیل کمیته ساماندهی دستگاههای حمایتی در مورد تامین جهیزیه
مریم بیدخام مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری نیز در این جلسه با بیان اینکه در حال حاضر نهادهایی همچون کمیته امداد، بهزیستی، سپاه و گروههای خیریه در خصوص تامین جهیزیه زوجین نیازمند در استان تلاش میکنند گفت: به منظور جلوگیری از موازی کاری و توزیع عادلانه جهیزیه بین جوانان، تصمیم به تاسیس کمیتهای مرکب از دستگاههای حمایتی و سمنهای خیریه در استان گرفته شده تا با همکاری هم در خصوص افزایش سنت ازدواج در استان قدم بردارند.
وی خاطرنشان کرد: از دستورجلسات ما تصویب کارگروه ساماندهی جوانان در خصوص تخصیص جهیزیه برای اقشار آسیب پذیر بوده است.
این مسئول افزود: در سال 99 تعداد 7845 ازدواج در استان داشتهایم که نسبت به سال گذشته با افزایش 6.4 درصدی روبرو بوده و عواملی همچون کاهش تجملات به علت کرونا و آموزشهای پیش از ازدواج توسط دانشگاه علوم پزشکی، سازمانهای مردم نهاد و بهزیستی نیز در افزایش این امر تاثیر داشته است.
انتهای پیام/ح