‌مرگ ۲ دختر بچه بیگناه بر انفجار مواد محترقه کام مردم را تلخ کرد ‌

‌مرگ 2 دختر بچه بیگناه بر انفجار مواد محترقه کام مردم را تلخ کرد ‌

گروه استان‌ها - "چهارشنبه سوری" مردم آن را فرصتی برای همدلی بیشتر با دیگران می دانستند، متاسفانه به "چهارشنبه سوزی" کرونایی تبدیل شده و با مرگ دو دختر بچه بیگناه در اثر انفجار مواد محترقه کام مردم در این روزهای شادی، تلخ شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  تبریز ، چهارشنبه سوری به معنای امروزی اش، یکی از تحریف شده ترین معانی آن است، زمانی چهارشنبه سوری به دور همی های خانوادگی، و زمانی برای گرفتن شال های پر از آجیل و عیدی از همسایگان سپری شد اما از اوایل دهه 70، چهارشنبه سوری و استفاده از ترقه و نارنجک! و... به صورت امروزی آغاز شد و در اوایل دهه 90 به اوج خود رسید.

در این مدت، هر ساله، ایام آخر سال، به ویژه چهارشنبه آخر سال به یکی از چالش ها و دغدغه های مردم و خانواده ها تبدیل می شود و حتی در برخی از خانواده ها منجر به فوت عزیزان یا قطع عضو آنها شد.

از سوی دیگر هم حتی برخی از افراد، بدون گناه و بدون اینکه حتی خرید یا استفاده از مواد منفجره به ذهنشان خطور کند، قربانی خوشگذرانی برخی از سهل انگاران می شوند و خودشان هیچ نقشی در این زمینه نداشتند.

اما به تدریج و از اوایل دهه 90 با جدی تر شدن آسیب های خانواده ها و عزادار شدن عده ای از مردم در آستانه عید نوروز، رسانه ها پای کار آمدند و در کنار سیار نهادها از جمله پلیس، اورژانس، هلال احمر و... شروع به فرهنگسازی و حذف این رسم تحریف شده تاریخی کردند به طوری که در چهارشنبه آخر سال 98 علی‌رغم اینکه کرونا هم در کاهش حضور در چنین مخاطراتی موثر بود ولی در مجموع، با همکاری مردم، در کنار کاهش صدمات چشمی و قطع عضوی و آسیب های مختلف، فوتی در استان آذربایجان شرقی نداشتیم.

امسال هم تلاش بر کاهش مخاطرات ناشی از چهارشنبه سوری متمرکز شده بود ولی متاسفانه به دلیل سهل انگاری پدر یک خانواده، یک دختر بچه 4 ساله و یک دختر بچه 6 ساله بیگناه در اثر انجار مواد محترقه ذخیره شده در منزل، فوت کردند و پدر خانواده با قطع عضو، فوت فرزندان و آوار شدن منزل بر روی سرش، سال ها حسرت و پشیمانی این لحظات را با خود به همراه خواهد داشت.

با تعدادی از شهروندان و فرمانده انتظامی آذربایجان شرقی در این زمینه و آسیب ها و راهکارهای تغییر رویکرد نامناسب چهارشنبه سوری به گفت‌وگو پرداختیم.

یک مادر تبریزی که دو فرزند دارد، نگران آینده فرزندانش است و در این باره به تسنیم می گوید: اکنون بهتر از شرایط سال های گذشته شده است، چراکه هم رسانه ها و هم مدرسه بچه ها را در این زمینه روشن تر کرده و راحت تر عواقب کار را می پذیرند. الان به پسرم بگویم که خطرناکه، چون پس زمینه ذهنی برایش ایجاد شده، آن را قبول می کند چون بهتر درک می کند.

این شهروند، در پاسخ به اینکه آیا به فکر جایگزینی برای فرزندتان بوده اید؟ مثلا بگویید بیرون نروید، با آتش بازی نکنید، ترقه نیاندازید اما از این کار در خانه استفاده کنید؟ ابراز داشت: تا حالا به این موضوع فکر نکرده بودم و باید به قول شما راه جایگزینی برای سرگرم شدنش داشته باشیم.

اما فرامرز کریمی که یک شهروند و پدر یک فرزند پسر است، دغدغه هایش را با تسنیم در میان می گذارد و می گوید: من سعی می کنم برای پسرم در آن روز خاص چهارشنبه سوری، برای اینکه از حضور در بیرون از خانه منصرف کنم، چیزی را که دوست دارد برایش فراهم می کنم و با او همراه می شوم.

وی با اشاره به اینکه تلاش می کنم آن روز را در خانه لذت بخش بکنم و خوش بگذرد، ابراز داشت: به فرزندم گفتم که اگر می خواهی با دوستانت بگردی و با آنها بیرون باشی، من مشکلی ندارم ولی این صدمات را هم دارد ولی در مجموع تلاش می کنم که آن روز در خانه برایش جذابیت ایجاد کنم.

این شهروند گفت: این ایجاد جذابیت ممکن است با بازی پلی استیشن باشد، یا در کنار هم با دیدن فیلم های جذاب، فضای دوستی و لذتِ در کنار خانواده بودن را تجربه کنیم.

* به گزارش تسنیم، بیان نکات ترساننده شاید در روزهای پایانی سال و ابتدای سال جدید به ذائقه برخی خوش نیاید اما باید این تلخی ها را بیان کنیم چراکه می خواهیم تجربه های تلخ را تجربه نکنیم.

سردار حسین عبدی، فرمانده انتظامی آذربایجان شرقی هم در گفت‌وگو با تسنیم، در مورد وقایع چهارشنبه آخر سال توضیح داد و با ابراز تاسف از اینکه با برخی کوتاهی ها، شادی‌های آستانه عید نوروز، تبدیل به عزا می شود، گفت: مشکلات چهارشنبه سوری در چند سال اخیر تا حدودی مهار شده ولی چالش هایی داریم که باید رفع کنیم.

وی با بیان اینکه در چهارشنبه آخر سال 97 بیش از 363 مصدوم و در چهارشنبه آخر سال 98 بیش از 191 مصدوم در استان به ثبت رسیده است، گفت: تا کنون و قبل از چهارشنبه آخر سال 99  بیش از 26 نفر مصدوم در استان آذربایجان شرقی از قبال وقایع آتش سوزی و انفجار مواد محترقه آسیب دیده اند.

فرمانده انتظامی استان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه امسال دو فوتی داریم که در دو سال گذشته نداشتیم، خاطر نشان کرد: 27 درصد از مصدومین مربوط به آسیب چشمی است و 13 نفر هم قطع عضو در وقایع امسال داشتیم.

وی از کشف بیش از 1.5 میلیون انواع مواد محترقه در استان خبر داد و افزود: نسبت به سال گذشته کاهش کشفیات داریم که ناشی از کاهش استقبال مردم و کاهش قاچاق از خارج است.

سردار عبدی با بیان اینکه در روزهای اخیر یک کارگاه بزرگ ساخت مواد محترقه و مواد منفجره کشف شده است، ادامه داد: 30 نفر در این زمینه دستگیر شدند که برای طی مراحل قضایی به دادگستری تحویل داده شد.

این مقام ارشد انتظامی استان آذربایجان شرقی، با تاکید بر اینکه ما با شادی مردم مخالف نیستیم، تصریح کرد: در ایام چهارشنبه آخر سال، با مردم همراهی و همکاری خواهیم داشت، اما با ایجاد کنندگان سدمعبر، اختلال در آمد و شد و مشکلات کرونایی برخورد می‌کنیم.

وی اضافه کرد: در روز چهارشنبه به دلیل وظیفه قانونی افزایش حضور در میادین شهری داریم، تجمع سازمان یافته هم مجوز ندارند، از ساعت 21 شب تا 3 صبح هم دوربین ها اعمال قانون کرده و ماموران راهنمایی و رانندگی به صورت حضوری اعمال قانون می کنند.

وی تصریح کرد: مردم در زمینه کاهش آسیب های چهارشنبه آخر سال مشارکت کنند تا شادی مداوم داشته باشیم و توصیه های خیر خواهانه پلیس را بپذیرند.

به گزارش تسنیم، امیدواریم با بیان تجربیات تلخ گذشته و فرهنگسازی صورت گرفته در رسانه ها و با همراهی مردم، امسال کمترین آسیب چهارشنبه آخر سال را ثبت کنیم و در سال های آتی به تدریج به سمت صفر شدن این آسیب ها قدم برداریم.

انتهای پیام/111/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon