پرداخت وام قرض‌الحسنه به بیش از ۵ میلیون نیازمند توسط کمیته امداد در ۴۰ سال


پرداخت وام قرض‌الحسنه به بیش از 5 میلیون نیازمند توسط کمیته امداد در 40 سال

عضو هیئت امنای کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به راه‌اندازی صندوق قرض الحسنه امداد ولایت، گفت: در طول ۴۰ سال گذشته به بیش از پنج میلیون نفر از افراد نیازمندتسهیلات قرض‌الحسنه پرداخت کرده است

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ مرضیه وحید دستجردی، عضو هیئت امنای کمیته امداد امام خمینی (ره) در یادداشتی نوشت: کارگشایی از مردم همواره یکی از زمینه‌های خدمتی کمیته امداد به جامعه هدف خود بوده است.در طول چهل سال گذشته این نهاد روی موضوعات مختلفی از جمله اشتغال و خودکفایی مددجویان، تأمین مسکن، پرداخت مستمری و ... تمرکز داشته است. یکی از اصلی‌ترین ماموریت‌های کمیته امداد در کنار موارد اشاره شده، ارائه خدمات به خانواده‌های تحت حمایت در زمینه مسائل سلامت و بهداشت است.

در همین راستا از نخستین سال‌های فعالیت کمیته امداد، موضوع بیمه مددجویان و تأمین و پایش سلامت آنها در دستور کار این نهاد بوده است. امروز حدود یک میلیون و 800 هزار نفر از مددجویان کمیته امداد افراد سالمند هستند که به طور طبیعی دغدغه‌های بیشتری در حوزه سلامت دارند و نیاز به مراقبت و خدمات بیشتری برای آنان وجود دارد.

به موازات خدمات بهداشت و سلامت به مددجویان، از دیگر زمینه‌هایی که می‌تواند به ارتقای سلامت افراد کمک کند و در بزنگاه‌هایی یار و یاور نیازمندان قرار گیرد، پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه است. خدمات سلامت در همه جای دنیا جزو گرانترین خمدات اجتماعی به شمار می‌رود و بسیاری اقشار مردم به ویژه در جوامع در حال توسعه از پس هزینه‌های متحمل شده برای تأمین بهداشت و سلامت بر نمی‌آیند. به همین دلیل است که در کنار برنامه‌ها و پوشش‌های بیمه‌ای، ارائه وام‌های بلاعوض یا دیگر تسهیلات می‌تواند به ارتقای سطح سلامت افراد و رفع و رجوع هزینه‌های سلامت کمک کند.

همانطور که پیش از این گفته شده، کمیته امداد 22 روز پس از پیروزی انقلاب اسلامی تأسیس شد و از همان ماه‌های نخست، فکر راه‌اندازی یک صندوق برای ارائه وام به نیازمندان در اندیشه موسسان این نهاد وجود داشت. به همین دلیل چنین صندوقی ایجاد شد؛ صندوقی که امروزه و با تغییر ساختار، به صورت صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت فعالیت می‌کند و در طول 40 سال گذشته به بیش از پنج میلیون نفر از افراد نیازمند تسهیلات قرض‌الحسنه پرداخت کرده است.

اگرچه سرفصل‌های بیشتر وام‌های پرداختی در قالب تسهیلات کارگشایی ارائه شده اما پایش‌هایی که در سطح جامعه وجود دارد، گواه این مطلب است که همین تسهیلات در موارد بسیاری در حوزه سلامت هزینه شده و سبب افزایش کیفیت زندگی مددجویان و نیازمندان شده است.

در همینجا لازم است تقدیر ویژه‌ای از مسئولان وقت کمیته امداد امام خمینی (ره) داشته باشیم که براساس ماده 6 اساسنامه، اجازه تأسیس صندوق قرض‌الحسنه را صادر کردند. اعضای هیئت امنای کمیته امداد نیز همواره پیگیر تاسیس این صندوق بودند که باعث کمک‌رسانی بیشتر به مددجویان می‌شود.

به عنوان فردی که سالیان زیادی از دوره خدمت خود را در حوزه بهداشت و سلامت جامعه در سطوح مختلف جامعه گذرانده‌ام، باید اذعان کنم که ازجمله مواردی که در زمینه کار گشایی مطرح است و درحقیقت نخستین وجه کارگشایی شمرده می‌شود، مسائل مربوط به بهداشت و درمان مردم است.  می‌دانیم که سلامت و جان مردم از نان شب هم برای آنها واجب‌تر است. در شرایطی که بسیاری از مردم به دلیل هزینه‌های کمرشکن سلامت، مشکلات درمان و بهداشت دارند و با وضعیت موجود و درآمد قادر نیستند مشکلات خود را حل کنند، متأسفانه در پاره‌ای موارد باید برای درمان خود وام دریافت کنند.

این در حالی است که وام‌هایی که بانک‌ها پرداخت می‌کنند دارای کارمزد بالا و علاوه بر آن مدت بالای  شناسایی فرد وضامن‌هایی که باید تامین کنند طولانی است. همه این موضوعات باعث می‌شود که فرد بیمار در دوره حساس از درمان خود مغفول شود یا درمان را به تعویق بیندازد که همین مساله بیماری ریشه‌دار و عمیق‌تر می‌شود و در نتیجه مجموع این عوامل سبب می‌شود که فرد سلامتی خود را ازدست دهد.

معتقدم برای کمک‌رسانی به مردم در چنین شرایطی، باید ساختاری وجود داشته باشد که به مردم نیازمند کمک کند ومسائل مالی آنها در حوزه درمان را حل و فصل کند. پرداخت وام در واقع باعث حفظ عزت نفس و تامین امنیت روانی فرد می‌شود. چنین امری در کنار فرهنگ‌سازی برای قرض‌الحسنه، باعث می‌شود که مردم احساس کنند خودشان توان حل کردن مشکلات خود را در هنگام بیماری دارند و با وامی که اقساط آن را پرداخت می‌کنند، مشکلات درمانی خود را حل می‌کنند.

با توجه به مطالب فوق کاربزرگی که کمیته امداد در قالب صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت انجام می‌دهد و تا سقف مشخصی وام در راستای کارگشایی و درمان پرداخت می‌کند، منجر به این می‌شود که وام قرض‌الحسنه در کوتاهترین زمان و با کمترین شرایط ضمانت به مددجویان پرداخت شود. البته اگر اعتبارات صندوق بالا برود و افراد خیر و نیکوکاران پیدا شوند و حساب در صندوق امداد باز کنند، قطعاً سقف وامی که پرداخت می‌شود بالاتر خواهد رفت.

جا دارد در همین جایگاه از همه نیکوکاران و همچنین خیرین و دستگاه‌هایی که قصد کمک‌رسانی به مردم را دارند، درخواست کنم که سپرده‌گذاری در صندوق امداد با نیت ارتقای سطح سلامت نیازمندان جامعه را جدی بگیرند تا کمیته امداد بتواند از محل این سپرده‌ها کمک‌رسانی بیشتری را به مددجویان و نیازمندان ارائه دهد.کسانی که در صندوق امداد ولایت سپرده گذاری می‌کنند و به مددجویان کمک می‌کنند، در واقع به خداوند وام داده است. باید تشکر کنیم از همه نیکوکاران و مردم عزیزی که قصد کمک‌رسانی به محرومان و نیازمندان را دارند و خودشان قادر به شناسایی افراد نیستند، این افراد سرمایه خود را در صندوق قرض‌الحسنه امداد ولایت سرمایه‌گذاری می‌کنند زیرا این صندوق اهرم و پتانسیل لازم برای شناسایی افراد را دارد. نیکوکاران مطمئن باشند که کمک‌های آنها و سپرده‌های آنان در قالب تسهیلات قرض‌الحسنه چه در حوزه مسکن، اشتغال و یا درمان و سلامت، به دست نیازمندان خواهد رسید و در حوزه درمان هم با کمک شما خیرین بیماری نیازمندان حل خواهد شد.

بالغ بر 21 هزار یتیم تحت پوشش کمیته امداد تهران قرار دارند

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon