تأکید پاشنیان بر لزوم ارتباط مستقیم بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان
نخست وزیر ارمنستان با اشاره به اینکه چارهای جز قبول آتشبس در قره باغ نبود و عدم امضای بیانیه سهجانبه، منجر به فاجعه میشد، گفت: ارتباط مستقیم بین ایروان و باکو، به تمایلات خصمانه در منطقه پایان خواهد داد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، "نیکول پاشینیان" نخست وزیر ارمنستان شب گذشته در یک سخنرانی اعلام کرد که خودداری از امضای توافقنامه سهجانبه روسیه-آذربایجان-ارمنستان درباره آتشبس در قرهباغ کوهستانی، منجر به فاجعه میشد.
پاشینیان گفت: «مخالفان مرا متهم به خیانت به کشور میکنند. ولی این خیانت چطور رخ داد؟ ما را متهم میکنند که سرزمینهایی را واگذار کردیم. ما تا جایی که امکان داشت، ایستادگی کردیم و تنها زمانی تصمیم به امضای بیانیه سهجانبه مسکو گرفتیم که دیگر چارهای وجود نداشت. خودداری از این اقدام، منجر به فاجعه میشد.»
نخست وزیر با اشاره به اینکه مخالفان خواستار کنار رفتن "دولت خیانتکار" هستند، ولی قصد ندارند از سندی که بین سران روسیه، آذربایجان و ارمنستان امضاء شده، صرفنظر کنند، ادامه داد: «چون آنها نیز میدانند که اگر این سند را پاره کنیم، فاجعه انسانی رخ خواهد داد.»
پاشینیان در سخنرانی خود همچنین ابراز عقیده کرد که ارتباط مستقیم بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان، میتواند به تمایلات خصمانه در منطقه پایان دهد. وی گفت: «مشکل منطقه در آن است که ما بعنوان دشمن تلقی شده و میشویم و این روند همچنان ادامه دارد. این یک حلقه بسته است که باید مدیریت شود. این بزرگترین چالش پیش روی ماست.»
نخست وزیر ارمنستان یادآور شد که این مشکل بسرعت قابل حل و فصل نیست و لازم است تا به فعالیت برای سرو سامان دادن به اوضاع ادامه داد و یکی از راههای حل این مسئله ارتباطات مستقیم منطقهای، از جمله بین ارمنستان و آذربایجان است و چنین برخوردی، تمایلات خصمات موجود در منطقه را از بین برده و به توسعه اقتصادی دو کشور کمک خواهد کرد.
لازم به یادآوری است، پیش از این "الهام علیاف" رئیس جمهوری آذربایجان نیز اعلام کرده بود که فراهم شدن امکان تماس مستقیم بین مقامات دو کشور آذربایجان و ارمنستان، میتواند نقطه شروعی برای پشت سر گذاشتن کامل مناقشه نظامی در منطقه قره باغ کوهستانی باشد و باکو برای چنین اقدامی، آمادگی کامل دارد.
به گفته وی، برقراری تماس مستقیم بین مقامات باکو و ایروان، برای همه کشورهای منطقه مفید خواهد بود و امکانات جدیدی را ایجاد کرده و باعث پویایی روابط در سطح منطقه خواهد شد.
انتهای پیام/