روایت بانوی هنرمندی که قلم‌زنی را از اصفهان به سمنان آورد؛ وقتی صدای چکش‌ها کارآفرینی را نوید می‌دهد


روایت بانوی هنرمندی که قلم‌زنی را از اصفهان به سمنان آورد؛ وقتی صدای چکش‌ها کارآفرینی را نوید می‌دهد

گروه استان‌ها- امروزه کسب‌وکارهای خانگی راهکاری مهم برای ایجاد اشتغال و درآمد در سراسر جهان شده‌اند و می‌توان گفت ۱۵ تا ۸۰ درصد نیاز اشتغال ۱۵۰ کشور جهان را همین مشاغل خانگی تأمین می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  سمنان، با توجه به تأکید مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر مبنی بر حمایت و پشتیبانی از تولیدات داخلی و لزوم توجه ویژه به اقتصاد مقاومتی، مشاغل خانگی توانست خودی نشان دهد و به درآمدزایی و استقلال خانواده نیز کمک کند.

الهام افضلی یکی از بانوان کارآفرین اهل روستای مؤمن آباد شهرستان سرخه است که توانسته است با نیروی پشتکار، همت و علاقه در رشته قلم‌زنی حرفی برای گفتن داشته باشد.

او می‌گوید: سال 94 طی سفری به اصفهان با هنر قلم‌زنی آشنا شدم، وقتی به سمنان برگشتم با پرس و جوهای فراوان با استاد ابراهیمیان آشنا شدم و نزد ایشان هنر قلم‌زنی را فرا گرفتم.

این بانوی کارآفرین عنوان می‌کند: بنده حدود 2 سال در کارگاه استاد ابراهیمیان آموزش‌های لازم را فرا گرفتم و سپس برای گذراندن مراحل پیشرفته قلم‌زنی به اصفهان سفر کردم.

افضلی می‌گوید: پس از گذراندن دوره‌های آموزشی مقدماتی و پیشرفته زیر نظر استادان متبحر و ماهر رشته قلم‌زنی در اصفهان و سمنان مدرک و پروانه کسب تولید انفرادی را از ادارات میراث و فنی و حرفه‌ای سمنان اخذ کردم.

وی نقش خانواده را در پیشرفت کاری خود در رشته قلم‌زنی بسیار مؤثر می‌داند و می‌گوید: رشته تحصیلی من آی. تی است و مدرک کارشناسی خود را در این رشته گرفتم اما به دلیل نیافتن شغل متناسب با رشته تحصیلی با تشویق و حمایت‌های خانواده‌ام به هنر قلم‌زنی علاقه‌مند شدم و تصمیم گرفتم از این طریق کسب‌وکاری راه انداخته و درآمدزایی کنم.

این بانوی فعال و پرتلاش مؤمن آبادی با اشاره به اینکه تصمیم گرفتم در خانه با اخذ وامی پنج میلیون تومانی اشتغال‌زایی از کمیته امداد سمنان کارم را شروع کنم، عنوان می‌کند: با این وام وسایل و ابزار مقدماتی و اولیه مورد نیاز را خریداری کردم و به‌تدریج با گسترش و افزایش سفارش‌ها توانستم دیگر ابزار مورد نیازم را تهیه کنم.

بانو افضلی می‌گوید: خوشحالم از اینکه توانسته برای دو بانوی دیگر نیز شغلی ایجاد کنم و اکنون هرکدام از این بانوان به‌صورت حرفه‌ای در خانه مشغول به کار هستند.

وی خاطرنشان می‌کند: در حال حاضر آنچه بیش از همه برایم اهمیت دارد گذراندن مراحلِ حرفه‌ای‌تر این هنر است که تصمیم دارم پس از بهبود شرایط کرونایی به اصفهان سفر کنم و آموزش‌های لازم را فرا بگیرم و سپس کارگاهی را برای خود راه‌اندازی کرده و بتوانم به دیگر بانوان علاقه‌مند به این رشته آموزش دهم.

این بانو هنرمند می‌گوید: ماهانه به‌طور متوسط با سفارش دوستان و آشنایان و تبلیغاتی که در فضای مجازی انجام می‌دهم؛ حدود 10 الی 15 کار قلم‌زنی انجام می‌دهم و از درآمدی که کسب می‌کنم، رضایت دارم و خوشحالم که توانسته‌ام با وجود اینکه درآمدم فعلاً ناچیز است اما کمک‌حال خانواده‌ام نیز باشم.

افضلی در مورد ابزار کارش می‌گوید: قلم و ظروف مسی و برنجی مهم‌ترین ابزار کار هنر قلم‌زنی است که از اصفهان تهیه می‌کنم.

وی اظهار می‌کند: گرانی و تورم و فشارهای اقتصادی بر افزایش نرخ ظروف مسی و برنجی نیز اثر خود را گذاشته است و ضمن اینکه این شرایط بد اقتصادی موجب کاهش مشتریانم شده است.

این بانوی هنرمند عنوان می‌کند: مسئولان امر به‌ویژه در میراث فرهنگی باید حمایت بهتری از ما فعالان و هنرمندان داشته باشد تا بتوانیم کسب‌وکار خود را رونق دهیم و امید و نشاط نیز به جامعه هنری باز گردد.

افضلی می‌گوید: قولی از سوی میراث مبنی بر راه‌اندازی کارگاه قلم‌زنی به بنده شده است؛ اما هنوز عملی نشده است و بر اساس برآورد مالی که انجام داده‌ام راه‌اندازی و اجاره یک کارگاه حداقل به سرمایه‌ای 50 میلیون تومانی نیاز دارد که امیدوارم حمایت لازم مالی از سوی مسئولان امر انجام شود.

وی با اشاره به اینکه فروش تولیدات خود را نیز از طریق فضای مجازی و دوستان و آشنایانش انجام می‌دهد عنوان می‌کند: برای راه‌اندازی یک کارگاه به ابزاری همچون ظروف مسی و برنجی، مقدار زیادی قیر، میز و صندلی و اجاق‌گاز و دیگر ابزار و امکانات نیاز است.

 این بانوی هنرمند ایجاد بازار کاری ثابت را از سوی مسئولان از دیگر خواسته‌های خود عنوان می‌کند و می‌گوید: صادرات تولیداتم به دیگر کشورهای جهان از آرزوهایی است که امیدوارم روزی عملی شود.

باید موانع از سر راه تولید برداشته شود و مشوق‌های سرمایه‌گذاری در امر تولید مورد توجه قرار گیرد و مسئولان امر به حمایت از کسب‌وکارهای کوچک خانگی بیش از پیش توجه کنند و وعده‌های خود را به کارآفرینان و فعالان این حوزه عملی کنند.

رهبر انقلاب اسلامی سال 1400 را سال «تولید؛ پشتیبانی‌ها، مانع‌زدایی‌ها» نامگذاری کردند و فرمودند: شعار انقلابی جهش تولید امسال باید با حمایت همه‌جانبه و رفع موانع کاملاً محقق شود.

انتهای پیام/363/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon