۳ سال فشار بیامان سیل و کرونا بر مشاغل و صنایع گردشگری خوزستان / استانداری و میراث فرهنگی پا را از حرف فراتر بگذارند
در حالی که دومین نوروز با وجود بحران جهانی کرونا نیز صنایع و مشاغل گردشگری را تحت تاثیر قرار داده است در خوزستان به دلیل از زمان وقوع سیل سهمگین ۹۸ طول زمان بحران و آسیبهای گردشگری به بیش از ۳ سال رسیده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، خوزستان همواره در طول سالهای گذشته در ایام نوروز جزء 2 یا 3 استان پر مسافر ایران بوده است و مانند این ایام جمعیت زیادی از هموطنان در قالب کاروانهای راهیان نور و مسافران نوروزی میهمان مردم میهماننواز خوزستان میشدند.
در کل کشور در دو سال اخیر نوروز همراه با شرایط پر دغدغه کرونایی بوده و حجم مسافرتها کاهش چشمگیری پیدا کرده است که این هم به دلیل رعایت توصیهها و پروتکلها امری عقلانی و لازم بوده است.
در خوزستان اما ماجرا کمی متفاوت است. در این استان علاوه بر یکی دو سال اخیر نوروز 98 نیز بدلیل سیل بیسابقه گسترده در خوزستان مسافران از سراسر ایران و مردم خوزستان از نعمت راهیان نور و سفر به مناطق دیدنی و گردشگری خوزستان محروم بودهاند.
امسال نیز تنها استانی که در لیست قرمز سفر بود خوزستان بود که به این ترتیب خوزستان سه سال متوالی بدون بهره مندی از سفر را پشت سر گذاشته.
هزاران شغلی که مستقیم و غیر مستقیم با سفر و گردشگری و راهیان نور ارتباط دارند در این 3 سال متوالی در بدترین شرایط بودهاند و ضرر زیادی را متحمل شده اند.
در سال 98 نیز در اسفندماه مردم خوزستان با سیل سهمگینی مواجه شدند که آثار و مشکلات آن تا مدتها گریبانگیر خوزستانیها بود و به همین دلیل در ایام نوروز نیز همچنان وضعیت خوزستان اضطراری بود و مسافران نتوانستند به خوزستان بیایند.
یک فعال در عرصه گردشگری و فضاهای میهمانپذیری در خوزستان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم خوزستان اظهار داشت: در طول سالهایی که موج مسافرتهای نوروزی و راهیان نور به شکل منظم و برنامهریزی شده انجام میشد زیرساختهای زیاد و هتلها و فضاهای زیادی احداث شده است.
وی افزود: با قطع زنجیره سفرها مشاغل و فعالان گردشگری زیان دیده و برخی که بنیه قوی اقتصادی نداشتند تعطیل شدهاند چرا که هزینه نگهداری فضاهای گردشگری هزینه سرسام آوری دارد.
حمیدی میگوید: به نظر میرسد در این مقطع تنها راه حمایتهای موثر و جدی از این فعالان است در غیر اینصورت بیش از پیش شاهد بیکاری نیروی کار شاغل و همچنین تعطیلی این فضاها خواهیم بود.
استاندار جدید خوزستان در ابتدای کار خود مدیریت کرونا را نخستین اولویت خود دانست که این امر نشان میدهد موضوع درک شده است اما مقابله با کرونا محدود به وضع محدودیت نیست و جادارد فکری فوری برای گردشگری و فضاهای مربوط به این صنعت کرد.
بسیاری از مردمی که با تشویق دستگاههای دولتی و همچنین فعالان گردشگری پا به عرصه گردشگری بومی در روستاهای سنتی خوزستان کردهاند نیز امروز دچار مشکلات شده اند و کاهش درآمد بسیاری را تجربه کردهاند.
با بررسی سایت اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری مشخص است که این مجموعه برنامه هایی برای رسیدگی به وضعیت مشاغل آسیب دیده از کرونا در بخش گردشگری دارد. این اداره کل در یک اطلاعیه از صاحبان ''مشاغل آسیب دیده از شیوع ویروس منحوس کرونا در بخش گردشگری و صنایع دستی استان'' که در سامانه کارا ثبت نام نموده اند، می رساند در اسرع وقت با رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی و فاصله فیزیکی برای دریافت وام خود، به بانکهای عامل مراجعه کنند.
همچنین در ادامه اطلاعیه آمده است متقاضیانی که پیش از این به دلایل مختلف موفق به دریافت تسهیلات بانکی مذکور نشدهاند، مجددا به همان بانک مراجعه کرده و چنانچه با عدم پرداخت به هر دلیل مواجه شدند، موارد و مراتب را در اولین فرصت بطور مکتوب به ادارات تابعه و نمایندگی های میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی در سراسر استان منعکس کنند.
به نظر میرسد لازم است با رصد دقیق تر شرایط مدیران دستگاههای اجرایی بویژه استانداری پا را در حمایت از صنایع آسیب دیده از کرونا از سخن گفتن تنها فراتر بگذارند. همچنین بدیهی است که استانی که سه سال از عواید و درآمدهای گردشگری محروم بوده است باید نگاه ویژهای به آن شود.
گزارش: علی موذن
انتهای پیام/331/ش