منابع آب لرستان جوابگوی بخش کشاورزی نیست؛ تنها ۱ میلیارد متر مکعب تخصیص آب داریم
گروه استانها- معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان گفت: نیاز آبی لرستان در بدترین شرایط برای اراضی آبی باید ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب است در صورتی که تخصیص آب استان هم اکنون یک میلیارد متر مکعب است که اصلا جوابگو نیست.
جواد صالحیان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در خرمآباد، براساس آخرین آمار، مجموع اراضی استان لرستان 780 هزار هکتار است که تقریبا بین 185 تا 195 هزار هکتار آن آبی و مابقی دیم (حدود 600 هزار) است؛ حدود 45 هزار هکتار از اراضی آبی استان لرستان باغ و مابقی زراعی است.
وی افزود: نیاز آبی لرستان در بدترین شرایط برای اراضی آبی باید دو میلیارد و 500 میلیون متر مکعب است در صورتی که تخصیص آب استان هم اکنون یک میلیارد متر مکعب است که اصلا جوابگو نیست.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه در بدترین شرایط در هر یک هکتار برای یک تا دو نفر اشتغال ایجاد میشود عنوان کرد: دو میلیارد و 500 میلیون متر مکعب نیاز فعلی است تا کشاورز بتواند از آبیاری تکمیلی استفاده کند یعنی اکنون ما نمیتوانیم برای 45 هزار هکتار 5 تا 6 آبیاری داشته باشیم.
وی بیان کرد: یک سری از اراضی استان لرستان( حدود 300 هزار هکتار) در شیب کمتر از 15 درصد قرار دارند که اگر منابع آب تامین شود میتوانند آبی شوند اما هم اکنون تخصیص آب ندارند و علیرغم پیگیریهای چند ساله هنوز به نتیجه نرسیدهایم.
صالحیان گفت: خروجی روانآبهای استان حدود 12 تا 13 میلیارد متر مکعب است که حدود 8 میلیارد متر مکعب آن تولید داخل استان است ولی ما یک میلیارد تخصیص داریم و علیرغم ظرفیتهای حوزه کشاورزی استان به خاطر منابع آب با مشکل مواجه هستیم.
وی با تاکید بر اینکه منابع آب لرستان محدود است تصریح کرد: برای مثال اگر 45 هزار هکتار گندم آبی داریم، گندم آبی در بدترین شرایط باید 5 یا 6 تن در هکتار تولید داشته باشد یعنی حدود 230 هزار تن درصورتی که گندم دیم ما 195 هزار تن و آبی 45 هزار تن است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان اظهارداشت: در مجموع سال گذشته در لرستان 290 هزار تن هم خرید نکردیم درصورتی که اگر آب در اختیار کشاورز باشد و 4 یا 5 بار آبیاری انجام دهد میانگین بیش از 5 تن در هر هکتار تولید خواهند داشت.
وی افزود: هم اکنون میزان تولید گندم آبی و دیم در لرستان در مجموع به 300 هزار تن هم نمیرسد در حالی که در اراضی دیم اگر منابع آب باشد در بدترین شرایط 400 هزار تن خرید گندم میتوانیم داشته باشیم برای سایر محصولات نیز همین طور است.
صالحیان عنوان کرد: گندمکاران لرستان اسفند ماه آبی کار هستند ولی آبی در اختیارشان نیست و با یک یا دو آب آن هم به صورت تکمیلی کشت خود را آبیاری میکنند بنابراین اگر منابع آب کافی در اختیار کشاورز باشد هم تولید افزایش پیدا میکند هم اقتصاد استان در این بخش رونق میگیرد.
انتهای پیام/642/ ت