خسارت ۴۵ میلیارد دلاری بخش نفتی یمن در پی تجاوزات ائتلاف سعودی-آمریکایی

خسارت 45 میلیارد دلاری بخش نفتی یمن در پی تجاوزات ائتلاف سعودی-آمریکایی

وزارت نفت دولت نجات ملی یمن گزارش داد که تجاوزات و محاصره ظالمانه ائتلاف متجاوز سعودی-آمریکایی علیه یمنی‌ها طی سال‌های جنگ بیش از ۴۵ میلیارد دلار به بخش نفتی یمن خسارت وارد کرده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه خبری المسیره، وزارت نفت و معادن دولت نجات ملی یمن اعلام کرد، خسارت وارد شده به بخش نفتی و گازی و معادن یمن طی 6 سال تجاوز و محاصره دشمن سعودی- آمریکایی از 45 میلیارد دلار فراتر رفته است؛ ضمن اینکه سرقت نفت یمن توسط ائتلاف متجاوز عربستان به بیش از 5 میلیارد دلار می رسد.

«احمد عبدالله دارس» وزیر نفت دولت نجات ملی یمن مستقر در صنعا روز گذشته طی یک کنفرانس مطبوعاتی که در صنعا برگزار شد اعلام کرد، محاصره ائتلاف دشمن علیه بخش نفتی یمن این کشور را از 75 درصد از منابع مالی بودجه خود محروم کرده است.

وی تصریح کرد که میزان غارت ائتلاف متجاوز سعودی از نفت خام یمن از سال 2018 تا 2020 به 5 میلیارد و 620هزار و 415 دلار رسیده است.

وزیر نفت یمن اظهار داشت، مبالغ به دست آمده از غارت و فروش نفت یمن وارد بانک ملی عربستان سعودی شده و در اختیار ائتلاف متجاوز قرار گرفته است و دشمن همین دلارها را صرف تجاوز و محاصره علیه ملت یمن کرده است.

احمد دارس گفت که پول به دست آمده از نفت یمن که دشمن آن را سرقت کرده برای تامین حقوق همه کارمندان دولت یمن کافی بود.

وی افزود خسارت وارد شده به شرکت گاز یمن در طی سال های تجاوز و محاصره بیش از 4 میلیارد و 400 هزار دلار بوده است، در حالیکه ضرر زیان هیئت اکتشاف نفت یمن طی این سال‌ها از 19 میلیارد دلار فراتر رفته است و شواهد نشان می دهد که غارت نفت و گاز و منابع طبیعی یمن توسط ائتلاف متجاوز سعودی- آمریکایی همچنان ادامه دارد.

وزیر نفت دولت نجات ملی یمن تاکید کرد، علاوه بر آن مرکز زلزله نگاری در ذمار پس از بمباران شدن توسط جنگنده های دشمن بیش از 5 میلیون دلار دچار ضرر و زیان شد و بخش گازمایع در یمن نیز به دنبال تجاوزات و محاصره ظالمانه بیش از 14 میلیارد خسارت دیده است.

وی در ادامه گفت ائتلاف متجاوز سعودی میادین و مواضع نفتی یمن را تبدیل به پایگاه‌های نظامی کرده و با ادامه توقیف کشتی های حامل مشتقات نفتی همچنان همچنان زندگی ملت یمن را دشوارتر از گذشته می‌کند.

احمد دارس ادامه داد، زیان وارده به یمنی‌ها در پی توقیف کشتی های نفتی از یک سال گذشته 22 هزار دلار در روز بوده است که در مجموع به 29 میلیون دلار می رسد. کشتی هایی که از ابتدای سال 2021 میلادی توسط ائتلاف متجاوز آزاد شدند تنها چهار کشتی هستند که سه کشتی مربوط به بخش خصوصی و تنها یک کشتی مربوط به بخش دولتی است. این در حالی است که یمنی ها در استان‌های آزاد ماهانه به 129 هزار تن گازوئیل و 114 هزار تن بنزین نیاز دارند.

وی اظهار داشت، محاصره ظالمانه بندر حدیده موجب افزایش هزینه‌های حمل و نقل شده و علاوه بر آن مزدوران دشمن اقدام به غارت مشتقات نفتی یمن در مناطق خود میکنند. میزان مشتقات نفتی ک توسط ائتلاف متجاوز سعودی توقیف شده شامل 116هزار و 151 تن بنزین، 208 هزار و 347 تن گازوئیل، 22 هزار و 702 تن مازوت و 22 هزار و 291 تن گاز است.

وزیر نفت دولت نجات ملی یمن در ادامه تاکید کرد در سال 2020 ائتلاف سعودی تنها 45 درصد از نیاز واقعی یمنی ها به مشتقات نفتی را در مناطق تحت کنترل شورای عالی سیاسی آزاد کرده است.

«محمدعلی الحوثی» عضو جنبش انصارالله یمن روز یکشنبه هفته گذشته در یک پیام توئیتری نوشت: تداوم اقدام سازمان ملل در تحمیل شرایط خارج از توافق مربوط به تعمیر نفتکش صافر، نوعی جنایت، شانه خالی کردن، سنگ اندازی و مانع تراشی است و در صورت نشت نفت از این نفتکش، بی توجهی نسبت به آلودگی محیط زیست محسوب می‌شود.

این در حالی است که سازمان ملل متحد و دولت نجات ملی یمن مهرماه سال گذشته برای تعمیر فوری نفتکش «صافر» در بندر حدیده در غرب یمن توافق کرده بودند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon