مسئولان وعده میدهند؛ اما جاده مرگ در کهگیلویه همچنان قربانی میگیرد
گروه استان ها- جاده مرگ در شهرستان کهگیلویه تاکنون جان انسانهای زیادی را گرفته و خانوادههای زیادی را داغدار کرده است، همچنان در پیچ و خم بیتدبیری فراموش شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از دهدشت ، جاده مرگ در شهرستان کهگیلویه روزانه جان انسانهای زیادی را گرفته و تاکنون خانوادههای زیادی را نیز داغدار کرده است اما متأسفانه هیچ یک از مسئولان شهرستان تاکنون در این زمینه پاسخگو نبوده و چوب بیتدبیری مدیران باید به قیمت جان انسانها تمام شود.
جاده خروجی دهدشت به سمت پتروشیمی که از سالیان گذشته تاکنون بیشتر به نام "جاده دهدشت-طولیان" از آن نام برده میشود، به دلیل عدم ایمنی و نیز غیراستاندارد بودن روزانه انسانهای زیادی را به کام مرگ کشانده و در تمامی حوادث بسیارتلخ این جاده مرگبار، غیراستاندارد بودن جاده عامل اصلی تصادفات بوده است.
جاده مرگ در طی 3 سال گذشته بیش از چندین جوان و نوجوان از اهالی روستای طولیان را به کام خود کشانده و خانوادههای آن را داغدار کرده است، چنانکه به فاصله 100 متر قبل از پُل تا فاصله 200 متر بعد از پل که یکی از نقاط مرگبار این جاده محسوب شده تاکنون افراد زیادی را دچار سانحه کرده و در جدیدترین حوادث مرگبار این نقطه چندی پیش سید ارسلان ولایتی نوجوان 17 ساله از اهالی روستای طولیان را به کام مرگ کشانده است.
در مسیر این جاده 5 کیلومتری روزانه حوادث مرگبار زیادی رقم میخورد و مهمترین عامل اصلی این قبیل حوادث مرگبار تنها بیتدبیری مسئولانی است که "مرگ را فقط برای همسایه خود میدانند و بس." بیآنکه آنها نیز از همین مردم بوده و بدانند چه خانوادههایی روزانه چشم به این جاده دوخته تا مسافرشان از راه برسد و چه پدر و مادرانی که با چشمانی اشکبار و لباسهای سیاه خود همچنان چشم انتظار رسیدن عزیز از دست رفته خود هستند.
جاده "دهدشت-طولیان" که این روزها بیشتر بنام "جاده مرگ" از آن نام برده شده در واقع یکی از اصلیترین مسیرهای ارتباطی شهرستان کهگیلویه محسوب میشود، این جاده مسیر ارتباطی جاده باغچه جلیل به سادات، پتروشیمی دهدشت، بخش سرفاریاب، تنگپیرزال و نیز مسیر ارتباطی بیش از 120 روستای دو شهرستان کهگیلویه و چرام بوده و روزانه بار ترافیکی زیادی بر روی این جاده در حال تردد است.
در هنگام عبور از این جاده پس از رد شدن از پل اگر بادقت به حاشیه جاده نگاه کنیم تابلوهای زیادی منقوش به عکس جوانانی میبینیم که در این جاده بخاطر تصادفات مرگبار جان خود را از دست دادهاند، این تابلوها خود بزرگترین دلیل برای بیتدبیری مسئولان این شهرستان است که روزانه از این جاده عبور میکنند.
سید ابراهیم یکی از اهالی روستاهای اطراف دهدشت با اشاره به مشکلات جاده مرگ، به خبرنگار تسنیم گفت: به جرأت میتوانم بگویم روزانه حداقل 4 تا 5 مورد تصادف در حدفاصل 5 کیلومتر اول این جاده (جاده دهدشت-طولیان) اتفاق میافتد اما تعجب میکنم چرا مسئولان به مشکلات این جاده رسیدگی نمیکنند؟
وی گفت: روزانه در مسیر این جاده مسافرکشی میکنم و هر بار برای آنکه به سلامت از این مسیر عبور کنم زیرلب ذکر میخوانم.
سید ابراهیم با اشاره به عدم پاسخگویی مسئولان در این باره، گفت: هروقتی برای مشکلات این جاده به اداره راه و شهرسازی و یا فرمانداری مراجعه کردیم فقط جواب سربالا شنیدیم و هیچوقت بطور منطقی پاسخی ندادند.
یکی دیگر از اهالی روستای طولیان در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: یکی از مهمترین دلایلی که از گذشته تاکنون سبب شده که ساماندهی این جاده به تأخیر بیفتد این است که نام روستای طولیان بر این جاده گذاشته شده است، کافی بود به جای جاده دهدشت طولیان نام دیگری داشت که اگر چنین بود کار به اینجا کشیده نمیشد.
وی گفت: پیمانکار فعلی جاده دهدشت طولیان برای تکمیل پروژه هزینههای چندمیلیاردی گرفته اما متأسفانه اعتبار این جاده را در جای دیگری هزینه کرده است.
یکی از اهالی روستای دستگرد در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: چند خانواده دیگر باید در این جاده عزادار شوند و چند جوان دیگر باید بخاطر بیتدبیری و ندانم کاری مسئولان شهرستانی در این جاده جان خود را از دست دهد تا تلنگری برای مسئولان شود.
وی گفت: اگر هر سالی فقط یک کیلومتر از این جاده را بهسازی کرده بودند الان این جاده بطور کامل ساماندهی شده بود و امروز دیگر شاهد اتفاقات تلخ این جاده نبودیم.
در بازدیدی که معاون عمرانی استاندار، رئیس برنامه و بودجه استان، فرماندار کهگیلویه، نماینده کهگیلویه بزرگ و سایر مسئولان اداره راه و شهرسازی و راهداری از این جاده ارتباطی داشتند متأسفانه و مطابق معمول ماشین الات بصورت نمایشی در این مسیر حضور داشته اما پیمانکار پروژه غایب بود و خبری از او نبود.
فرماندار کهگیلویه در این بازدید اظهار داشت: تاکنون شاید بیش از ده بار برای سرکشی و بازدید از این پروژه اینجا آمدیم اما اما جز توهین چیز دیگری ندیدیم.
دارا کریمینژاد افزود: پیمانکاران مردم و مدیران را برای خود به گرو گرفتند.
رسیدگی به این مشکل در اولویت است
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این بازدید اظهار داشت: رسیدگی به راههای مواصلاتی استان در اولویت است و همزمان با جادهسازی، زیباسازی ورودیها نیز در دستور کار استاندار است.
کیامرث حاجیزاده افزود: جاده طولیان تصادفات مرگبار و تلفات انسانی زیادی دارد و در همین مدت مبلغ 2 میلیارد تومان به این پروژه اختصاص یافت و پیمانکار پروژه نیز قول داده که تا پایان اردیبهشتماه امسال جاده را تحویل دهد.
وی عنوان کرد: جاده طولیان تصادفات مرگبار و تلفات انسانی زیادی دارد و در همین مدت مبلغ 2 میلیارد تومان به این پروژه اختصاص یافت و پیمانکار پروژه نیز قول داده که تا پایان اردیبهشتماه امسال جاده را تحویل دهد.
وی خاطرنشان کرد: تکمیل پروژه برای ما بسیار مهم است و برای تسریع در روند عملیات باید اعتبارات بیشتری تخصیص دهیم تا وعده پیمانکار عملی شود.
پروژه دوباره فعال شده است
معاون مهندسی ساخت و توسعه اداره کل راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به چهاربانده شدن جاده دهدشت به سهراهی طولیان، اظهار داشت: عملیات اجرایی این پروژه مدت زیادی متوقف شده بود اما خوشبختانه از سال 1398 اجرای عملیات از سر گرفته شد.
راستا تصریح کرد: طول مسیر این پروژه 5 کیلومتر بوده و 3 کیلومتر باند اول تکمیل شده و 2 کیلومتر باقیمانده تا پایان اردیبهشتماه امسال تکمیل میشود.
وی با بیان اینکه مبلغ قرارداد 10 میلیارد تومان بوده و با احتساب تأخیر، تعدیل و مابهالتفاوت برای تکمیل پروژه 2میلیارد تومان دیگر نیاز است، خاطرنشان کرد: تسریع در روند اجرایی 2 کیلومتر باقیمانده به تخصیص اعتبار بستگی دارد.
گزارش از سید مـــصطفی گــــنجی
انتهای پیام/ی