۲۲ درصد از حجم مخزن سد زاینده رود آب دارد
گروه استانها-مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: حجم سد زایندهرود نسبت به بلندمدت حدود ۷۰ درصد کاهش داشته و تنها ۲۲ درصد حجم سد آب دارد.
منصور شیشهفروش در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان ، با اشاره به اینکه میانگین میزان بارندگی در استان اصفهان از اول مهر تاکنون 114 میلیمتر است که نسبت به بلند مدت 13 درصد کاهش داشته است، اظهار داشت: 75.2 درصد استان با خشکسالی مواجه است.
وی با اشاره به اینکه حجم سد زایندهرود در حال حاضر 263 میلیون متر مکعب است، افزود: در چند روز اخیر در ایستگاه کوهرنگ بارش نداشتهایم و بارشها در ایستگاه زایندهرود حدود 749 میلیمتر گزارش شده است، حجم سد زایندهرود نسبت به بلندمدت حدود 70 درصد کاهش داشته و تنها 22 درصد حجم سد آب دارد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه زمینهای اطراف سد زیر کشت نرفته است، گفت: این زمینها با وزش باد تبدیل به کانونهای گرد و غبار داخلی میشوند، 16 کانون گرد و غبار داخلی در استان شناسایی شده است که بالغ بر یک میلیون و 90 هزار هکتار وسعت دارند؛ در شهرستانهای بیابانی مثل اردستان، آران و بیدگل، کاشان، خور و بیابانک، نائین، اصفهان، برخوار و نطنز شاهد این نوع از کانونها هستیم که در سه درجه شناسایی شدهاند و خسارت سالیانه این کانالها حدود 40 میلیارد تومان برآورد شده است.
وی تصریح کرد: در سالهای گذشته 307 هزار هکتار پوشش گیاهی جنگل در راستای کنترل بیابان و تثبیت شنهای روان انجام شده است و در سالهای 98 و 99، 2 هزار هکتار نهال کاری انجام شده است، برای سال جدید با یک برنامهریزی ویژه حدود 16 هزار هکتار نهالکاری انجام میشود.
شیشهفروش با اشاره به کانونهای بیرون استانی گرد و غبار گفت: از این گونهها میتوان به کویر مرنجاب در قم و سمنان، کویر سیاه کوه در یزد اشاره کرد که اصفهان هم مرز با این کویرها است و گاهی نیز گرد و غبار از کشورهای عراق و عربستان ورود پیدا میکند که در 28 و 29 اسفند 99 شاهد این نوع از گرد و غبارها بودیم.
وی بیان کرد: 10 میلیون و 700 هزار هکتار سطح استان اصفهان است که 3 میلیون و 200 هزار هکتار آن بیابانی است بنابراین از سازمان مراتع کشور درخواست داریم با توجه به وسعت بیابانها به استان اصفهان اعتباری بالغ بر 50 میلیارد تومان اختصاص دهند و استانهای هممرز اصفهان را نیز کنترل کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه در سال 99، 600 کیلومتر بادشکنهای زنده در مزارع ایجاد شد و درختهای اکالیپتوس کاشته شد و امسال هم در دستور کار است که بادشکنهای زنده و غیرزنده در اطراف مزارع برای فرسایش بادی شکل بگیرد.
انتهای پیام/173/ی