عملکرد استان هرمزگان در سال "جهش تولید" چگونه بوده است؟
گروه استانها- سال گذشته با تدبیر مقام معظم رهبری شعار سال تاکید زیادی بر تولید و جهش در این عرصه داشت، اما استان هرمزگان به عنوان یکی از قطبهای برتر اقتصادی کشور تا چه میزان در تحقق این شعار مهم و اساسی موفق بوده است؟
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس ، رهبر معظم انقلاب اسلامی در نوروز سال 99، این سال را سال جهش تولید نامگذاری کردند تا با تکیه بر این شعار و برنامهریزی از سوی مسئولان در اوج تحریمهای ظالمانه کشور به خودکفایی رسیده و تولید داخلی گسترش یابد.
استان هرمزگان همواره یکی از قطبهای برتر اقتصادی کشور است که با نام دروازه تجارت کشور از این استان زرخیز یاد میشود، بی شک اگر تلاش، همت، برنامهریزی و نظارت و آینده نگری در استان مورد توجه قرار میگرفت این استان میتوانست نقشی اساسی در تحقق شعار سال و عملی شدن جهش تولید بردارد.
استاندار هرمزگان در نخستین نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان در سال 1400 با اشاره به همین مسئله و نقش هرمزگان در جهش تولید با اشاره به عملکرد بخش تولید در هرمزگان، گفت: سال گذشته با توجه به تلاشهای صورت گرفته به ویژه توسط بخش خصوصی، میزان تولید در هرمزگان در مجموع 32 درصد رشد داشت.
وی افزود: برخی از آنها در حوزه تولیدات صنعتی و معدنی شامل رشد 92.5 درصدی تولید آلومینیوم و تولید آهن اسفنجی 22.47 درصد، تولید شمش فولاد 9 درصد، تولید قیر 12.76 درصد، تولید سیمان 15.4 درصد، تولید روغن خوراکی 91 درصد، تولید صنایع غذایی و دارویی 14.86 درصد و ساخت و تعمیر شناور 11.68 درصد افزایش داشته است.
فریدون همتی گفت: همچنین سال گذشته 95 واحد تولیدی راکد در هرمزگان با هزار نفر اشتغال احیا شد و 260 طرح تولیدی در حوزه صنعت و معدن در استان با ایجاد اشتغال برای بیش از سه هزار نفر به بهرهبرداری رسید.
استاندار هرمزگان خاطرنشان کرد: سال گذشته در قالب 285 جلسه کارگروه اصلی و کارشناسی تسهیل و رفع موانع تولید در هرمزگان، 926 مصوبه به تصویب رسید که 752 مصوبه اقدام شده و 162 مصوبه در دست اقدام است.
همتی عنوان کرد: همکاری، تلاش، پشتیبانی و هماهنگی خوب دستگاههای اجرایی، نظارتی، قضایی و نهادهای مختلف برای حمایت از تولید، سرمایهگذاری، صادرات و واردات کالاهای اساسی، نتایج موفقیت آمیزی به همراه داشت که دست یافتن به رشد تولید، مهمترین آن است.
وی اظهار داشت: امیدواریم در سال جدید نیز سرعت و کیفیت کارها افزایش یابد و بخش خصوصی به معنای حقیقی، پشتیبانی و مانعزدایی از تولید را احساس کند.
استاندار هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود به برنامهریزی برای تحقق شعار امسال نیز اشاره کرد و گفت: تاکیدات و منویات مقام معظم رهبری در نامگذاری سال 1400 به عنوان "تولید؛ پشتیبانیها و مانعزداییها" اولویت استان هرمزگان در طول این سال در راستای حمایت از تولید، سرمایهگذاران بخش خصوصی و کارآفرینان است.
وی ادامه داد: همه دستگاههای اجرایی و مدیران استان موظف هستند براساس فرامین مقام معظم رهبری برای شتاب بخشیدن به روند تولید، رونق اقتصادی، ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای مردم و توسعه صادرات و واردات کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید تلاش کنند.
فریدون همتی بر لزوم سازماندهی جدید طرحهای تولیدی کوچک، متوسط و بزرگ در هرمزگان تاکید کرد و افزود: باید به روند صدور مجوزها در بخش سرمایهگذاری برای تولید سرعت بخشیده شود تا به صورت واقعی شاهد پشتیبانی و مانعزدایی از تولید در هرمزگان باشیم و تشویق به کار و سرمایهگذاری بیشتر در استان را شاهد باشیم.
با این تفاسیر میتوان نتیجه گرفت با توجه به شرایط دشوار کشور و وضع تحریمهای سنگین در سالیان اخیر، استان هرمزگان توانسته با تکیه بر پتانسیلهای فراوان و موقعیت خاص جغرافیایی تا حدودی در تحقق شعار سال موفق عمل کند و رشد تولید در این شرایط وجود داشته است.
انتهای پیام/864/ ع