حسینزاده: بانکها بنگاهداری را کنار بگذارند و از واحدهای تولیدی حمایت کنند/ بروکراسی اداری بزرگترین مانع تولید است
نماینده مردم لارستان، خنج، گراش و اوز در مجلس شورای اسلامی گفت: بانکها به بنگاههایی تبدیل شدهاند که حمایت از تولید به اولویت چندم آنان تبدیل شده و با در دست نگه داشتن سرمایههای مردم و نقدینگی، مانع از رونق گرفتن تولید شدهاند.
حسین حسینزاده نماینده مردم لارستان، خنج، گراش و اوز در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: سال 1400 از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، سال «تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها» نامگذاری شده است. این نامگذاری بدان معناست که در مسیر تولید موانع جدی وجود دارد که باید به صورت ویژه و فوری رفع شود. نهادهای مسئول نیز باید پشتیبانیهای جدی از تولیدکنندگان و امر تولید انجام بدهند.
وی افزود: در این رابطه مسئولیتهایی متوجه دولت و مجلس است. دولت باید به صورت ویژه از تولیدکنندگان حمایت کند. مجلس نیز باید در صورت لزوم قوانینی را به تصویب برساند یا اینکه پیگیر مصوبات اجرا نشده باشد. برخی از قوانین هم که مزاحم تولیدکنندگان است باید اصلاح شود.
رئیس کمیته نفت مجلس گفت: کارشناسان و متخصصان بسیاری در روزهای گذشته موانع تولید را برشمردند و امید است دستگاههای مختلف پس از پایان تعطیلات و به عنوان اولین برنامه کاری، در کوتاهترین زمان ممکن موانع را احصا و رفع کنند. البته در سالهای گذشته کارگروهها، نهاد و شوراهای مختلفی همچون برای رونق و جهش تولید در دستگاهها و نهادهای مختلف تشکیل شد که باید بررسی شود آن کارگروهها تا چه میزان اثربخش بودهاند و اینکه آیا به تصمیمات آنان توجهای شد یا خیر.
وی خاطرنشان کرد: بنده به برخی از موانع عمده و کوچک که بر سر راه تولید به خصوص در حوزه نفت و انرژی وجود دارد، اشاره میکنم. از کارشناسان و تولیدگران حوزه نفت و انرژی نیز میخواهم موانع را به صورت صریح بیان کنند و مسئولان نیز گوش شنوا داشته باشند و به طور جدی عمل کنند.
حسینزاده بیان کرد: علاوه برعدم ثبات اقتصادی و تغییر مدام ارزش پول ملی، بروکراسی اداری بزرگترین مانع تولید در کشور است. یک جوان اگر خواست با سرمایهای یک کار تولیدی در کشور انجام بدهد، او باید بتواند در کمترین زمان و بدون برخوردن به مشکلی مجوز دریافت کند و این کار را انجام بدهد. بروکراسی اداری برای تولید دست و پاگیر است. فضای کسب و کار و امنیت سرمایهگذاری در کشور وضعیت مطلوبی ندارد. رتبه ایران نیز در این رابطه در بین کشورهای جهان مطلوب نیست که باید بهبود یابد. بهتر شدن فضای کسب و کار بزرگترین مانعزدایی است.
نماینده مردم لارستان، خنج، گراش و اوز گفت: همچنین متاسفانه بانکهای کشور به بنگاههایی تبدیل شدهاند که حمایت از تولید به اولویت چندم آنان تبدیل شده و با در دست نگه داشتن سرمایههای مردم و نقدینگی، مانع از رونق گرفتن تولید شدهاند. بانکها باید بنگاهداری را کنار بگذارند و از واحدهای تولیدی حمایت کنند. بسیاری از تولیدکنندگان با تامین منابع مالی مواجه هستند. بانکها باید در اینجا وارد عمل شوند و ایفای نقش کنند. اعتبارات و منابع مالی کشور باید بهسوی کسبوکارهای پیشران هدایت شود.
وی ادامه داد: برخی صنایع همچون پتروشیمیها و ذوب آهن دغدغه تامین مواد اولیه دارند. باید برای تامین مواد اولیه آنان اقدامات جدی انجام داد. گمرک و سازمانهای مرتبط با واردات و صادرات نیز باید همراهی بهتر و بیشتری با تولیدکنندگان و فعالان امر صادرات و واردات داشته باشند. برخی سختگیریها در رابطه با ترخیص مواد اولیه و قطعات نیمه ساخته مانع مهمی بر سر راه تولید هستند. البته واردات بیرویه برخی کالاها هم باید پایان یابد. واردات بیرویه که سود برخی از آقایان در آن نهفته است به تولید کشور ضربات بزرگی وارد کرده است.
حسینزاده خاطرنشان کرد: ضمن اینکه یکی از راهکارهای رونق و جهش تولید، پشتیبانی از تولیدات دانشبنیان در کشور است. امروز جوانان و متخصصان بسیاری به این حوزه ورود پیدا کردهاند و لازم است دولت از آنان حمایتهای ویژه انجام بدهد. مزیت اقتصاد متکی بر تولید دانشبنیان کاهش وابستگی به نفت و مصون کردن کشور در برابر شوکهای خارجی است.
انتهای پیام/