جدیدترین رنگبندی کرونایی در ایران/ بیماریهای تنفسی در صدر مراجعه به مرکز درمانی/ مصدومیت ۲۷۰۰۰ نفر در حوادث ترافیکی+ نمودارها
در طرح سلامت نوروزی بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر به اورژانس مراجعه کردهاند که بیماریهای تنفسی در صدر جدول علت مراجعات بوده است.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ علیرغم توصیه مقامات بهداشتی به پرهیز از سفرهای نوروزی، این سفرها در حال انجام است و متأسفانه گردش کرونای انگلیسی در کشور نیز حریف مسافران نوروزی نشده است.
تعداد شهرهای قرمز به 23 شهر و تعداد شهرهای نارنجی به 44 شهر افزایش یافته است؛ تعداد شهرهای آبی و زرد نیز کاهش یافته و در حال حاضر 94 شهر در وضعیت آبی و287 شهر در وضعیت زرد قراردارند.
شهرستانهای سراب در آذربایجان شرقی، خوانسار و گلپایگان در اصفهان، دماوند در تهران، زرین دشت، ارسنجان و داراب در فارس، خرمشهر، آبادان، بندرماهشهر، اهواز، شوش، اندیمشک، دزفول، مسجد سلیمان، ایذه، بهبهان، امیدیه در خوزستان، گچساران در کهگیلویه و بویراحمد، بروجرد در لرستان، اسلام آباد غرب در کرمانشاه، دهلران در ایلام و ارومیه در آذربایجان غربی در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند.
تهران، ری، شمیرانات و فیروزکوه در تهران، کرج در البرز، جلفا در آذربایجان شرقی، اشنویه، بوکان، سردشت، چایپاره، ماکو و نقده در آذربایجان غربی، تیران و کرون، مبارکه و لنجان در اصفهان، رودسر در گیلان، تاکستان و قزوین در استان قزوین، چرداول و آبدانان در ایلام، بوشهر، دیلم، گناوه و جزیره خارک در بوشهر، سامان در چهارمحال و بختیاری، رامهرمز، کارون، باغملک، شادگان، دشت آزادگان، شوشتر در خوزستان، ممسنی و مرودشت در فارس، قروه، بانه و سقز در کردستان، ازنا، الیگودرز، خرمآباد و دورود در لرستان، خمین در مرکزی، خمیر در هرمزگان، گیلانغرب در کرمانشاه، بویر احمد در کهگیلویه و بویراحمد و خاتم یزد در وضعیت نارنجی قرار دارند.
برابر مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، مسافرت "از" و "به" شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی، ممنوع است.
برای دریافت فایل رنگبندی شهرستانهای کشور اینجا کلیک کنید.
تغییر ساعات منع تردد شبانه
شروع محدودیت ترددهای شبانه از ساعت 21 به ساعت 22 تغییر کرده است. یعنی تردد شبانه از ساعت 22 شب تا 3 بامداد ممنوع و مشمول جریمه است؛ این محدودیت شامل همه شهرهای آبی ، زرد ، نارنجی و قرمز در سطح کشور میشود.
وضعیت شیوع کرونا در کشور
اگرچه آمار فوتیهای کرونا هنوز دو رقمی است و در 24 ساعت گذشته، متأسفانه 81 هموطن جان باختهاند اما نگرانیها نسبت به افزایش آمار ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا همچنان ادامه دارد.
نمودار روند بستری بیماران مبتلا به کرونا در کشور مطابق تصویر زیر است. همانطور که مشاهده میشود از اسفندماه سال گذشته تا فروردین ماه سال جاری، نمودار بستری روند صعودی داشته است.
آخرین خبرها از وضعیت کرونا در تهران
طبق اعلام فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در پایتخت، شرایط کنونی تهران به دلیل ویروس جهش یافته کرونا نارنجی اعلام شده و این درحالی است که بسیاری از مراکز اداری و تجاری هنوز در تعطیلات نوروزی به سر میبرند.
در تهران 32 درصد مبتلایانی که با علائم کرونا تحت درمان هستند در بخشهای مراقبتهای ویژه تحت درمان هستند؛ یعنی از هرسه بیمار مبتلا به کووید19 یک نفر با علائم حاد به بخش مراقبت ویژه منتقل میشود.
نمودار روند بستری بیماران مبتلا به کووید19 در استان تهران مطابق تصویر زیر است.
سازمان اورژانس کشور با طراحی طرح سلامت نوروزی که از 25 اسفندماه سال 99 کلید خورده و تا امروز در حال انجام است، توانسته میزان ارائه خدمات به بیماران و مصدومان را به نحو مطلوبی افزایش دهند.
در قالب طرح سلامت نوروزی، بیش از یک میلیون و 800 هزار نفر به اورژانس بیمارستانی مراجعه کردهاند که از این تعداد، 390 هزار نفر بستری شدهاند.
بیش از 25 هزار نفر در بخشهای مراقبت ویژه بستری شدهاند و بیش از 40 هزار عمل اورژانسی برای بیماران انجام شده است.
پنج علت عمده مراجعه به مراکز درمانی در این بازه زمانی، مشکلات تنفسی، ترومایی، قلبی، گوارشی و سکته مغزی بوده است به طوری که 203 هزار نفر از مراجعین دچار مشکلات تنفسی، 113 هزار نفر دچار تروما (آسیب) و 63 هزار نفر دچار مشکلات قلبی و عروقی شدهاند.
نیروهای اورژانس پیشبیمارستانی نیز در طرح سلامت نوروزی (از 25 اسفند 99 تا 8 فروردین سال جاری) 162 هزار و 724 مأموریت انجام دادهاند که 137 هزار مأموریت مربوط به حوادث غیرترافیکی بوده است.
طی این مأموریتها بالغ بر 53 هزار مصدوم و بیمار به مراکز درمانی انتقال داده شدهاند.
تعداد مصدومین حوادث ترافیکی در طرح سلامت نوروزی به 27 هزار و 366 نفر رسید و تهران و خراسان رضوی در صدر جدول تعداد مأموریتهایی هستند که اورژانس برای حوادث ترافیکی انجام داده است.
بیش از 110 هزار نفر در حوادث غیرترافیکی در این ایام مصدوم شدهاند و بیشترین علت مأموریتهای اورژانس در طرح سلامت نوروزی، بیماریهای قلبی و تنفسی بوده است.
ایستگاههای سلامت در نوروز 1400، به حدود 7400 نفر از مصدومین حوادث ترافیکی و بیماران خدمات درمانی ارائه کردهاند که 90 درصد این خدمات مربوط به حوادث غیرترافیکی و 10 درصد ترافیکی بوده است.
اورژانس هوایی نیز نقش مهمی در انتقال بیماران ومصدومین به مراکز درمانی ایفا کرده است به طوری که در طرح سلامت نوروزی 97 مأموریت توسط بالگردهای اورژانس انجام شده است که حوادث ترافیکی و تصادفات جادهای سهم بیشتری از اعزام بالگردهای اورژانس به محل حادثه را به خود اختصاص میدهند.
از 25 اسفند تا 8 فروردین، 44 مأموریت با اتوبوس آمبولانس و بیش از 10 هزار مأموریت اورژانسی توسط موتورلانسها انجام شده است.
نیروهای اورژانس در ایام نوروز و در قالب طرح سلامت نوروزی، 465 احیای موفق قلبی انجام داده و موفق به نجات جان 316 مرد و 149 زن شدهاند.
انتهای پیام/