قیمت پایین احتمال ورود دلالان و خروج گندم با کیفیت از استان کرمان را تقویت میکند
گروه استانها- قیمت خرید تضمینی گندم در استان کرمان افزایش نداشته و این مسئله باعث سوءاستفاده دلالان، خروج گندم با کیفیت از استان و تغذیه دام شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، جلسه کارگروه ساماندهی گندم ، آرد و نان استان کرمان عصر امروز به ریاست علی زینیوند استاندار کرمان در محل سالن پیامبر اعظم (ص) استانداری برگزار و خرید تضمینی گندم و قیمت آن در استان بررسی شد.
علی زینیوند استاندار کرمان در این جلسه با بیان اینکه گندم تولید شده استان باید تا حد امکان و به نفع کشاورز خریداری شود اظهار داشت: قیمت تعیین شده فعلی قیمت پایینی است و باید مکاتبات لازم برای افزایش قیمت انجام شده و در صورت تعیین قیمت جدید در آینده مابه التفاوت آن به کشاورزان پرداخت شود.
استاندار کرمان با اشاره به اینکه در جنوب استان کرمان نیازمند ساخت سیلوی گندم هستیم و از سرمایهگذاری بخش خصوصی در این حوزه بهویژه سیلوی مکانیزه استقبال خواهیم کرد افزود: مرکز خرید و نگهداری استاندارد باید در تمام شهرستانهایی که تولید گندم دارند راهاندازی شود.
داریوش ماهری مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان نیز در این جلسه اظهار داشت: خرید تضمینی گندم در استان کرمان از ابتدای سال جدید آغاز شده است.
وی با بیان اینکه استان کرمان از نخستین استانهایی است که وارد فصل خرید شده و مجوز حمل 60 هزار تن گندم در استان گرفته شده است افزود: خرید گندم در قلعه گنج آغاز شده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان با اشاره به اینکه پیشبینی میشود میزان گندم کشت شده در استان بیشتر از سال گذشته باشد ادامه داد: چهار سیلوی دولتی در استان کرمان داریم که ذخیرهسازی گندم در آنها انجام میشود.
وی با بیان اینکه سال گذشته 120 هزار تن گندم معمولی در استان خریداری شده که 91 هزار تن آن مربوط به جنوب استان کرمان است عنوان کرد: نیاز استان به گندم معمولی 340 هزار تن در سال است که از این میزان 120 هزار تن در داخل استان تولید میشود.
ماهری با اشاره به اینکه سالانه 220 هزار تن گندم واردات استان کرمان است گفت: حمل ریلی گندم در استان کرمان انجام میشود که ضمن ایمنی و کاهش تصادفات باعث شده که سرعت جابهجایی نیز سه برابر بیشتر شود.
وی با بیان اینکه سیلوی استراتژیک در سیرجان داریم که ریل قطار در کنار آن ایجاد شده و هزینهها را بسیار کاهش داده است افزود: چهار سیلوی دولتی استان در جیرفت، ارزوئیه، سیرجان و کرمان قرار دارند که متاسفانه دو سیلو در مناطقی ساخته شدند که کشت گندم وجود ندارد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمان با اشاره به اینکه پیشبینی میشود امسال 145 هزار تن گندم در جنوب استان کرمان خریداری شود گفت: گندم امسال بین چهار هزار تا چهار هزار و 200 تومان به ازای هر کیلو از کشاورز خریداری میشود.
وی با بیان اینکه در شمال استان کرمان 209 هزار تن ظرفیت ذخیره سازی گندم داریم افزود: پیشبینی میشود امسال در شمال استان کرمان 120 هزار تن گندم خریداری شود که 60 هزار تن آن از نوع درم است.
سعید برخوری مدیرکل جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان در این جلسه با بیان اینکه برای قیمت گندم پیگیریهای زیادی شده است اظهار داشت: قرار بود قیمت خرید گندم تضمینی افزایش یابد اما بهدلیل تصمیم رئیس جمهور که نباید قیمتها افزایش پیدا کند، افزایش قیمت خرید گندم مانده است و کشاورزان آسیب میبینند.
وی با اشاره به اینکه 37 هزار و 500 هکتار سطح زیر کشت گندم امسال است و با این قیمت امکان دارد نتوانیم خرید لازم را انجام بدهیم افزود: امکان دارد بخش زیادی از این گندم به تغذیه دام و در مرغداریها جایگزین جو شود که باید برای آن چاره اندیشی کرد.
مدیرکل جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان با بیان اینکه دلالان نیز از این وضعیت سوءاستفاده خواهند کرد گفت: این نگرانی وجود دارد که گندم خوب و با کیفیت استان یا از کشور خارج شده و یا تبدیل به خوراک دام شود.
وی با اشاره به اینکه تمام امکانات سازمان جهاد کشاورزی بسیج شده تا گندم تولید شده از کشاورزان خریداری شود بیان کرد: کمبود امکانات باعث میشود گندم بهطور کامل خریداری نشود و بهعنوان مثال در شهرستان منوجان که مرز بین استان کرمان و هرمزگان است مرکز خرید گندم نداریم.
برخوری با بیان اینکه راهاندازی مرکز خرید گندم در منوجان ضرورت دارد و باید محلی موجود باشد تا کشاورز بتواند گندم خود را بفروشد ادامه داد: امسال خشکسالی بی سابقهای داشتیم و فقط 17 میلیمتر بارندگی در جنوب استان کرمان انجام شده که بحران است.
وی با اشاره به اینکه شبکههای دلالی خرید محصولات کشاورزی یک تهدید بزرگ بهویژه در بحث گندم است و حتماً بعد از تعطیلات نوروز وارد منطقه شده و اقدام خواهند کرد گفت: امیدواریم بهزودی قیمت گندم اصلاح و افزایش پیدا کند تا مشکلات کمتر شود.
انتهای پیام/511/ی