استاندار مرکزی: بدهیهای هپکو به بانکها تهاتر شد / حل مشکلات آذرآب روند مثبت و رو به رشدی دارد
گروه استانها- استاندار مرکزی با بیان اینکه بدهیهای هپکو به بانکها تهاتر شدگفت: حل مشکلات آذرآب روند مثبت و رو به رشدی دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، استان مرکزی به عنوان پایتخت صنعتی ایران شناخته میشود که در طول طی چند دهه اخیر چهرهای صنعتی به خود گرفت و با راهاندازی طرحهای صنعت نفت و پتروشیمی به یکی از بزرگترین مراکز صنایع استراتژیک ایران اسلامی بدل شده است.
آلومینیوم، محصولات آلومینیومی، ریختهگری فلزات سنگین، تجهیزات صنایع نفت و گاز، تجهیزات نیروگاهی و صنعتی، ماشینآلات کشاورزی و عمرانی، خودروهای ریلی، محصولات پتروشیمی و پالایشگاهی، لوله و پروفیل فولادی و غیره از جمله مهمترین تولیدات صنعتی در استان مرکزی به شمار میرود.
این درحالیست که تعداد شهرکهای صنعتی در استان مرکزی به 35 شهرک و ناحیه صنعتی میرسد که از نظر میزان زمین واگذاری شده در کشور رتبه اول را دارد و اراک، ساوه، دلیجان و محلات به ترتیب کانونهای مهم صنعتی استان به شمار میروند.
از حدود یک دهه اخیر تا به امروز عرصه اقتصاد و تولید دو محور مهم در نامگذاری سالها از سوی رهبر معظم انقلاب بوده به طوری که در چندسال اخیر تاکیدات معظم له در سخنرانیهای ارزشمندشان و نیز این نامگذاریها بر توجه افکار عمومی و مسئولان بر مسئله مهم تولید متمرکز بوده است به طوری که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنرانی نوروزی سال 1400 در بحث ضرورت رفع موانع تولید به مواردی همچون واردات بیرویه، قاچاق کالا و رفع مقررات زائد اشاره کردند و افزودند: موانع تولید بسیار بیشتر است که باید در صداوسیما تبیین، و با کمک دستگاهها و مردم رفع شود.
ظرفیت بالای استان مرکزی در بخشهای مختلف تولید به ویژه صنعت موضوعی شد تا خبرنگار خبرگزاری تسنیم استان مرکزی در نخستین مصاحبه خبری "سیدعلی آقازاده" استاندار مرکزی در سال 1400 به بررسی وضعیت صنایع مهم و بزرگ استان در سال تولید، پشتیبانیها و رفع موانع بپردازد که مشروح آن در زیر میآید:
استاندار مرکزی در پاسخ به سوالی درباره واگذاری هپکو به تامین اجتماعی و اخباری درباره بخشی از سهام به بانکها اظهار داشت: تا آنجایی که بنده در جریان هستم اتفاق خاصی نمیافتد جز همان اتفاقی که در هیئت دولت در اوایل اسفند رخ داد و آن تصویب هیئت وزیران برای تهاتر طلب دولت از بانکها بود،که انجام شد.
آقازاده ادامه داد: البته در مقابل طلب دولت از بانکها، طلب بانکها از هپکو به عنوان تهاتر مصوب شد بنابراین تا آنجاکه بده در جریان هستم قرار هم نیست که سهام دولت به بانکها واگذار شود.
وی افزود: تا آنجایی که بنده اطلاع دارم سهام دولت در هپکو که حدود 64 تا 63 درصد است در اختیار و به نام سازمان تامین اجتماعی است و هیچ برنامهای برای واگذاری سهام هپکو که متعلق به سازمان تامین اجتماعی است به بانکها نبوده است.
آقازادهخاطرنشان کرد: بانک ها در واقع صرفا طلب خود را از هپکو با بدهی خود به دولت تهاتر کردند که حدود هزار و 200 میلیارد تومان است و فعلا برنامه دیگری نداریم.
افزایش سرمایه در شرکت هپکوی اراک
استاندار مرکزی در پاسخ به سوالی درباره اینکه وضعیت سهام در شرکت هپکو به چه شکل است گفت: 36 تا 37 درصد باقی مانده از سهام هپکو به بخش خصوصی اختصاص دارد و متعلق به 15 هزار نفر و کاملا خصوصی است و به همین خاطر دیگر به دولت مربوط نمیشود و درحقیقت عدهای در این شرکت سهام خصوصی دارند.
وی بیان کرد: با هزار و 200 میلیارد تومان که دولت به هپکو تزریق میکند باید سهم خود را بیاورند چرا که دولت با تزریق هزار و 200 میلیارد تومان به هپکو افزایش سهام داد و آن 36 تا 37 درصد دارندگان سهام هم باید افزایش سهام خود را به همین اندازه بیاورند چرا که اگر نیاورند سهام خرد می شود و تعدادی سهام برای دولت می ماند که آن را می تواند به بانکها بدهد و از محل افزایش سرمایه شاید حدود 10 درصد سهام اضافه میشود که میتواند به بانک ها داده شود.
استاندار مرکزی در پاسخ به سوالی درباره اینکه وضعیت آذرآب در سال جدید به کجا خواهد رسید گفت: تلاش ما این است که بتوانیم امسال آذرآب را هم در ادامه اقدامات و تلاشهای صورت گرفته به روزهای طلایی و اوج برگردانیم که در این راستا در چندسال اخیر تلاش و پیگیری فراوانی از سوی مسئولان استانی و کشوری درقبال این شرکت صورت گرفته است.
آقازاده عنوان کرد: دولت و دستگاه قضایی در طول چندسال اخیر برای پیگیری مشکلات آذراب تلاش چشمگیر و بسیاری داشت که در سال جدید کارهای باقیمانده راتکمیل خواهیم کرد تا مشکلات شرکت و بدهی آن که به بانک ها، تامین اجتماعی و مالیات است حل شود.
وی اضافه کرد: درمجموع باتوجه به اقدامات صورت گرفته و برنامههایی که در اختیار داریم باید بگویم روند مثبتی در مسیر فعالیت و حل مشکلات در شرکت مهم آذرآب در پیش داریم.
تدوین منشور تحقق نامگذاری سال 1400
استاندار مرکزی در پاسخ به سوالی دیگری درباره اینکه چه اقداماتی که در سال 1400 برای حل مشکل تولید در استان در دست اجرا دارید گفت: ما خوشبختانه با توجه به این سه سال اخیر و نام گذاری آن توسط مقام معظم رهبری تقریبا سال 1400 هم در راستای تولید و رفع موانع است که مجموعه استانداری و گروه اقتصادی استان برنامه امسال را بر مبنا نام گذاری سال 1400 تدوین می کنند.
استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: همانطور که در چندسال اخیر اقدامات چشمگیری داشتهایم برای سال 1400 و حمایت از تولید در راستای تحقق منویات رهبرمعظم انقلاب اسلامی و شعار سال باجدیت درحال تدوین و پیگیری برنامههای صنعتی و اقتصادی برای حمایت از بخش تولید استان مرکزی هستیم.
وی عنوان کرد: امیدواریم تا اواخر فروردین و اوایل اردیبهشت ماه منشور تحقق نامگذاری سال 1400 و عملیاتی کردن تولید، پشتیبانیها و رفع موانع در استان مرکزی تدوین و ارائه گردد.
گفتوگو از مبین جلیلی
انتهای پیام/711/ ع