۲۷۰کیلومتر از پروژه انتقال نفت گوره ـ جاسک در استان بوشهر اجرا می‌شود


270کیلومتر از پروژه انتقال نفت گوره ـ جاسک در استان بوشهر اجرا می‌شود

گروه استان‌ها ــ مدیر اجرایی گستره قطعه یک خط لوله انتقال نفت گوره ـ جاسک با بیان اینکه "بیش از ۲۷۰کیلومتر از این خط ۱۰۰۰کیلومتری در استان بوشهر است" گفت: با نصب شیرهای بین راهی، به‌زودی این گستره آماده تزریق نفت می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازبوشهر، آبراه بین‌المللی خلیج‌فارس یکی از مناطق مهم و استراتژیک جهان محسوب می‌شود که در این راستا استان بوشهر با این آبراه دارای طولانی‌ترین مرز دریایی و ساحل است چراکه این استان با خلیج‌فارس حدود یک‌هزار کیلومتر هم‌مرز است.

یکی از استراتژیک‌ترین طرح‌های حوزه نفت، پروژه خط انتقال نفت گوره از استان بوشهر به جاسک استان هرمزگان است که این خط انتقال نفت خام به طول یک‌هزار کیلومتر طراحی و عملیاتی شده است.

پروژه خط انتقال نفت گوره - جاسک در شش گستره تدوین و عملیات اجرایی آن آغاز شده که به گفته مدیر اجرایی گستره قطعه یک، خط لوله انتقال نفت از گوره به جاسک در استان بوشهر عملیات جوشکاری در این گستره به طور کامل به اتمام رسیده است.

صمد آذرپیک با بیان اینکه این خط انتقال نفت به قطر 42 اینچ است اظهار داشت: عملیات اجرایی خط انتقال یک‌هزار کیلومتری نفت خام از گناوه در استان بوشهر آغاز شد که این خط پس از گذشت از استان‌های بوشهر، فارس به هرمزگان و جاسک ختم می‌شود.

وی، ساخت پایانه نفتی در  جاسک را از دیگر پروژه‌های این خط انتقال نفت دانست و تصریح کرد: با ساخت پایانه نفتی در جاسک، دومین پایانه صادراتی نفت خام پس از جزیره خارگ استان بوشهر در جاسک هرمزگان راه‌اندازی می‌شود.

مدیر اجرایی گستره قطعه یک، خط لوله انتقال نفت از گوره به جاسک طول خط انتقال نفت از گناوه به اهرم در استان بوشهر را 148 کیلومتر دانست و بیان کرد: با فعالیت شبانه‌روزی حتی در روزهای تعطیل از جمله ایام نوروز عملیات اجرایی انتقال نفت از گناوه به اهرم با موفقیت به پایان رسید.

آذرپیک اعتبار اولیه طرح انتقال نفت گوره- جاسک را 2 میلیارد یورو دانست و افزود: در اجرا این پروژه با حمایت از تولیدات داخلی و با بومی سازی امکانات مورد نیاز بیش از 95 درصد از تجهیزات در داخل کشور تولید می‌شود و در پروژه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی، با اشاره به اینکه در طرح انتقال نفت گوره- جاسک در شش گستره 40 هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشغول به‌کار هستند تصریح کرد: در اجرا شش گستره طرح انتقال نفت گوره- جاسک 8 ایستگاه طراحی شده و دارای 11 پست برق و 200 کیلومتر خطوط انتقال برق است.

مدیر اجرایی گستره قطعه یک خط لوله انتقال نفت گوره - جاسک با اشاره به فعالیت 250 شرکت برای تولید تجهیزات این طرح خاطر نشان کرد: این طرح در مرداد سال 1398 آغاز شد که بر اساس برنامه زمانبندی فاز نخست آن تا خرداد ماه امسال وارد مدار بهره‌برداری و نفت‌زنی می‌شود.

آذرپیک، هدف اجرا خط لوله انتقال نفت گوره - جاسک  را انتقال یک میلیون بشکه نفت خام در روز از گوره به جاسک دانست و اضافه کرد: ذخیره‌سازی و صادرات نفت خام از طریق پایانه نفت جاسک، تمرکززدایی از پایانه‌های صادراتی، توسعه پایدار و اشتغال‌زایی از دیگر اهداف اجرا این خط لوله انتقال یک هزار کیلومتری است.

وی احداث 5 ایستگاه پمپاژ، 3 گوی شناور، پایانه صادراتی با ظرفیت ذخیره سازی 10 میلیون بشکه در فاز نخست و 30 میلیون بشکه در فاز نهایی را از دیگر مزیت‌های پروژه خط انتقال نفت از گوره به جاسک دانست و تصریح کرد: اکنون پیشرفت کلی این پروژه افزون بر 75 درصد و در اجرا این طرح تولیدات شرکت‌های داخلی به‌کار گرفته شده است.

مدیر اجرایی گستره قطعه یک خط لوله انتقال نفت گوره - جاسک با بیان اینکه بیش از 270 کیلومتر از خط 1000 کیلومتری انتقال نفت از گوره به جاسک در استان بوشهر است گفت: با نصب شیرهای بین راهی، به‌زودی این خط در گستره استان بوشهر آماده تزریق نفت می‌شود.

در اجرا این طرح با تکیه بر توان داخلی مجموعه‌ای از مانع‌زدایی‌ها در بخش‌های مختلف صورت گرفته و صرفه‌جویی 500 میلیون یورویی در پی داشته است.

طرح ملی و راهبردی انتقال نفت خام گوره به جاسک با حمایت دولت و راهبری شرکت ملی نفت ایران با توان متخصصان داخلی طراحی و اجرا شده و بیش از 95 درصد خدمات و تجهیزات مورد نیاز از طریق تولیدات داخلی کشور تامین می‌شود.

انتهای پیام/190/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon