انتقاد از تصرف اراضی ساحلی بندرترکمن از سوی دولتی‌ها/ احیای " آشوراده" اقتصاد گلستان را متحول می‌کند


انتقاد از تصرف اراضی ساحلی بندرترکمن از سوی دولتی‌ها/ احیای " آشوراده" اقتصاد گلستان را متحول می‌کند

گروه استان‌ها - نماینده مردم غرب گلستان در مجلس گفت: دستگاه‌های اجرایی در ساحل بندرترکمن چندین هکتار زمین گرفتند در حالی که ربطی به آنها ندارد و متاسفانه اکنون برای رسیدن به دریا باید از زمین‌های دولتی رد شویم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  بندرترکمن ، عبدالجلال ایری عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گلستان، اظهار داشت: طرح طبیعت‌گردی و گردشگری جزیره آشوراده می‌تواند به عنوان یک طرح اساسی استان گلستان را متحول کند زیرا آشوراده جزیره طبیعی آماده‌ای است که در حوزه سیاسی گلستان قرار دارد و یکی از آرزوهای دیرینه استان بود.

وی افزود: پس از پیگیری‌های مکرر متوجه شدیم گره کار در شورای عالی معماری و شهرسازی است، حدود 30 ماه این طرح به شورای عالی معماری و شهرسازی ارائه شده بود اما متاسفانه در فرآیند گردش کار قرار نگرفت و در نهایت با پیگیری‌های مداوم تحقق پیدا کرد.

ایری ادامه داد: حدود 22 هکتار در جزیره آشوراده طرح‌های گردشگری و اقامتی با سازه‌های چوبی راه اندازی می‌شود، در 138 هکتار پشتیبانی و حریم جزیره آشوراده هم پروژه‌های مختلف گردشگری، فرهنگی،درمانی، ورزشی و غیره اجرا خواهد شد و برآورد شده 10 هزار شغل ایجاد کند.

وی اضافه کرد: این 138 هکتار تا کنون به شخصی واگذار نشده و قرار است دستگاه‌ها بر اساس طرح ورود کنند و نیاز است تا سازمان توسعه گردشگری جزیره آشوراده تشکیل شود.

ایری خاطرنشان کرد: طرح جزیره آشوراده تصویب شده و دستگاه‌های اجرایی در ساحل بندرترکمن چندین هکتار زمین گرفتند در حالی که ربطی به آنها ندارد و اگر سندی نداشته باشند باید با آنها برخورد شود، متاسفانه اکنون برای رسیدن به دریا باید از زمین‌های دولتی رد شویم.

وی یادآور شد: پروژه جزیره آشوراده بندرترکمن را به قطب گردشگری گلستان تبدیل می‌کند و موجب پویایی اقتصاد استان خواهد شد.

نماینده مردم غرب گلستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بندرگز و بندرترکمن می‌توانند به عنوان بنادر گردشگری مطرح باشند، گفت: بندرگز ظرفیت بسیار خوبی دارد و باید با رفع موانع تلاش کنیم تا بگوییم بندرگز ساحل و بندر دارد اما هنوز به آن مرحله نرسیدیم و در برداشت از منابع مشکل داریم.

ایری افزود: سازمان بنادر متولی بندرگر است و متاسفانه به صورت 50 ساله به سازمان همیاری شهرداری واگذار شده و باید تلاش کنیم این گره باز شود.

وی ادامه داد: بخشی از ساحل بندرترکمن از طرف شهرداری به بخش خصوصی واگذار شده و قرار بود 45 سال فعالیت گردشگری داشته باشد و با وجود رسیدن به پانزدهمین سال انعقاد قرارداد فقط پارکینگ احداث شده و لازم است تا دستگاه قضایی ورود کند.

ایری اضافه کرد: بندرترکمن ظرفیت اسکله هزار تنی دارد اما این اتفاق رخ نداد و طی 30 سال یک بار هم لایروبی نشده و از طریق قوه قضائیه پیگیر لغو قرارداد هستیم.

وی با اشاره به راه اندازی بندر سبز خزری بیان داشت: بندر سبز خزری راه اندازی خواهد شد و طی سه تا 6 ماه آینده مصوب می‌شود و در نیمه دوم امسال عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد، هزار و 600 میلیارد تومان برای احداث این بندر در نظر گرفته شده که اتفاق بسیار بزرگی برای استان خواهد بود.

ایری خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری دولتی در بندر سبز خزری رخ خواهد داد و تا زمانی که زیرساخت توسط دولت فراهم نشود بخش خصوصی نمی‌تواند ورود کند مانند بندر خواجه نفس که 15 سال است به نتیجه نرسیده است.

وی یادآور شد: بندر خواجه نفس در اختیار بخش خصوصی است، ما در گلستان به بخش خصوصی کمک می‌کنیم اما عقب نشینی آب دریا برای این بندر هم مشکل ایجاد کرده و بخش خصوصی متضرر شده است.

نماینده مردم غرب گلستان در مجلس شورای اسلامی از افتتاح دکل حفاری نفت و گاز در گمیشان خبر داد و گفت: 300 میلیون یورو برای این پروژه برنامه ریزی شده و اگر به نتیجه برسد تاثیرگذاری فوق العاده‌ای خواهد داشت.

ایری افزود: اگر این حفاری به نتیجه نرسد دو مورد حفاری دیگر خواهیم داشت و برنامه ریزی به گونه‌ای است که به نفت یا گاز خواهیم رسید.

انتهای پیام/588/ز

 
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon