موج دوم هجوم ملخها به اراضی استان بوشهر مهار شد
گروه استانها ــ رئیس جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به هجوم موج دوم ملخهای صحرایی به اراضی استان بوشهر گفت: در این راستا با سمپاشی ۱۹۰۰ هکتار از اراضی مورد هجوم ملخها، موج دوم ریزش این آفت به اراضی استان بوشهر مهار شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، ملخ صحرایی بهعنوان یک آفت بسیار خطرناک در جهان شمرده میشود که بر اساس آمارهای وزارت جهاد کشاورزی از نظر وسعت پراکنی حدود 13 میلیون کیلومتر مربع از سطح جهان و حدود 60 کشور را مورد تهدید قرار داده است.
بر اساس این گزارش حمله ملخهای صحرایی برخی از استانهای جنوبی و غرب کشور را تهدید میکند که به گفته فائو، امکان تداوم هجوم طغیانی آفت ملخهای صحرایی به عرصههای کشاورزی و منابع طبیعی کشور وجود دارد که ضرورت توجه ویژه در کنترل و مبارزه با این آفت را دوچندان میکند.
بهدنبال افزایش ریزش آفت ملخ در شبه جزیره عربستان و هجوم آنها به اراضی جنوبی کشور، بخشی از زمینها و محصولات کشاورزی آلوده به این آفت شدند.
5 فروردین امسال شاهد هجوم موج دوم ملخها به استان بوشهر بودیم که به گفته مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر 4 شهرستان این استان درگیر مبارزه با هجوم ملخهای صحرایی بود.
احمد سبحانی از ریزش ملخها به شهرستانهای دیلم، گناوه، بوشهر و دشتستان خبر داد و بیان کرد: در این راستا با 45 تیم ردیابی، 15 تیم مبارزه کننده و افزون بر 50 دستگاه سمپاش در مناطق مختلف هجوم آفت ملخ به اراضی مهار و کنترل شد.
وی با اشاره به اینکه ملخها تاکنون به مراتع، مزارع و باغهای استان بوشهر خسارت وارد نکردهاند خاطر نشان کرد: در حال حاضر سطح مبارزه با ملخهای بالدار افزون بر 1900 هکتار اراضی ارزیابی شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با تاکید بر مبارزه با با پورههای آفت ملخ در استان تصریح کرد: اکنون همه کانونهای ریزش ملخ در استان بهصورت کامل جمعآوری شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر هم از هجوم ملخهای صحرایی به 4 شهرستان این استان خبر داد و اظهار داشت: در مبارزه با آفت ملخ در شهرستانهای بوشهر، دیلم، گناوه و دشتستان از هجوم این آفت جلوگیری شد.
محمد تقی منوچهری با اشاره به مهار هجوم ملخهای صحرایی به استان بوشهر افزود: مبارزه با آفت و ریزش ملخهای صحرایی در مناطقی از شهرستانهای گناوه، دیلم، شبانکاره و بوشهر با وجود مساعد نبودن شرایط جویدر سطح 1900 هکتار انجام شده است.
وی با اشاره به سمپاشی 42 هزار 800 هکتار در سال گذشته اراضی استان بوشهر خاطر نشان کرد: احتمال هجوم دستهجمعی جدید ملخها با وزش بادهای جنوبی از 18 فروردین وجود دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر خاطر نشان کرد: با توجه به پیشبینی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) و سازمان حفظ نباتات کشور در هجوم جمعیتهای بزرگ ملخ بالغ، امکانات و تجهیزات لازم فراهم شده و با مشارکت کشاورزان و شوراهای اسلامی و دهیاران مبارزه با این آفت ادامه دارد.
منوچهری از تامین 30 تن سم برای مبارزه با آفت ملخ در استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: در این راستا 100 دستگاه سمپاش، 45 تیم پایش و 15 اکیپ مبارزه با آفت ملخ در استان بوشهر فعال هستند.
وی، با اشاره به تخمریزی ملخها و ایجاد نگرانی پوره ملخها بیان کرد: تاکنون ملخها آسیبی به مزارع وارد نکردهاند.
رئیس جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به اینکه برای مقابله با این آفت از انواع سمپاشها استفاده میشود از مردم بهویژه کشاورزان، دامداران و دریانوردان خواست برای شناسایی کانون ریزش ملخ و عملیات مبارزه ، حرکت ملخهای صحرایی را به جهاد کشاورزی اطلاعرسانی کنند.
منوچهری با قدردانی از مشارکت شوراهای اسلامی، دهیاران، اصحاب رسانه و فرمانداران در مقابله با هجوم ملخها تاکید کرد: 7 فرودگاه استان بوشهر برای سمپاشی هوایی در راستای حمله احتمالی ملخها به مزارع استان بوشهر تجهیز شده و آمادهباش است که در صورت نیاز از این ظرفیت در مبارزه با ملخها استفاده میشود.
ملخ یکی از آفات جدی تهدید امنیت غذایی محسوب میشود و اگر کنترل نشوند امنیت غذایی کشور را به خطر میاندازد.
هر چند تاکنون آفت ملخ آسیبی به اراضی و محصولات کشاورزی وارد نکرده است ولی مبارزه با این آفت باید گسترش یابد تا این آفت دفع شود.
انتهای پیام/190/س