"شناسایی از مبدأ" و "محلهمحوری" رموز موفقیت طرح شهید سلیمانی در مشهدمقدس است
گروه استانها ــ آنچه در مقابله با ویروس جهانی کووید۱۹ حائز اهمیت بوده و هست این است که مقابله با ویروس را باید از مبدا و از همان نقطه آغاز شیوع کلید زد و اجازه تسری آن به دیگر افراد در معرض فرد ناقل را نداد...
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، زمانی که بیماری و ویروس منحوس کرونا فراگیر شد طرحهای مختلفی برای مقابله با این ویروس مدنظر قرار گرفت که البته هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود بود.
آنچه در مقابله با این ویروس جهانی حائز اهمیت بوده و هست این است که مقابله با ویروس را باید از مبدا و از همان نقطه آغاز شیوع کلید زد و اجازه تسری آن به دیگر افراد در معرض فرد ناقل را نداد.
طرح شهید سلیمانی با سر و سامان دادن به این نیت آغاز گشت و شناسایی از مبدا بیماران کرونایی را در مشهد و خراسان رضوی و به صورت محله محور در دستور کار خود قرار داد.
از زمان آغاز طرح اما بلافاصله برکات بینظیر آن نیز رخنمایی کرد و شاید علت اصلی این توفیقات نیز به اذعان کارشناسان این بوده که شناسایی از مبدا به صورت محله محور در دستور کار این طرح قرار گرفت.
اینک اما براساس آمارها تاکنون 702 هزار و 310 نفر از گروه های پرخطر زیر پوشش گام چهارم غربالگری طرح شهید حاج قاسم سلیمانی قرار گرفتند.
مهدی قلیان؛ معاون علوم پزشکی مشهد در این زمینه خاطرنشان میکند: در قالب این طرح 40 هزار نفر نیاز به پیگیری داشتند که از این 38 هزار و487 نفر مورد بررسی قرار گرفته و اقدامات لازم برای آنها انجام شده است.
وی بیان میکند: طرح " شهید سردارحاج قاسم سلیمانی " با راهبرد مدیریت و کنترل اپیدمی کووید – 19 به شیوه محله و خانوار محور و مبتنی بر برنامه «هر خانه یک پایگاه سلامت»، به اجرا در آمده است.
قلیان تصریح کرد: اطلاعرسانی با هدف رعایت دستورالعملهای بهداشتی توسط افراد، کمک به شناسایی و ارجاع به موقع مبتلایان به مراکز درمانی، کمک به رفع موانع قرنطینه، کمکهای معیشتی، پیگیری امور شخصی، فراهم آوری خدمات تکمیل درمان و .... از جمله مواردی است که در این طرح به آن پرداخته میشود.
اخیراً نیز محمدحسن درخشان، مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در جلسهای گفته بود؛ برنامههای تشدیدی طرح شهید سلیمانی با همکاری بسیجیان و نیروهای داوطلب هلال احمر در حال اجرا است و در همین زمینه تفاهمنامه همکاری 3 جانبه میان دانشگاه علوم پزشکی، بسیج جامعه پزشکی و جمعیت هلال احمر منعقد شده است.
درخشان با اشاره به اینکه از ابتدای بحران کرونا تاکنون 4 مرحله از طرحهای کشوری بسیج ملی، سینا و HIS در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده تصریح کرد: در غربالگری صورت گرفته از افراد پرخطر که در قالب طرح تشدیدی شهید سلیمانی انجام شد تعداد 699 هزار و 444 نفر غربالگری شدند که از این میزان 38 هزار و 172 نیاز به پیگیری داشتند که 36 هزار و 782 معادل 96.4 درصد مورد بررسی قرار گرفتند.
انتهای پیام/281/س