وعده جدید مسئولان استان زنجان در زمینه تأمین گوشت مرغ/ "در ماه رمضان هیچگونه کمبودی نخواهیم داشت"


وعده جدید مسئولان استان زنجان در زمینه تأمین گوشت مرغ/ "در ماه رمضان هیچگونه کمبودی نخواهیم داشت"

گروه استان‌ها ــ در جلسه‌ای که در بستر فضای مجازی به همت بسیج دانشجویی برگزار شد رؤسای سازمان‌های صمت و جهاد کشاورزی استان زنجان معتقد بودند که در ماه مبارک رمضان کمبودی در حوزه کالاهای اساسی به ویژه مرغ نخواهیم داشت و بازار مرغ آرام است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، شامگاه یکشنبه به همت "بسیج دانشجویی" استان زنجان جلسه‌‌ای در بستر فضای مجازی در زمینه آشفتگی بازار مرغ و کمبود سایر اقلام ضروری با حضور رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان برگزار شد.

با توجه به نیاز بازار و ناتوانی مسئولان در تامین مرغ مورد نیاز مردم در ماه‌های اخیر، موجی از نارضایتی از سوی شهروندان زنجانی در این زمینه آغاز شد؛ مطالبه اصلی مردم از مسئولان استان کنترل قیمت‌ و رفع کمبود اقلام سیاسی خانوار است که متاسفانه در ماه‌های اخیر این کمبودها به شدت بازار استان زنجان را پرتلاطم کرده است. از سوی دیگر حل مشکلات صف‌های طولانی خرید مرغ گرم در آستانه شب عید یکی دیگر از مطالبات اصلی شهروندان زنجانی در هفته‌های اخیر بود و با توجه به اینکه به ایام ماه مبارک رمضان نزدیک می‌شویم این مطالبه مجددا از سوی مردم تشدید شده است.

از سوی دیگر قیمت مرغ در طول یک هفته اخیر حدود 5 هزار تومان افزایش یافته است و در این روزها تلاطم خرید مرغ گرم در بازار کاهش یافته است ولی آنچه که مشخص است در طول‌ ماه‌های گذشته مشاهده کردیم که پس از افزایش قیمت مرغ موقتا کمبود مرغ در بازار کاهش یافته و مجددا پس از گذشت چند ماه بازهم قصه کمبود و صف‌های طولانی خرید مرغ تکرار شده است. سوال اساسی از رؤسای سازمان‌های صمت و جهاد کشاورزی استان زنجان این است قیمت 24 هزار و 900 تومان عرضه مرغ گرم تا چند ماه دیگر در استان دوام خواهد داشت؟ آیا مسئولان می‌توانند نیاز اساسی مرغداران را تامین کنند و یا اینکه در سال جدید بازهم مرغداران در زمینه تامین نهاده به مشکل خواهند خورد؟

در این جلسه جواد تاراسی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد نهاده دامی مورد نیاز مرغ وارداتی است، اظهار داشت: مسئولیت تامین نهاده تا آذر ماه 99 بر عهده سازمان صمت بوده و سپس این وظیفه به جهاد بازگردانده شده است.

وی با بیان اینکه این هماهنگی سبب شد که امور اصلاحی در وزارت‌خانه‌ها به سرعت در استان زنجان اجرایی شوند، افزود: متاسفانه تا آذر ماه هیچ هماهنگی بین تخصیص نهاده و تولید مرغ وجود نداشته است و تا آن زمان ما حداکثر 40 درصد نهاده مورد نیاز را می‌توانستیم تامین کنیم در نتیجه مشکل علت‌یابی شد و برآیند این بررسی این بود که کنترل همه امور با سازمان جهاد کشاورزی نیست و پس از آذر بحث تخصیص نهاده از طریق سامانه بازارگاه جهاد پیگیری می‌شود.

 مشکلی بابت کمبود مرغ در ماه رمضان نداریم 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه در حال حاضر تقریبا ما بین 90 تا 100 درصد نهاده برای مرغدار تامین می‌شود، تصریح کرد: خوشبختانه در ماه رمضان نیز بیش از نیاز استان مرغ خواهیم داشت. از سویی دیگر قابل ذکر است که مسئولیت مرغ تا کشتارگاه با وزارت جهاد کشاورزی است و پس از آن مرغ تحویل اتحادیه و اصناف می‌شود که این کار با نظارت سازمان صمت انجام می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه به علت ناتوانی یکی از استان‌های همجوار برای کنترل قیمت مرغ و رعایت نکردن نرخ تنظیم بازاری مصوب کشور به مشکل برخورده و ناچار به افزایش قیمت شدیم، گفت: بیش از هشت ماه است که با فعالیت شبانه‌روزی نرخ مرغ را با چنگ و دندان در 20 هزار و 400 تومان نگهداشتیم که همین مسئله سبب شد حتی از طرف مردم هم این درخواست باشد که قیمت مقداری افزایش یابد اما مرغ در بازار موجود شود.

تاراسی خاطرنشان کرد: در این بازه پنج استان همجوار ما قیمت تنظیم بازار را رعایت نکردند و فشار زیادی به مسئولان استان وارد شد، نیروهای امنیتی باید هوشیارتر می‌شدند تا مرغ از استان خارج نشود و از سویی عده‌ای از مسئولان استان‌های دیگر حتی اعتقادی به رعایت قیمت نداشتند و در بعضی موارد اختلاف قیمت تا 10 هزار تومان نیز می‌رسید.

وی در ادامه در زمینه ثبات قیمت مرغ در هفت ماه اخیر افزود: در این هفت ماه قیمت سویا افزایش پیدا کرد و کرایه‌ها نیز مکررا در حال افزایش بودند اما نرخ مرغ را ثابت نگهداشتیم تا به مصوبات عمل کرده و مردم در فشار نباشند، اما به نظر بنده با فشار بیشتر مرغدار ضرر می‌کرد  و این باعث رواج حرام‌خواری در جامعه بود و ما مجبور به افزایش قیمت شدیم.

این مسئول عنوان کرد: در حال حاضر قیمت در سراسر کشور یک نرخ است و ما هیچ معضلی به نام خروج مرغ از استان نداریم.  تا چندین ماه پیش نیاز مرغ استان بین 35 الی 40 تن بود که علت آن محدود شدن صنف و صنعت توسط کرونا بود اما در سال 97 ظرفیت تکمیل استان در حدود 70 تن بود ولی در حال حاضر ما حدود بیش از 110 تن تولید داریم منتهی همه این‌ها منوط به این است که استان‌های دیگر نیز در روزهای آتی بتوانند نیازشان رو تامین کنند.

در ادامه ناصر فغفوری، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با بیان اینکه صف‌های مقابل مرغ فروشی‌ها شاید بیشتر از 10 روز طول نکشیده است، اظهار داشت: در سیستم اداری نمی‌توان یک وظیفه اعلام کرد برای مثال نمی‌توانیم بگوییم تامین نهاده با سازمان صمت نیست چرا که خروجی کار که توزیع است اگر اخلالی ایجاد شود ما باید جوابگو باشیم.

 قاچاق مرغ‌ها پس از توزیع 

وی در زمینه نحوه خروج مرغ در استان عنوان کرد: بسیاری معتقد بودند که مرغ قبل از رسیدن به مغازه‌ها از استان خارج می‌شد ولی بنده با توجه به شیوه‌ای که در حال ثبت است به جد معتقد هستم که مرغ تنها از مغاز‌ه‌ها و بعد از توزیع از استان خارج می‌شود و این ادعا روز 12 فروردین که 240 تن مرغ پس از توزیع در چهار ساعت به اتمام رسید برای همه ثابت شد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان افزود: در هر ماشین توزیع مرغ یک نیروی بسیجی حضور داشت و همه ما معتقد هستیم که آن حجم مرغ باید تا شب در مغازه‌ها می‌ماند چرا که لحظه به لحظه نمایندگان ما حضور داشتند و 100 درصد 240 تن مرغ به مغازه‌ها با حضور بازرس تحویل داده شد و مشکل ما این است که مشتری‌ها واقعی نیستند و نیاز کاذب در بازار وجود دارد.

 کاهش محسوس عرضه مرغ در بازار 

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر به شدت نیاز بازار کاهش پیدا کرده است گفت: مغازه‌ای که نرم فروش آن 800 کیلو بوده است در ثبت سفارش جدید چیزی حدود 150 کیلو درخواست کرده است که این نشان‌دهنده کاهش تلاطم بازار و شکستن نیاز کاذب است. به دور از تمام این‌ها خروجی کار مهم است و بنده تصدیق می‌کنم که ترجیح می‌دهم کالا به حد کافی و در حد نیاز موجود باشد و در نهایت ایرادی ندارد که قیمت مقداری بالاتر باشد.

فغفوری درباره برنامه‌های سازمان صمت برای کنترل بازار در ماه مبارک رمضان تصریح کرد: من معتقد هستم که در زمینه کالاهای اساسی نسبت به دیگر نقاط کشور وضعیت بهتری داریم.

با این تفاسیر آنچه که از گفته‌های مسئولان مربوطه مشخص است فعلا بازار خرید مرغ گرم در استان آرام است و مشکلی از بابت کمبود وجود ندارد ولی مجددا سوال ما از مسئولان مربوطه این است که این قیمت تا چند ماه دیگر در استان دوام خواهد آورد و آیا قصه تکراری صف‌های طولانی مرغ مجددا در استان در آینده نزدیک تکرار خواهد شد؟

گزارش از زهرا بیات

انتهای پیام/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon