ظریف با همتای ازبکستانی خود دیدار کرد
وزرای خارجه ایران و ازبکستان امروز در تاشکند با یکدیگر دیدار و گفتوگو کردند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان با عبدالعزیز کامل اف همتای ازبکستانی خود دیدار کرد.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در اولین مرحله از سفر خود به چهار کشور آسیای مرکزی شامل ازبکستان، قرقیزستان، قزاقستان و ترکمنستان، صبح امروز در تاشکند پایتخت ازبکستان با عبدالعزیز کامل اف وزیر امور خارجه ازبکستان دیدار و گفتگو کرد.
وزیر امورخارجه کشورمان در این دیدار با مرور بر روابط دو کشور در حوزه روابط دوجانبه خصوصا موضوعات اقتصادی، تبادلات تجاری و همکاریها در حوزه های حمل و نقل، ترانزیت و انرژی با بهره گیری از ظرفیت های موجود و توجیه اقتصادی آن، مسائل سیاسی بین دو کشور و زمینه های موجود در حوزه همکاری های فرهنگی و گردشگری، راه های گسترش همکاری های فیمابین در موضوعات گفته شده را مورد گفتگو تبادل نظر قرار داد.
عبدالعزیز کامل اف وزیر امور خارجه ازبکستان نیز در این دیدار با تاکید بر جایگاه منطقهای و تاثیرگذاری بینالمللی جمهوری اسلامی ایران، همکاری های دو کشور در حوزه های مختلف ازجمله همکاریها در مجامع بینالمللی، همکاری های پارلمانی بین گروه های دوستی مجالس دو کشور، همکاری ها در حوزه های حمل و نقل و ترانزیت و استفاده از ظرفیت های بندری ایران در حاشیه خلیج فارس و دریای عمان، ظرفیت های موجود برای همکاری در حوزه های اقتصادی، حمل ونقل و لجستیک را فراتر از شرایط حاضر دانست و ضرورت گسترش همکاریهای فیمابین را مورد تاکید قرار داد.
تحریم های یکجانبه و ظالمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، همکاری های دو کشور در روند صلح افغانستان و همکاری ها در مجامع حقوقی- بینالمللی از دیگر محورهای مورد گفتگو و تبادل نظر وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ازبکستان در این دیدار بود.
سفر وزیر امور خارجه کشورمان به آسیای مرکزی در ازبکستان ذیل 3 محور کلیدی ترانزیت بینالمللی، توسعه مبادلات تجاری و تقویت بسترهای مشترک همکاری در حوزه افغانستان دنبال میشود.
ایران و ازبکستان طی سالهای اخیر روند رو به رشدی از روابط سیاسی و اقتصادی را تجربه کردهاند. این ارتباطات به واسطه شرایط جدید ازبکستان و اصلاحات صورت گرفته در این کشور در دوره ریاست جمهوری شوکت میرضیایف و از سوی دیگر به دلیل وجود اشتراکات گسترده فرهنگی و تاریخی بین دو کشور صورت گرفته است. در این میان مذاکرات سیاسی منظم میان طرفین که ششمین نوبت آن در مارس 2021 (اسفند 99) برگزار شد را نیز میبایست به عنوان یک عامل کلیدی مورد توجه قرار داد.
ازبکستان که به لحاظ ژئوپلیتیکی در قلب آسیای مرکزی قرار گرفته و با هر چهار جمهوری دیگر منطقه و همچنین افغانستان همسایه است، پرجمعیتترین کشور در آسیای مرکزی نیز محسوب میشود.
انتهای پیام/