رئیس علوم پزشکی اراک: آمار بستری بیماران کرونایی در استان مرکزی ۸۴ درصد افزایش یافته است
گروه استانها- رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک با بیان اینکه آمار بستری بیماران کرونایی در استان مرکزی ۸۴ درصد افزایش یافته است /گفت: ابتلا و آمار بستریهای کرونایی شیب تندی گرفته است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، استان مرکزی دومین استانی بود که وقتی در سال 98 آژیر کرونا در کشور شنیده شد با شناسایی یک مورد مبتلا که از کادر درمان بود، درگیر بیماری شد.
کادر درمان از یکسو و مسئولان استانی تمام تلاش و همت خود را گذاشتند تا این بیماری در استان کنترل و موضوع پیشگیری در استان جدی دنبال شود تا جایی که پیش از نوروز 1400 وضعیت تقریبا کنترل شده بود.
اما از هفته پایانی اسفند 99 همه چیز تغییر کرد، آمار زیاد برگزاری مراسمات عروسی و عزا، عادیانگار مردم و کاهش رعایت دستورالعملهای بهداشتی و استفاده از ماسک سبب شد آمارها رفته رفته بالا رود تا آنجا که امروز اراک به عنوان مرکز استان در کنار 4 شهر دیگر در وضعیت قرمز کرونایی قرار بگیرند و 7 شهر نیز در وضعیت نارنجی باشد.
اینها موضوعی بود تا خبرنگار تسنیم به سراغ "سیدمحمد جمالیان" رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک برود و در مصاحبهای تفصیلی وضعیت شیوع کرونا و علل و عوامل و پیشبینی وضعیت را از وی جویا شود که در زیر میآید:
بضاعت درمانی استان پاسخگوی این موج نخواهد بود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در پاسخ به سوالی درباره اینکه "وضعیت شیوع کرونا در استان مرکزی چگونه است؟" اظهار داشت: اکنون پیک و شیب افزایشی ما بسیار تند است که این زنگ خطر شیوع کرونا و تغییر و افزایش آمارها را به شدت جدی کرده است.
وی ادامه داد: پیشبینی ما این است که اگر واقعا همه در رعایت محدودیتها با یکدیگر همکاری نکنیم بضاعت درمانی استان پاسخگوی این موج نخواهد بود و بنابراین این موضوع را باید جدی گرفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در پاسخ به اینکه "فکر میکنید مراسم عروسی، دورهمیها و مراسم عزایی که در این ایام برگزار شد چه اثری بر وضعیت فعلی داشته است؟" گفت: هر مجلس عروسی که برگزار میشود موجب یک فاجعه انسانی است چراکه این مراسمها و دورهمی سبب تکثیر بیماری و افزایش آمارها میشود که متاسفانه اکثرا بدون رعایت پروتکلها است.
جمالیان افزود: همانطور که مشاهده میکنید در روزهای قبل از عید آمار فوتیها روزانه به 70 تا 80 تا می رسید اما اکنون آمار فوتیها به بیش از 300 نفر رسیده است.
وی افزود: ما سخت نگران برگزاری عروسی و عزاداری هستیم که رعایت نمیکنند و از مردم خواهش میکنیم ظرفیت درمانی جوابگو نخواهد بود و در این شرایط عروس و دامادهایی که برای جشن عروسی مردم را دعوت میکنند آنها را به یک فاجعه انسانی دعوت میکنند و واقعا کار بسیار غیراخلاقی است و ما در هیچ موجی نگران تخت نبودیم اما در این موج شدیدا نگران هستیم که حتی تخت عادی نه تخت ویژه برای بیماران نداشته باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در پاسخ به سوالی درباره اینکه "درحال حاضر وضعیت آمارها نسبت به پیش از عید چگونه است؟" گفت: آمار بستریها نسبت به روزهای قبل از عید دو برابر شده است و این هفته آمار بستریها حتما شیب تندتری دارد و با افزایش چشمگیری مواجه هستیم.
بستری هفته دوم نسبت به هفته نخست فروردین ماه 84 درصد افزایش یافت
جمالیان در پاسخ به اینکه "وضعیت گروههای سنی مختلف در شیوع کرونا چگونه است؟" بیان کرد: ابتلا به کرونا بین گروههای سنی مختلف تفاوت چندانی ندارد و تمام سنین را درگیر میکند، سرعت سرایت و انتشار این پیک بسیار بالاست و بستری هفته دوم نسبت به هفته نخست فروردین ماه 84 درصد افزایش یافته است.
وی عنوان کرد: موارد سرپایی نیز در مقایسه هفته دوم با هفته نخست فروردین ماه 271 درصد افزایش داشته به طوری که هفته نخست 325 بیمار داشتیم و هفته دوم تعداد بیماران به هزار و 200 مورد رسیده است.
سرعت سرایت در پیک چهارم بسیار بالا و باورنکردنی است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در پاسخ به سوالی درباره اینکه "پیک چهارم شیوع کرونا از نظر سرایت و سرعت چگونه است و چه تفاوتی با دوره و پیک قبل دارد؟" گفت: سرعت سرایت این پیک بسیار بالا و باورنکردنی است و اگر پیش از این یک نفر از اعضای خانواده به این بیماری مبتلا میشد و دیگر اعضای خانواده درگیر نمیشدند اما اکنون با ابتلا یک عضو از خانواده سایر اعضا خانواده را نیز درگیر میشوند.
جمالیان عنوان کرد: نگرانی ما این است که این سرعت بالای این ویروس به مراسمات عروسی، دید و بازدیدها، مسافرتها و ارتباط با افراد مسن بکشد چرا که اگر ابتلا سنین بالا و افرادی که دارای بیماری زمینه هستند برسد مرگ و میر بسیار بیشتر میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در پاسخ به اینکه "وضعیت تختهای بیمارستانی در استان مرکزی چگونه است؟ گفت: خدارا شکر تعداد تختهای ویژه را سال گذشته 100 درصد افزایش دادیم و 60 تخت Icu در استان اضافه کردیم و الان در حال حاضر ما کمبود بحرانی نداریم.
وی خاطرنشان کرد: با این وضعیت و شیوع کرونا در پیک چهارم، در روزهای آتی پیشبینی میشود این شیب تند باعث شود با کمبود تخت عادی و تخت ویژه مواجه شویم.
همه کادر درمان واکسینه نشدند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در پاسخ به سوالی درباره "وضعیت واکسیناسیون کادر درمان و بخشهای آسیبپذیر" گفت: کار واکسیناسیون نیز مطالبق پروتکل کشوری انجام میشود و براساس آمار تخصیصی به استان و دستورالعملها کار واکسیناسیون درحال انجام است.
وی افزود: متاسفانه الان همه کادر درمان واکسینه نشدند و فعلا بیماران خاص، دیالیزی، مبتلا به سرطان که مراحل شیمیدرمانی را طی میکنند و افرادی که ساکن در خانه سالمندان بودند واکسن دریافت کردند اما از این به بعد روی کادر درمان فوکوس میکنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در پاسخ به اینکه "چرا توصیههای کادر درمان دیده نشد؟" گفت: شب عید ما خواهش و التماس کردیم که مسافرت نرید، مراسم عروسی نگیرید، دید و بازدید نکنید، به بازار و پاساژهای سرپوشیده نروید اما متاسفانه هیچ کدام رعایت نکردند.
جمالیان تصریح کرد: آنچه چیزی که ما دیدیم هم بازارها شلوغ شد هم مسافرتها ادامه داشت و استان مرکزی سومین جاده پرتردد را در کشور داشته است و همه این بی توجهیها و غفلتها موجب این وضعیت شده است.
وی بیان کرد: باید اعمال محدودیتها را جدی میگرفتیم و اگر امسال تعطیلات نوروزی مانند سال گذشته بود مطمئنا وضعیت ما اینگونه نبود و این آزاد گذاشتن سفرها، دید و بازدیدها، برگزاری مراسمات عروسی منجر شد مردم رعایت نکنند و بنده قبول دارم تصمیمگیری در مراتب بالا باید مشکلات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و خیلی دیگر از مسائل را باید دید و تصمیمگیری کرد و سیاستگذاران این عقیده را دارند که مردم ما به بلوغ فرهنگی رسیدند و رعایت میکنند.
100 درصد مخالف برگزاری و آزادی سفرها بودیم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در باره اینکه "آیا شما با سفرهای نوروزی موافق بودید؟" گفت: صد در صد مخالف بودیم، و نتیجه این بیتوجهیها وضعیت کنونی ما است و این سیاستگذاریها ملی بوده است و طبع آن زمانی که در سطح ملی تصمیمگیری میشود استان نمیتواند از کشور جدا باشد و چنین اختیاری به استانها داده نشد و ما تنها پیشنهاد میکردیم.
وی ادامه داد: وزیر بهداشت در تلوزیون التماس کرد و به حضرت عباس(ع) قسم داد مسافرت نروید و ما در تمام مصاحبه گفتیم مردم به مسافرت، خرید، دید و بازدید نروید اما هیچ کسی توجه نکرد و نتیجه آن متاسفانه از دست دادن عزیزانمان شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در پاسخ به سوالی درباره اینکه "انتظار شما از مردم استان چیست؟" گفت: از همه مردم خواهش میکنم در روزهای آخر ماه شعبان هستیم و متاسفانه ما خودروها و ماشینهای عروس را در سطح شهر مشاهده میکنیم به هیچ عنوان در این مراسمات شرکت نکنید عروس و دامادها گمان نکنند هزینه کردند و تالار گرفتند.
جمالیان اضافه کرد: به خدا ما در بیمارستان میبینیم دردی که مریضها میکشند با آن چند ساعتی که میخواهیم دور هم جمع شویم برای شادی ارزش ندارد و برای سلامتی عزیزانمان از برگزاری مراسمات عروسی و عزاداری خودداری کنیم.
انتهای پیام/711/ی