واکنش پنتاگون به افزایش تحرکات نظامی روسیه در شرق اروپا
گسترش اقدامات و تحرکات نظامی روسیه در شرق اروپا و قطب شمال موجب شده است تا دولت بایدن در حالت آماده باش قرار بگیرد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی کنگره، طی 2 هفته گذشته، مسکو سعی کرده است تا با افزایش تحرکات نظامی هوایی و دریایی و افزایش تجهیزات نظامی در شرق اوکراین، پروازهای نظامی در نزدیکی حریم هوایی آلاسکا و فعالیت زیردریایی ها در قطب شمال، واکنش واشنگتن و متحدانش را آزمایش کند.
جان کربی سخنگوی پنتاگون در اظهاراتی گفت: تصور می کنم ما درباره تهدیداتی که از سوی روسیه در سراسر این مناطق مشاهده می کنیم، کاملا شفاف بودهایم... ما این تهدیدات را خیلی خیلی جدی می گیریم.
پس از آنکه درگیری ها در شرق اوکراین بار دیگر از سر گرفته شد، وزارت دفاع آمریکا به طور مستمر و از نزدیک فعالیت های روسیه را زیر نظر داشته است.
اوکراین و جدایی طلبان مورد حمایت روسیه تابستان سال گذشته به توافق آتش بس دست یافته بودند. از آغاز مجدد درگیری ها در شرق اوکراین در سال 2021 میلادی، تاکنون 20 سرباز اوکراینی کشته شدهاند.
درگیری ها بین دو طرف از سال 2014 میلادی پس از الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه آغاز شده است. مقام های کی یف اعلام کردهاند که از آغاز درگیری ها تاکنون بیش از 14 هزار نفر کشته شدهاند.
هواپیماهای جنگنده و بمب افکن های روسی بارها در نزدیکی حریم هوایی کشورهای عضو ناتو به پرواز درآمدهاند و این مساله جنگنده های ناتو را مجبور به رهگیری و تعقیب هواپیماهای روسی کرده است، اقدامی که تنها در روز شنبه گذشته 10 بار تکرار شد.
اواخر مارس نیز 3 فروند زیردریایی هستهای روسی مجهز به موشک های بالستیک در قطب شمال مانور نظامی برگزار کردند. کاخ کرملین اعلام کرده است که هدف اصلی از برگزاری این مانورها، تقویت موضع دفاعی روسیه در قطب شمال بوده است.
اقدامات روسیه موجب شده است تا فرماندهی اروپای ارتش آمریکا حالت آماده باش خود را به بالاترین سطح افزایش دهد. تحولات اوکراین نیز موجب شده است تا مقام های ارشد امنیت ملی دولت بایدن با همتایان اوکراینی خود و سایر رهبران منطقه تماس بگیرند.
لیود آستین وزیر دفاع آمریکا پیش از این با آندری تاران وزیر دفاع اوکراین درباره تحولات و امنیت منطقه گفتوگو کرده و تشدید تنش ها از سوی روسیه در شرق اوکراین را محکوم کرده است.
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا نیز با همتای اوکراینی خود گفتوگو کرده و آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا نیز در مذاکره با دمیترو کولبا وزیر خارجه اوکراین، درباره راه های تقویت همکاری امنیتی دوجانبه صحبت کرده است.
ولی روسیه نیز اخیرا نسبت به استقرار نظامیان ناتو در اوکراین هشدار داده و تهدید کرده است که چنین اقداماتی موجب تشدید تنش ها خواهد شد و مسکو را مجبور به واکنش خواهد کرد.
انتهای پیام/