نابودی میراث فرهنگی ایران| تخریب کاروانسرای تاریخی روستای بیبی حیات کرمان / اینجا احشام را نگهداری میکنند + تصاویر
گروه استانها ـ کاروانسرای تاریخی روستای بی بی حیات در حالی تخریب میشود که میتوانست باعث رونق گردشگری برای مردم این روستا شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، جای جای استان کرمان پر است از بناهای تاریخی که با احیا و مرمت هر کدام از آنها میتوان گردشگران زیادی را به استان جذب کرده و اقتصاد استان را متحول کرد.
کاروانسراها یکی از بناهای مهم در معماری ایران هستند که در گذشتههای دور در رشد راه، توسعه سفر و تجارت هر منطقه نقش بسیار مهمی را ایفا میکردند و وجود کاروانسراها در هر منطقه نشان از رونق این دیار در روزگاران گذشته دارد.
امروز تماشای کاروانسراهای در حال تخریب بسیار دردآور و اسفناک است؛ کاروانسراهایی که در گذر تاریخ مورد بیمهری مالکان، میراث فرهنگی و گردشگران قرار گرفته و در این روزها تبدیل به مخروبه شدهاند و خبری از رونق گذشته در آنها نیست.
یکی از این کاروانسراهای در حال تخریب در روستای بی بی حیات کرمان قرار دارد؛ روستایی که به واسطه وجود زیارتگاه بی بی صغری زائران و مسافران زیادی دارد و مرمت اماکن تاریخی از جمله حمام قدیمی و کاروانسرای این روستا هم میتواند بعنوان ظرفیت دیگری در بحث گردشگری مورد استفاده قرار گرفته و هم میتواند به رونق اقتصادی مردم این روستا کمک کند.
به گزارش تسنیم و به نقل از راوبط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کرمان در تاریخ 2 آذر ماه سال 1398 در راستای اقدامات اجرایی در روند صدور مجوز و اخذ سند مالکیت برای موقوفات و اماکن متبرکه زیر نظر این اداره با همکاری هیئت امنای امامزاده فاطمه صغری(س) روستای بیبی حیات، سند مالکیت تک برگی برای شش موقوفه این امامزاده صادر شد.
لازم به ذکر است اسناد صادر شده مربوط به ساختمان خود بقعه و موقوفات امامزاده شامل کاروانسرا، حسینیه، شش هکتار زمین بهمنظور توسعه طرح بقعه و سه دانگ از روستای چشمه گز است.
به گزارش تسنیم، کاروانسرای در حال تخریب روستای بی بی حیات کرمان این روزها مکانی برای چرای احشام و نگهداری حیوانات شده است.
عکس از ثارالله انکوتی
انتهای پیام/511/ش