فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|تولید محتوا در فضای مجازی متولی ندارد

فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟|تولید محتوا در فضای مجازی متولی ندارد

تولید محتوا در فضای مجازی از مسائلی است که مورد تأکید مقام معظم رهبری است. در این گزارش به ضرورت و چگونگی تقویت تولید محتوا در فضای مجازی می پردازیم.

به گزارش خبرگزاری تسنیم«پرونده حکمرانی فضای مجازی»؛ حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای در دیدار با اعضای شورای عالی فضای مجازی که در تاریخ 3 بهمن سال 1396 شد و به تازگی منتشر شده است، با تأکید بر ضرورت تقویت دستگاه تولید محتوا در فضای مجازی فرمودند:

«ما در زمینه تولید محتوا نمی‌توانیم اطمینان کنیم به تصادفات و آنچه پیش می‌‌آید؛‌ باید بنشینید روی این مسأله ـ تولید محتوا ـ طراحی کنید. ما البته جوان‌های خوش‌فکر متدین داریم؛ افراد به‌دردبخور برای تولید محتواهای اجتماعیداریم؛‌ حوزه‌های علمیه را داریم که دست‌شان در این زمینه واقعا باز است. برخی دانشگاهی‌ها را داریم. البته بانک‌های اطلاعاتی را هم داریم. از اینها باید استفاده کنید. دستگاه تولید محتوا را تقویت کنید؛ ‌ما به این مسأله احتیاج داریم.»

تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر ضرورت تقویت دستگاه تولید محتوا از ابعاد و زوایای مختلف قابل بررسی است که یکی از این موارد، ضرورت تعیین نهاد یا دستگاه متولی تولید محتوای فضای مجازی در کشور است. طبق بررسی ها متأسفانه فضای مجازی کشور از فقدان متولی خاص تولید محتوا رنج می برد و نتیجه آن را می توان در وضعیت رهاشده فعلی فضای مجازی مشاهده نمود. درباره ضرورت وجود دستگاه یا نهاد خاص برای تولید محتوای فضای مجازی، محمدعلی شکوهیان راد کارشناس رسانه و فضای سایبری معتقد است:

«بحث تولید محتوا و متولی داشتن آن این یک خلأ جدی است که ما در حاکمیت داریم؛ یعنی شما می‌دانید اگر در زیرساخت اتفاقی افتاد یقه چه کسی را بگیرید؛ وزارت ارتباطات. اما خود وزارت به استناد قانون، مدعی است که اجازه ورود به حوزه محتوا را ندارد. حال شما می‌خواهید به دنبال متولی محتوا در کشور بگردید. کیست؟ صداوسیما؟ کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه که بحث فیلترینگ را دنبال می‌کند؟ هیچ‌کس متولی کلان و بالادستی آن نیست و حوزه محتوا در کشور، یک حوزه تکه‌پاره است که به نظر من، حاصل یک تعمد بوده و جریانی در سالیان گذشته تلاش نموده تا حواس‌ها به سمت کنترل محتوا نیاید. چون اگر شما محتوا را کنترل کنید؛ آن اتفاقی که دشمن می‌خواهد واقع نمی‌شود؛ یعنی همین نکته‌ای که دغدغه سؤال شماست.»

محمدعلی شکوهیان راد با اشاره  به ضرورت داشتن مدیریت کلان تولید محتوای در فضای مجازی گفت: «ما احتیاج به مدیریت کلان یا سازمانی در عرصه تولید محتوا در فضای سایبر (فضای مجازی) هستیم. این سازمان باید تمام خط‌مشی‌ها را منطبق با جهان‌بینی ایرانی – اسلامی و طبق منویات امام جامعه، تدوین کند؛ لذا هر مجموعه، نهاد و سازمانی که به هر شکلی، متولی بخشی از جریان اطلاعات در جامعه است (نظیر حوزه علمیه، دانشگاه، صدا و سیما، وزارت ارشاد و ...) باید با قواعد و مشی کلان این سازمان سنجیده شوند و هماهنگی همه‌جانبه ایجاد شود تا گردش اطلاعات ناصحیح در جامعه، ولو به‌صورت ناخواسته باعث اغوای مخاطبان نگردد.»

به اعتقاد این کارشناس فضای سایبری، یکی دیگر از چالش های تولید محتوا در کشور نگاه فن سالارانه به مدیریت فضای سایبر است. شکوهیان راد در این باره افزود: «آسیب جدی این موضوع که نگاه فن‌سالارانه در مدیریت فضای سایبر قرار بگیرد، این است که اگر این افراد حتی دلسوز باشند، اما صرفاً نگاه تکنولوژی داشته باشند؛ به‌دلیل عدم شناخت نسبت به مبانی فلسفی و نظری این حوزه، اتفاقات منفی رخ می‌دهد که از جملهٔ آن، بسط بی‌مهابا و توسعه زیرساخت‌های ارتباطی است، بدون آنکه ضروریات و انگاره‌های مهم تمدنی نظیر آثار امنیتی، دفاعی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و از همه مهم‌تر آثار اعتقادی و فرهنگی در نظر گرفته شود. در نتیجه همان چیزی می‌شود که امروز در ایران شاهد آن هستیم و حاکمیت نرم بر جامعه در اختیار مالکان جهانی زیرساخت‌های سایبری و فضای سایبر قرار می‌گیرد.»

از همین پرونده بیشتر بخوانید:

انتهای پیام/

 
واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon
آسیاتک