تلاش ۸ ساله گروه مترجمان اشعار مختومقلی به ثمر نشست/ ترجمه دیوان کامل شاعر ترکمن به فارسی


تلاش 8 ساله گروه مترجمان اشعار مختومقلی به ثمر نشست/ ترجمه دیوان کامل شاعر ترکمن به فارسی

گروه استان‌ها- دیوان کامل اشعار مختومقلی فراغی شاعر و عارف نامدار ترکمن ایرانی با تلاش ۸ ساله شش نفر از فعالان فرهنگی و ادبی ترکمن به زبان فارسی ترجمه شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، موسی جرجانی، دبیر گروه مترجمان اشعار مختومقلی فراغی ظهر امروز در مراسم رونمایی از  ترجمه فارسی دیوان مختومقلی فراغی اظهار داشت: پس از هشت سال تلاش و برگزاری 95 جلسه مستمر برای نخستین بار در ایران و جهان کار ترجمه دیوان کامل اشعار مختومقلی فراغی به زبان فارسی به پایان رسید.

وی گفت: در این مجموعه چهار جلدی 400 شعر دیوان مختومقلی ترجمه شده است که هر جلد آن شامل 100 شعر است و در سال جاری به تعداد محدودی چاپ و در دسترس دوستداران فرهنگ و ادب ترکمنی خواهد گرفت.

دبیر گروه مترجمان اشعار مختومقلی درباره انگیزه و جرقه کار ترجمه اشعار مختومقلی، گفت: جرقه کار ترجمه اشعار مختومقلی زمانی زده شد که سال‌ها قبل که به اتفاق جمعی از چهره‌های فرهنگی و ادبی ترکمن و پژوهشگران اشعار مختومقلی به کنفرانس بین المللی مختومقلی فراغی در عشق‌آباد ترکمنستان دعوت شده بودیم و دیدیم که پژوهشگرانی از کشورهای مختلف از تاتارستان تا ژاپن و برخی کشورهای اروپایی در زمینه ترجمه اشعار مختومقلی به زبان خود کار کرده بودند.

جرجانی ادامه داد: آنجا بود که به همراه برخی دوستان که اهل تحقیق و پژوهش در زمینه مختومقلی هستند، ضرورت ترجمه اشعار مختومقلی را به زبان فارسی احساس کردیم و همگی عزم خود را جزم کردیم تا به صورت ‌گروهی درباره ترجمه اشعار مختومقلی فراغی به طور جدی پیگیر باشیم تا کمبودها و کاستی‌های ترجمه‌های پیشین را به حداقل برسانیم.

وی گفت: برای دقت و بررسی بیشتر در کارمان دیوان‌ها و منابع مختلف را گردآوری و به آنها مراجعه کردیم و کتابخانه خوبی تشکیل دادیم تا به کارمان سرعت و دقت بیشتری بدهد.

دبیر گروه مترجمان اشعار مختومقلی با بیان اینکه، اساس کار ترجمه و نوع ترجمه برای ما مهم بود، توضیح داد: اساسا دو نوع ترجمه وجود دارد، نخست ترجمه آزاد که مترجم با اصل کلمات زبان اصلی کار ندارد و فقط مفهوم و منظور زبان اصلی نویسنده و یا شاعر را می رساند، دوم ترجمه تحت الفظی است، یعنی معانی تک تک واژگان را بدون هیچ گونه دخل و تصرف ترجمه می‌کند. ملاک ترجمه گروه مترجمان بر اساس ترجمه بین بین بود، یعنی نه ترجمه تحت اللفظی است که مفهوم و مراد اثر را فدا کند و نه ترجمه آزاد است که خود را فدای مفاهیم و معانی واژگان کند، یعنی در واقع قالبی است بینابین که هم مفهوم و هم منظور اشعار حفظ شود و هم واژگان و اصطلاحات به خوبی ترجمه شوند.

جرجانی با تاکید براینکه، مختومقلی فراغی شخصیت برجسته ایرانی است که به کل بشریت تعلق دارد و باید در معرفی این شخصیت تلاش کنیم، گفت: در دیوان مختومقلی اشعاری در مورد وطن پرستی، اتحاد و همدلی، عدالت خواهی، ظلم ستیزی و در خصوص اهل بیت (ع) را شاهد هستیم.

وی ابراز داشت: مختومقلی از زمانه خود جلوتر بود و برخی از مردم در آن زمان حرف‌های وی را درک نمی‌کردند ولی امروز شاهد آن هستیم که هزاران هزار نفر برای بزرگداشت شخصیت مختومقلی فراغی گرد هم می‌آیند.

انتهای پیام/581/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon