پیکر نیمه جان "تویسرکان" به کمای کرونایی رفت
گروه استانها- شهرستان تویسرکان که در سال ۹۹ چندین ماه در وضعیت قرمز کرونایی قرار داشت بعد از سفرهای تعطیلات نوروز با افزایش تعداد مبتلایان به کرونا دوباره خط قرمز کرونا را رد کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم ازتویسرکان، شهرستان تویسرکان برای چندمین بار از آغاز شیوع ویروس کرونا در بیش از یک سال اخیر تا کنون، دوباره در شرایط قرمز کرونایی قرار گرفت.
وضعیت کرونایی هر شهرستان و نقطه از کشور در واقع وابسته به سیاستگذاریهای کلان دولت در این بخش، عملکرد ستاد مقابله با کرونای هر شهرستان و میزان پایبندی عموم مردم به شیوه نامههای بهداشتی است.
به نظر میرسد برخی مسئولان ستاد مقابله با کرونای شهرستان تویسرکان، بخشی از شهروندان تویسرکانی و میهمانان پر شمار نوروزیشان در آغاز سال نو، رنگ قرمز کرونایی را برای زیستگاه خود انتخاب کردهاند!
اینکه چرا بخش زیادی از مردم که به رعایت شیوه نامههای بهداشتی اهمیت میدهند باید به آتش ساده انگاری برخی دیگر بسوزند، همچنان یک سوال بی پاسخ است!
دلایل قرار گرفتن چند ماهه تویسرکان در وضعیت قرمز کرونایی چیست؟
فرماندار تویسرکان در پاسخ به این سوال که دلیل قرار گرفتن چندین ماهه این شهرستان در وضعیت قرمز کرونایی چیست به عدم رعایت بخش قابل توجهی از مردم و بی توجهی آنها به اصول و شیوه نامههای بهداشتی اشاره کرد و توضیح بیشتری نداد.
این در حالی است که سوالهای متعددی در مورد چرایی قرار گرفتن شهرستان تویسرکان در وضعیت قرمز کرونایی در چند ماه از سال 99 و روزهای آغازین سال 1400 مطرح است.
آیا روند حساسیت زایی و اقناع کنندگی مردم در شرایطی که تویسرکان در وضعیت زرد کرونایی قرار داشت برای جلوگیری از رقم خوردن شرایط قرمز کرونایی در تویسرکان کافی بوده است؟
آیا نباید شهرستانی که سابقه حضور چندین ماهه در شرایط قرمز کرونایی و تجربه بیشتری در این زمینه دارد، حساسیتهای بیشتری برای جلوگیری از بازگشت به شرایط قرمز کرونایی داشته باشد و تا حد امکان اقدامات پیشگیرانه مانند برخوردهای قاطع و قانونی در مورد برخی تخلفات بزرگ علنی را انجام دهد؟
آیا نمیبایست از ظرفیت فعالان فضای مجازی و رسانهای برای ایجاد حساسیت زایی عاقلانه و اقناع کنندگی عالمانه استفاده کرد تا بخش قابل توجهی از مردم، کرونا را از بین رفته تلقی نکنند و شیوه نامههای بهداشتی را زیر پا نگذراند؟
به نظر میرسد این انتقاد تا حدی به ستاد مقابله با کرونای شهرستان تویسرکان وارد است اگر چه در هر حال از ساده انگاری و کوتاهیهای بخشی از شهروندان نیز هرگز نمیتوان چشم پوشی کرد.
در حال حاضر افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در شهرستان تویسرکان پس از سفرهای نوروزی به اندازهای بالا رفته که بیمارستان تازه افتتاح شده شهید سلیمانی به ناچار سه بخش درمانی خود را به بستری بیماران کرونایی اختصاص داده و بیمارستان ولی عصر(عج) تویسرکان نیز میزبان تعداد زیادی از مبتلایان به کرونا است!
وضعیت قرمز و عروسیهای کرونایی
در این میان نکته قابل تامل اینکه برخی تالارهای پذیرایی تویسرکان در چند روز اخیر میزبان مراسم عروسی با تجمع بالا بودند و انگار برخی از شهروندان تویسرکانی از وجود و شیوع ویروس کشندهای به نام کرونا کاملاً بی خبر هستند!
عوامل زیادی سبب ساز ایجاد وضعیت قرمز کرونایی در تویسرکان شده که هر کدام در به نوبه خود به تحلیل و بررسی نیاز دارند اما برگزاری مراسم عروسی و عزا با تجمعات بالا یکی از مهمترین این عوامل است که گویا کسی در شهرستان قرار نیست جلوی آنها را بگیرد!
برخی انگار در عصر انفجار اطلاعات و اخبار هیچ اطلاعات و خبری از ویروسی کشنده و خطرناک به نام کرونا نشنیدهاند که به راحتی هر چه تمامتر جان خود، خانواده و عزیزانشان را دو دستی به مسلخ کرونا میبرند!
در این میان گرچه برقراری سفرهای نوروزی تصمیم فردی و اختصاصی فرماندار تویسرکان به عنوان رئیس ستاد مدیریت کرونا نبوده و همه شهرستانها و مناطق مختلف کشور در این زمینه تابع تصمیمات کلان ستاد مقابله با کرونای کشور بودند اما حقیقت این است که سفرهای نوروزی دوباره کشور را به ورطه خطرناک طغیان کرونا کشاند.
در چنین شرایطی و وقتی یک شهرستان چند ماه در وضعیت قرمز و حتی سیاه کرونایی قرار می گیرد، مسوولان تصمیم گیرنده شهرستان باید در مورد علت و دلایل آن به مردم پاسخگو باشند.
هر چند مشخص نیست بخش قابل توجهی از شهروندان نیز که شیوه نامه ها و اصول بهداشتی را به راحتی زیر پا می گذراند و در روزهای بحرانی برای پیروزی نهایی به کمک کرونا آمده اند باید به کجا پاسخگو باشند!
در شرایطی که تویسرکان در مجموع، ماهها در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته انتظار مردم این است که علاوه بر فرماندار و ستاد مدیرت کرونای شهرستان، دادستان به عنوان مدعی العموم نیز با قاطعیت به موضوعاتی مانند برگزاری مراسم پرتجمع عروسی و عزا ورود پیدا کند و از اختیارات قانونی و گسترده خود در این زمینه برای یاری رسانی به مردم استفاده کند.
بدون تردید اقداماتی از سوی مدیریت ستاد مقابله با کرونا و دادستان تویسرکان برای جلوگیری از شیوع گسترده تر کرونا از طریق راههای مختلف در شهرستان صورت گرفته اما چیزی که روشن و آشکار است این است که این اقدامات کافی و بازدارنده نبودهاند.
احتمال ورود کرونای انگلیسی به تویسرکان
مدیر شبکه بهداشت و درمان تویرسرکان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تویسرکان اظهار داشت:برای تشخیص اینکه بیمار مبتلا به کرونا به نوع انگلیسی آن ابتلا پیدا کرده یا نه، باید نمونههای آزمایشی به تهران و وزارت بهداشت ارسال شوند و این کار مقداری زمانبر است.
سید ابراهیم طواف زاده تصریح کرد: تا کنون بر اساس علائم بالینی بیماران، بیمار مبتلا به کرونای انگلیسی در تویسرکان تشخیص داده نشده اما با شرایط شلوغی تویسرکان در ایام تعطیلات نوروزی، احتمال اینکه کرونای انگلیسی به این شهرستان وارد شده باشد زیاد است.
دورهمی های خانوادگی همچنان در تویسرکان جان میگیرند
مدیر مرکز بهداشت تویسرکان نیر به خبرنگار تسنیم در تویسرکان گفت: یش از 30 درصد از میزان ابتلای شهروندان تویسرکانی به کرونا؛ دورهمی های خانوادگی و فامیلی است.
مهدی کریمی مشاور اظهار داشت: روند افزایش مبتلایان به کرونا در شهریستان تویسرکان نگران کننده است و در چنین شرایطی برخی تصور میکنند که کرونا از طریق دورهمیهای خانوادگی شیوع پیدا نمی کند.
وی تأکید کرد: اگر روند تعداد مبتلایان به کرونا در تویسرکان همین گونه ادامه یابد با توجه به فشار کاری تمرکز یافته بر روی کادر درمان، با مشکلات زیادی مواجه خواهیم شد.
انتهای پیام/749/ی