علت بسیاری از مشکلات کشور عدم نگاه به داخل است/ FATF را بهانه نکنیم

علت بسیاری از مشکلات کشور عدم نگاه به داخل است/ FATF را بهانه نکنیم

گروه استان‌ها - دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی چهارمحال و بختیاری گفت: نپیوستن به FATF نه فشار را بر کشور زیاد و نه کم می‌کند، علل بسیاری از مشکلات کشور به یک معاهده بین‌المللی‌ بازنمی‌گردد بلکه عدم نگاه داخلی است.

پوریا حشمتی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در   شهرکرد  با اشاره به مسئله FATF، اظهار داشت: این معاهده یک معاهده بین‌المللی و بین‌ دولت‌ها بوده که توسط اعضای جی7 شکل گرفته است، کشور ایران و کره شمالی از آغاز در لیست سیاه این معاهده قرار گرفته‌اند و هنوز هم در این لیست سیاه قرار داریم.

وی افزود: معلوم نیست بعد از تصویب سه لایحه، کشورمان از لیست سیاه این معاهده خارج شود یا نه، این معاهده دارای چهل بند است که 37 بند آن بدون در جریان گذاشتن مجلس و مردم تقریباً در دولت تصویب و اجرا شده است.

 دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان چهارمحال و بختیاری بیان داشت: اگر قرار بود اتفاقی بیفتد باید توسط این 37 بند رخ می‌داد و حالا سه بند دیگر قانون مبارزه با پولشویی باقی مانده است که با توجه به کشمکش‌ها، مجلس آن را تصویب نکرده است و در مجمع تشخیص مصلحت نظام بارها مطرح شده که موافقت نشد.

حشمتی بیان داشت: آمریکا برای دقت عمل و تاثیرگذاری بیشتر تحریم‌ها نیاز اساسی به اجرای لوایح  FATF دارد یعنی به دنبال نقطه زنی است. اینکه رهبری تاکید بر مصون ماندن اقتصاد کشور دارند این معاهده اجازه تحریم شدیدتر کشور را به آمریکا و کشورهای اروپایی می‌دهد.

وی عنوان داشت: وزیر امور خارجه آن‌ها به صراحت بیان کرده؛ ما برای نقطه‌زنی بهتر تحریم‌ها به FATF نیاز داریم، باید توجه داشت که اساس تشکیل این معاهده شفافیت نظام مالی و بانکی کشورها است.

حشمتی افزود: ورود به این چرخه برای کشوری که تحت شدیدترین تحریم‌ها است تبعات سنگینی را به دنبال دارد، وزیر امور خارجه و وزیر خزانه‌داری آمریکا صراحتاً اعلام کرد؛ FATF مانع دور زدن تحریم‌ها می‌شود، بدین معنا که این عمل کمک بزرگی به آمریکا برای عدم دور زدن تحریم‌ها است.

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان گفت: توصیه‌های چهل گانه این معاهده به ویژه توصیه‌های مربوط به ذی نفع واقعی مانند توصیه شماره چهل که جزو سه مورد آخر است کاملاً در جهت نقطه‌زنی و کارآمد کردن تحریم‌ها علیه ایران عمل می‌کند.

حشمتی با درخواست از مجمع تشخیص مصلحت نظام، عنوان داشت: این مجمع با در نظر گرفتن منافع مردم و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تصمیم گیرد که با الحاق به کنوانسیون CFT مخالفت نمایند. رهبری بارها این معاهده را استثماری خواندند و گفتند؛ خود ما برای پولشویی قانون می‌نویسیم اما آقایان گوششان بدهکار نیست.

وی اظهار داشت: اگر این قانون تصویب شود تکرار یک مسیر شکست خورده‌ اعتماد بی‌قید و شرط به غربی‌ها برای حل مشکلات کشور است که همه شاهد عهدشکنی‌های آن‌ها بودند. نپیوستن به این کنوانسیون نه فشار را بر کشور زیاد و نه کم می‌کند علل بسیاری از مشکلات کشور به یک معاهده بین‌المللی‌ بازنمی‌گردد بلکه عدم نگاه داخلی است.

 دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان با اشاره به حق شرط از جانب دولت، تصریح کرد: در اساس نامه FATF آمده که اعضا می‌توانند به حق شرط یک کشور اعتراض کنند که در این صورت حق شرط یعنی همان شرط رفع تحریم‌ها، قابل اعتراض است.

حشمتی افزود: دو کشور تروریستِ عربستان که کودکان یمنی را بمباران می‌کند و رژیم صهیونیستی که کودکان فلسطین را بمباران کرده است، عضو ناظر این معاهده بین‌الدولی هستند که این نکته قابل توجه و مهم است.  اعضای این معاهده می‌توانند به حق شرط کشورها اعتراض کنند یعنی اگر کشور ایران حق شرط هم بگذارد و شرط رفع تحریم‌ها را داشته باشد تا این سه بند را تصویب کنیم باز هم اعضای این معاهده می‌توانند به حق شرط ما اعتراض کنند.

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام باید به این نکته توجه کند که طبق اساسنامه اعضا معاهده می‌توانند این حق شرط را نپذیرند، پیشنهاد دولت مبنی بر حق شرط هیچ فایده‌ای برای ایران ندارد چرا که حق شرط توسط خود معاهده محدود شده است.

وی با اشاره به عدم وجاهت قانونی در استفاده از این حق در ماده‌های دیگر، تصریح کرد: قرار دادن حق شرط و محدود کردن دامنه تروریسم با موضوع و هدف این معاهده در تعارض بوده که باید مجمع تشخیص مصلحت نظام به این نکته توجه کند.

حشمتی تاکید کرد: باید توجه شود که تعریف آن‌ها از تروریسم در این معاهده چیست این در حالی است که تعریف از تروریسم آن‌ها با تعریف کشور ما متفاوت است. تجربه نشان داد که در ماجرای معاهده منع صلاح گسترش هسته‌ای این لوایح به نیت تحت فشار و تسلط بر کشور ما شکل گرفته بود که پیوستن به این کنوانسیون‌ها تنها شرایط را برای ما سخت‌تر کرده و هیچ سودی برای ما نداشته است.

وی ادامه داد: هزینه‌های حقوقی، سیاسی و اقتصادی باقی ماندن در این معاهده‌ها بسیار بیش از خروجی آن‌ها است اما کم هزینه‌ترین اقدام عدم ورود به این معاهده است. ورود به این معاهده چیزی جز ورود به زمین دشمن نیست، این سخن فردی است که هم اکنون از لوایح FATF جانبداری می‌کند و می‌توان گفت، این معاهده یک خود تحریمی و یک برجام کوچک است که رهبر انقلاب برجام را خسارت محض دانستند.

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان خاطرنشان کرد: FATF جدای از آمریکا نیست و هر کشوری که با منافع آن مشکل دارند مانند ایران و کره شمالی در لیست سیاه آن‌ها قرار می‌گیرند. اما از سوی دیگر شاهد رژیم اشغالگر قدس هستیم که به عنوان یک رژیم تروریست و عربستان حامی یک رژیم تروریست با وضعیت سفید در FATF به شمار می‌روند و جزو افراد ناظر بر این معاهده هستند.

حشمتی در پایان تاکید کرد: مجمع تشخیص مصلحت نظام باید به همه این نکات توجه کند، دلواپسان نظام واقعاً نگران این معاهده هستند که پذیرش آن تنها شرایط را سخت‌تر می‌کند و هیچ اتفاق خاصی در اقتصاد کشور نمی‌افتد چرا که این مسائل بیشتر به نگاه داخلی مرتبط است.

انتهای پیام/7540/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon