"کشت داروهای گیاهی" اقدامی که کشاورزی نطنز را در صورت حمایت متحول می‌کند


"کشت داروهای گیاهی" اقدامی که کشاورزی نطنز را در صورت حمایت متحول می‌کند

گروه استان‌ها- افزایش کشت داروهای گیاهی نشان از همت کشاورزان نطنز در بهره‌وری حداکثری از منابع موجود است و بر همین اساس لازم است مسئولان در این زمینه بیش از پیش از فعالان حمایت کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  نطنز، بحران آب یکی از دغدغه‌هایی است که امروز گریبانگیر شهرهای مرکزی و کویری ایران است و بر همین اساس تغییر و یا اصلاح الگوی کِشت می‌تواند تأثیر بسیار زیادی در این زمینه بگذارد و یکی از راهکارهای آن کِشت داروهای گیاهی است.

شهرستان نطنز نیز پتانسیل بسیار زیادی در کشت داروهای گیاهی دارد و افراد مختلفی در گوشه و کنار این خطه به کشت داروهای گیاهی مشغول هستند و بر همین اساس رونق بخشی در این زمینه نیازمند حمایت بیش از پیش مسئولان به ویژه جهاد کشاورزی است.

افزایش کشت گیاهان دارویی در شهرستان نطنز نشان از عزم جزم کشاورزان نطنزی از بهره‌وری حداکثری از منابع موجود به ویژه منابع آبی است تا با استفاده حداقلی از آب بتوان حداکثر استفاده و بهره‌برداری را داشت چراکه حمایت از بخش در کاهش خسارت آفات و بیماری‌ها و همچنین خسارت علف‌های هرز بسیار مفید است.

سعید زمانی در همین راستا در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در نطنز اظهار داشت: در راستای اجرای طرح حمایت از کشت و توسعه گیاهان دارویی شهرستان نطنز در سطح چهار هکتار، گلستان گل محمدی رقم کاشان 93 در محل یک شرکت کشت و صنعت خصوصی در شهرستان نطنز احداث شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان  نطنز گفت: با توجه به خرده مالکی اراضی کشاورزی در این شهرستان با پیگیری مدیریت جهاد کشاورزی نطنز، اعضای این شرکت که بالغ بر 30 نفر عضو خانوادگی هستند، اقدام به تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی خود کردند.

زمانی تأکید کرد: اجرای این طرح در دهه اول فروردین ماه سال جاری بوده که جهت حمایت از طرح‌های توسعه و کشت گیاهان دارویی قسمتی از هزینه‌ها از طریق تهیه و تحویل نهال گلدانی و از محل اعتبارات ملی ویژه گیاهان دارویی تامین شده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نطنز ضمن اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط آن شرکت خصوصی کشت و صنعت افزود: شرکت مذکور در حال اقدام و انجام کشت گیاه دارویی سیاهدانه در سطح دو هکتار با مشارکت اتحادیه بین‌المللی گیاهان دارویی ایران است.

وی در ادامه ضمن اشاره به مزیت کشت گیاهان دارویی گفت: حمایت از طرح‌های کشت و توسعه گیاهان دارویی با توجه به نیاز آبی کمتر می‌تواند در جهت تغییر الگوی کشت و کاهش خسارت آفات و بیماری‌ها و همچنین خسارت علف‌های هرز بسیار مفید باشد.

محمودرضا فقیهی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به تولیدات گیاهان دارویی در نطنز اظهار داشت: تاکنون میزان کشت گیاهان دارویی در شهرستان نطنز تقریبا 40 درصد افزایش داشته است که در حال حاضر حدود 220 هکتار زعفران، 90 هکتار گل محمدی و صد هکتار گیاهان با کاربرد درمانی در اراضی کشاورزی منطقه کشت می‌شود.

وی گفت: برای تبدیل نطنز به قطب کشت گیاهان دارویی نیازمند حمایت مسئولان و برنامه‌ریزی‌های دقیق است و در نظر داریم در کنار توسعه کشت گیاهان دارویی، با ایجاد صنایع تبدیلی، فرآوری و ایجاد شهرک صنعتی سبز زمینه اشتغال افراد زیادی را فراهم آوریم.

انتهای پیام/804/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon