الگوی موفق حفاظت از پارک ملی گلستان سوژه فیلم مستند شد/ وقتی شکارچی، محیطبان میشود!
فتح الله امیری مستندساز حیات وحش درباره اثر جدید خود گفت: فعالان محیط زیست و شکارچیان بومی برای حفاظت از گونههای درخطر به کمک محیط بانان پارک ملی گلستان آمدند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، فتح الله امیری، مستندساز حیات وحش از ساخت فیلم جدیدی با کارگردانی مشترک او و نیما عسگری خبر داد.
امیری درباره سوژه این فیلم مستند به خبرنگار تسنیم گفت: این فیلم مستند درباره نحوه مدیریت پارک ملی گلستان و اتفاقی قابل توجه در آن است که میتواند به عنوان الگو در دیگر زیستگاههای کشورمان هم تکرار شود.
وی درباره جزئیات سوژه این مستند گفت: در این فیلم میبینیم که در فراخوانی عمومی از فعالان محیط زیست و حتی بسیاری از شکارچیان دعوت میشود تا در حفظ گونههای جانوری موجود در پارک ملی گلستان با محیطبانان همکاری داشته باشند. با انتشار این فراخوان بیش از 200 نفر اعلام آمادگی کرده و در نهایت 30 نفر برای این کار انتخاب میشوند. فعالیت آنان که در راستای کمک به محیطبانان در حفظ و صیانت از گونههای جانوری در خطر انقراض است، سوژه اصلی این فیلم مستند شده است.
این مستندساز درباره اثرات این کار در پارک ملی گلستان گفت: جالب است بدانید که در دوره انجام این کار جمعیت گونههای جانوری در پارک ملی گلستان نزدیک دو برابر شده و از این منظر رکورد زادآوری را شکسته است. معتقدم به کارگیری چنین شیوههایی میتواند به عنوان الگو و نمونه در دیگر زیستگاههای کشور هم انجام شده و به حفظ گونههای درخطر کمک زیادی بکند.
امیری با اشاره به اهمیت پارک ملی گلستان گفت: یکی از مهمترین زیستگاههای جانوری در کشور پارک ملی گلستان است که تنوع گونهای زیادی داشته و در آن گونههای مهمی زندگی میکنند. مهمترین گونهای که در این پارک زندگی میکند، پلنگ ایرانی است که بیشترین جمعیت از آن در این منطقه ساکن است. از دیگر حیواناتی که در پارک ملی گلستان زندگی میکنند میتوان به قوچ و میش اوریال، کل و بز، خرس قهوهای، گوزن، شوکا و ... اشاره کرد. علاوه بر این، پارک ملی گلستان زیستگاه بیش از 800 گونه گیاهی است.
کارگردان مستند «در جستجوی پلنگ ایرانی» با اشاره به روند تولید این مستند گفت: فیلمبرداری این مستند به اتمام رسیده و تلاش میکنیم مستند را برای حضور در جشنواره سینماحقیقت سال 1400 آماده کنیم.
انتهای پیام/