آخرین اخبار کرونا در ایران| سونامی جدید کرونا در کردستان با طغیان کرونای انگلیسی/ مراجعه دیرهنگام به بیمارستان عامل افزایش تعداد کشتهها
گروه استانها- سوش غالب کرونا در بسیاری از نقاط کشور کرونای انگلیسی است در حالی که کرونای انگلیسی به مراتب خطرناکتر از سوشهای دیگر است و در سایه عادیانگاری پیکهای بعدی را دامن میزند.
به گزارش گروه استان های خبرگزاری تسنیم، ویروس کرونای انگلیسی همزمان با پیک چهارم کرونا در کشور جولان میدهد به نحوی سوش غالب کرونا در بسیاری از نقاط کشور ویروس کرونای انگلیسی است و این موضوع نگرانیها چندین برابر کرده است.
طبق گفته محققان سوش انگلیسی ویروس کرونا به مراتب خطرناکتر از سایر سوشها است قدرت بیماریزایی این ویروس به مراتب بیشتر از دیگر انواع ویروس جهش یافته کرونا است و این ویروس میتواند عامل پیکهای دیگر کرونا باشد و متأسفانه عادیانگاری نسبت به این ویروس باعث شده تا نگرانی کادر درمان چندین برابر شود و وضعیت فعلی نیز گواه این مطلب است.
تجربه سال گذشته نشان داد که گرما تاثیری بر کاهش شیوع کرونا ندارد و سال گذشته در بهار و تابستان همهگیری افزایش یافت و در فصل گرما شاهد پیک دوم شیوع کرونا بودیم و این رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی است که میتواند در کاهش شیوع ویروس کرونا و قطع زنجیره انتقال بسیار مؤثر باشد.
بیماران باید در اولین مراحل تشخیص برای درمان باید به بیمارستان ها مراجعه کنند چراکه در شرایط وخامت و پیشرفت بیماری، کار زیادی برای بیماران نمیتوان انجام داد. علت اصلی فوت بیماران و تعداد بالای بیماران مراجعه دیرهنگام به بیمارستان ها است.
"نادیده انگاری "و "غفلت" عامل موج وحشی کرونا در ایلام
ابتلا و تعداد بستریهای ناشی از این ویروس در ایلام بیش از 10 برابر افزایش یافته است و مسئولان بهداشتی و درمانی "نادیده انگاری " و "غفلت" را عامل صعود موج وحشی کرونا در استان عنوان میکنند.
محمد نوذری استاندار ایلام ضمن ابراز نگرانی شدید از شکلگیری پیک چهارم کرونا در استان به خبرنگار تسنیم در ایلام گفت: راه نجات از این وضعیت بحرانی همراهی کامل مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی و عدم حضور در تجمعات است.
وی به اجرای دستوالعملها و مصوبات پیشگیرانه در راستای کنترل کرونا اشاره کرد و افزود: در اجرای دستورالعملها و مصوبات ستاد کرونا قاطعانه عمل خواهیم کرد.
معروف بسطامی فرمانده قرارگاه عملیاتی کرونا در استان ایلام نیز با بیان اینکه راه مقابله با کرونا همراهی مردم است به خبرنگار تسنیم در ایلام گفت: امیدوارم بتوانیم با همراهی مردم بار روانی جامعه را کنترل و از روند افزایشی بیماری جلوگیری کنیم.
محمد کریمیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز به افزایش شیوع کرونا در ایلام اشاره کرد و گفت: در یک هفته اخیر تعداد مبتلایان 10 برابری شده و از مجموع 12 شهرستان استان 9 شهرستان در وضعیت قرمز و 3 شهرستان دیگر نارنجی قرار دارد.
وی افزود: بستریهای بخشهای ویژه ( آی سی یو) افزایش یافته است که این زنگ خطری برای استان است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام خاطرنشان کرد: در صورت رعایت نکردن دستورالعملهای بهداشتی شرایط در استان ایلام به بحران تبدیل خواهد شد که این شرایط نسبت به سال گذشته خطرناکتر است.
هرمزگان در وضعیت بحرانی کرونا / 5 بیمار در یک روز جان باختند
طی روزهای گذشته با افزایش شهرهای قرمز کرونایی در هرمزگان، زنگ خطر آغاز موج جدید این بیماری به صدا در آمد.
هر چند قابل پیشبینی بود با افزایش افسارگسیخته ورود مسافر به استان و عدم ممانعت از برگزاری مجالس عزا و عروسی، هرمزگان وارد این موج شدید میشود اما در عمل حرکتی از سوی مسئولان مرتبط مشاهده نشد.
موج جدید کرونایی از روز گذشته به صورت محسوسی خود را نشان داد و با جان باختن 5 نفر در یک روز و افزایش جان باختگان به 1072 نفر میتوان روزهای شومی که در انتظار مردم استان را را پیشبینی کرد.
در همین زمینه دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: متاسفانه شاهد افزایش موارد ابتلا به کرونا در استان هرمزگان هستیم.
وی افزود: در حال حاضر 256 بیمار در بیمارستانهای استان بستری هستند که 36 نفر از این بیماران در بخش آیسییو بستری شدهاند و حال 6 بیمار نیز وخیم است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در 24 ساعت گذشته 5 بیمار مبتلا به کرونا شامل دو زن 56 و 66 ساله در بندرعباس، دو زن 69 و 70 ساله در میناب و یک مرد 88 ساله در بندرلنگه جان خود را از دست دادهاند.
وی تصریح کرد: افزایش موارد بستری و فوتی نشان دهنده وضعیت بحرانی استان است و انتظار میرود با گسترش شیوع بیماری و افزایش تصاعدی آمار مبتلایان، روزهای سختی در انتظار استان هرمزگان باشد.
نوروزیان گفت: مردم استان توجه داشته باشند ویروس جهش یافته انگلیسی بسیار نسبت به نوع عادی آن خطرناکتر است و همهگیری بیشتری دارد و از سویی قربانیان این بیماری بیشتر است.
وی افزود: از مردم میخواهیم نکات بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند و از سفرهای بی مورد و شرکت در مجالس عروسی و عزا و اماکن شلوغ بپرهیزند.
جولان کرونای انگلیسی در جنوب خراسان رضوی؛ آمارها نگرانکننده است + فیلم
جواد باذلی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در گناباد اظهار داشت: شهرستان گناباد قرمز و بجستان نارنجی شد که چیز دور از انتظاری نبود و مسافرتها در نوروز زنگ خطر را به صدا درآورده بود.
وی افزود: همه ما به عنوان یک وظیفه فردی تلاش خود را داشته باشیم و چیزی که میتواند کمک کند؛ رعایت پروتکلهای بهداشتی، استفاده از ماسک در تمام ساعاتی که بیرون از منزل هستیم است؛ پرهیز از دورهمیها و مجالس میتواند تاثیر زیادی در انتقال ویروس داشته باشد و به محض این که علائمی شبیه سرماخوردگی یا کرونا داشته باشیم باید در اسرع وقت به مراکز درمانی مراجعه شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد تصریح کرد: در حال حاضر 17 نفر با تست مثبت کرونا در بیمارستان علامه بهلول بستری هستند و از ابتدای کرونا نیز متاسفانه تعداد 281 نفر از همشهریان خود را بر اثر این بیماری از دست دادهایم.
کنترل پیک چهارم کرونا در اردبیل بسیار سخت است
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری، اکبر بهنامجو در جلسه کمیته نظارت بر اجرای پروتکلها و پیگیری مصوبات ستاد استانی مدیریت بیماری کرونای اردبیل اظهار داشت: باید بدون معطلی در راستای کاهش اجتماعات با تعطیلی برخی اصناف که فعالیت آنها با ازدحام جمعیت مواجه میشود، اقدام شده و مردم نیز در این رابطه باید همکاری کنند.
وی با اشاره به وضعیت خاص پیک چهارم کرونا و شدت این پیک، اجتناب از دورهمی ، جشن عروسی و مراسم عزاداری را برای پیشگیری از ابتلای خانواده ها ضروری دانست.
استاندار اردبیل با تاکید بر همکاری دستگاههای مختلف در امر اطلاع رسانی به مردم و تشریح وضعیت حاد کرونایی در استان، بیتوجهی مردم به این امر را موجب طولانی شدن پیک چهارم کرونا دانست.
بهنامجو به بالارفتن میزان مبتلایان در استان اشاره کرد و افزود: لازم است نقاهتگاههایی که در پیکهای قبلی کرونا فعال شده بود، بازگشایی و مبتلایان نیارمند قرنطینه در آنجا اسکان یابند.
وی خواستار اطلاعرسانی به مردم از وضعیت بیماران کرونایی بستری در بیمارستان ها و نقاهتگاه ها با هدف آگاهی مردم از شدت بیماری شد.
استاندار اردبیل دلیل افزایش شیوع کرونا و بروز پیک چهارم را دید و بازدیدهای عید بدون توجه به رعایت پروتکلهای بهداشتی عنوان کرد و خواستار پرهیز از هر گونه دورهمی و اجتماع به ویژه از سوی نامزدهای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا شد.
دبیر کمیته نظارت بر اجرای پروتکلها و پیگیری مصوبات ستاد استانی مدیریت بیماری کرونای اردبیل نیز در این جلسه بر استفاده از تجربیات پیکهای قبلی برای مقابله و کنترل پیک چهارم کرونا شد.
شهریار شیری آراسته افزود: لازم است تیمهای نظارتی درسطح شهر برای جلوگیری از ازدحام جمعیت فعال شوند.
وی بیان کرد: در شیوهنامههای کنترلی نیز باید تغییراتی اعمال شده و کنترل بیماری برای جلوگیری از تلفات بیشتر و طولانی شدن پیک تسریع شود.
بستری 106 بیمار مثبت و مشکوک در بخشهای کرونای بیمارستان ولیعصر(عج) بیرجند
بر آن اساس محدودیتهای لازم اعمال شود تا با همراهی مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی بتوانیم از اوج گیری بیشتر پیک چهارم در سطح استان پیشگیری و هر چه سریعتر این پیک را بشکنیم تا آسیب بیشتری به مردم وارد نشود.
در حال حاضر روند صعودی بسیار سریعی را در سطح استان خراسان جنوبی شاهد هستیم که در صورت تداوم، تختهای بیمارستانی در فاصله زمانی بسیار کوتاهی پر خواهد شد و مشکلات زیادی را برای حوزه درمان در ارائه خدمات ایجاد خواهد کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی بیرجند در بازدید ازبخش کرونا بیمارستان ولیعصر(عج) از نزدیک در جریان روند درمان بیماران قرار گرفت و گفت: 65 درصد موارد انتقال کرونا، خانوادگی و از طریق دورهمی و شبنشینیها اتفاق افتاده است.
محمد دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه در دو هفته اخیر روند افزایشی بسیار شدیدی را در شناسایی موارد مثبت و بستری بیماران شاهد هستیم گفت: در بیمارستان ولیعصر(عج) در مجموع به 14 بیمار رسیدیم.
وی ادامه داد: امروز 106 بیمار مثبت و مشکوک در بخشهای کرونای این بیمارستان بستری هستند که این اتفاق در عرض یک مدت کوتاه حدود یک تا دو هفته رخ داده و نگران هستیم در صورت ادامه این روند، تختهای بیمارستانهای ما خیلی سریع پر شود و فرصت ارائه خدمت را از ما سلب خواهد کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی بیرجند با بیان اینکه خیلی از بیماران به صورت خانوادگی بستری هستند افزود: در ارزیابیهایی که انجام شده بیش از 65 درصد موارد راه انتقال، انتقال خانوادگی است یعنی در دورهمیها و تجمعات خانوادگی و شبنشینیها انتقال ویروس اتفاق افتاده به ویژه با این ویروس کرونای جهش یافته یا انگلیسی این موضوع حساسیت بیشتری مییابد.
دهقانی فیروزآبادی برعدم تجمع، دورهمی و شبنشینیها تاکید کرد و گفت: از آنجایی که راه انتقال از طریق تماس نزدیک است، از دو ماسک استفاده شود یک ماسک سه لایه در زیر و یک ماسک پارچهای بر روی ماسک سه لایه قرار دهند که به طرز قابل توجهی راه انتقال را کاهش میدهد.
وی با اشاره به اینکه تهویه فضایی که در آن هستیم بر انتقال بیماری تاثیر دارد گفت: حتما فضا تهویه مناسب داشته باشد و فضا بسته نباشد و کماکان شستشوی دست جزو مواردی است که میتواند از انتقال بیماری جلوگیری کند.
متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری گفت: متاسفانه با موج چهارم اپیدمی کرونا مواجه هستیم که باعث افزایش بستریهای بیمارستان شده است.
فرشیدعابدی افزود: با این افزایش موارد در هفته آینده ظرفیت بیمارستان کامل خواهد شد و بیمارستانهای ما گنجایش نخواهند داشت.
وی گفت: در همه اپیدمیها با شروع علایم و یا کمترین علایم، افراد مراجعه به پزشک داشته باشند زیرا درمان زود هنگام کاملا می تواند باعث بهبودی بیماران شود و نتیجه خوبی را برای بیمار و خانوادههایشان خواهد داشت.
عابدی خاطرنشان کرد: از هم استانیهای عزیز تقاضا میشود پروتکلهای بهداشتی را رعایت و دورهمیها را حذف کنند تا کنترل بیماری صورت گیرد.
وی بیان کرد: در دو سه ماه آینده و تا تولید واکسن ایرانی یا واکسیناسیون عمومی مردم دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند تا افراد در ریسک بالا و سالمندان را نگذاریم دچار این بیماری شوند.
سونامی جدید کرونا در کردستان با طغیان کرونای انگلیسی/شناسایی 938 بیمار و 11 فوتی کرونایی
بررسی رنگبندی جدید و آمارهای منتشرشده از سوی وزارت بهداشت و دانشکاه علوم پزشکی استان در طول هفته اخیر نشان میدهد که آمار مبتلایان جدید، فوتیها و بیماران بستری در بیمارستانهای کردستان صعودی و رشد معناداری پیداکرده و همین امر باعث بروز نگرانی مسئولان و مردم کردستان شده است.
براساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی کردستان در 48ساعت گذشته 938 بیمار جدید مبتلا به کرونا شناسایی و 11 نفر فوت کرده که از این تعداد، 462 بیمار مبتلا و سه فوتی مربوط به شبانهروز گذشته بوده و در حال حاضر 417 نفر در بیمارستانهای استان بستری و 59 نفر در آیسیو بدحال هستند.
سرعت افزایش بستری در پیک چهارم 3.7برابر موجهای قبلی است
فرزین رضاعی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در گفتوگو با خبرنکار تسنیم از افزایش آمار مبتلایان و فوتیهای کرونایی در استان خبر داد و اظهار داشت: شیوع موج جدید کرونا، رکوردشکنی بیسابقه و افزایش ناگهانی آمار بستریهای کرونایی را به دنبال دارد.
وی افزود: هفته اخیر 28 هزار بستری جدید کرونایی اتفاق افتاده که نسبت به هفته قبل حدود 10هزار مورد افزایش داشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با بیان اینکه موج چهارم کرونا را باید سونامی نامید، خاطر نشان کرد: سرعت افرایش بستری 3.7 برابر نسبت به مدت مشابه در موج دوم و سوم است.
زیر بحران پیک چهارم کرونا دوام نمیآوریم
ابراهیم قادری، معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان نیز در اینباره میگوید: متاسفانه اپیدمی مجددا در حال گسترش است و همه زحمات مردم و سازمانهای درگیر به هدر خواهد رفت.
وی شیوع موج جدید و پیک چهارم کرونا را بسیار سریع دانست و گفت: هرچند ما با تمام توان در حال بیماریابی و بررسی اطرافیان و جداسازی و قرنطینه هستیم اما اگر روند به همین صورت باشد و کار اساسی صورت نگیرد، بدترین بحران دوران اپیدمی کرونا در کشور و استان بهزودی اتفاق خواهد افتاد.
حشمتاله صیدی، شهردار سنندج نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به شیوع ویروس کرونا و اعلام وضعیت قرمز کرونا در مرکز استان از سوی ستاد مقابله با کرونا، از انسداد پارکهای سطح شهر خبر داد و اظهار داشت: بهدلیل حفظ سلامت مردم و کاهش تجمعات، ورودی پارک جنگلی آبیدر در سنندج مسدود شد.
وی افزود: این تصمیم در راستای اجرای مصوبات ستاد استانی مقابله با کرونا و با هدف جلوگیری از تجمع شهروندان در پارکها و بوستانهای سطح شهر، اجرایی شده و انتظار میرود شهروندان در خانه بمانند.
شهردار سنندج تصریح کرد: برای جلوگیری از شیوع کرونا، تمام ورودیهای منتهی به پارک جنگلی آبیدر تا اتخاذ تصمیم جدید مسدود و ورود و تردد شهروندان ممنوع است.
صیدی گفت: کلیه امکانات رفاهی اعم از سرویسهای بهداشتی، اغذیهفروشیها و وسایل بازی در پارک آبیدر نیز تعطیل است.
به گزارش تسنیم؛ از آنجا که آژیر شیوع کرونا با صدای بلند به صدا درآمده و آمار مبتلایان و مرگومیرها در استان کردستان صعودی و بهصورت چشمگیری در حال افزایش یافته، از شهروندان فهیم کردستانی انتظار میرود که بهخاطر رعایت حال و حفظ سلامت خود و خانوادههایشان در خانه بمانند.
کرونا "سرکشتر از همیشه"؛ عواقب سفرهای نوروزی 10 روز دیگر مشخص میشود
عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی سبب شد که شهرستان گناباد به یک باره از وضعیت زرد به قرمز تغییر رنگ دهد و محدودیتهایی را به همراه داشته باشد.
براساس اعلام کارشناسان؛ عدم رعایت استفاده از ماسک، مسافرتها و برگزاری دورهمیها دلایل اصلی این اوجگیری یا همان پیک چهارم کرونا است.
با توجه به وضعیت قرمز باید از امروز محدودیتهایی در تردد و برای کسبه اعمال شود تا شاید بتوانیم کمی این کرونای سرکش را مهار کنیم.
متخصصین در حوزه این بیماری توصیه میکنند علاوه بر رعایت دقیق دستورالعملهای بهداشتی، در صورت بروز علائم مشکوک به کرونا در نخستین فرصت ممکن برای ویزیت به پزشک مراجعه کنند تا در صورت ابتلا، تشخیص به موقع موجب کوتاه و سادهتر شدن روند درمان بیماری شود.
جواد باذلی رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی گناباد نیز در جلسه ستاد پیشگیری از کرونای این شهرستان با اشاره به این که زنگ خطر موج چهارم کرونا در شهرستانهای گناباد و بجستان هم مانند سایر نقاط کشور و استان خراسان رضوی به صدا درآمده است گفت: افزایش سفرهای بیملاحظه در نوروز امسال در تشدید گردش این ویروس همهگیر نقش زیادی داشته به طوری که موارد ابتلا و بستری بیماری کووید 19 در یک هفته گذشته در این منطقه افزایش یافته است.
وی افزود: اثرات سفرهای نوروزی حداقل از 10 روز آینده بیش از پیش خود را در افزایش بیشتر موارد ابتلا و بستری کرونا نشان میدهد و در صورت فقدان توجه لازم به رعایت پروتکلهای بهداشتی و هر گونه عادی انگاری از سوی مردم شاهد افزایش ابتلا به این بیماری خواهیم بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی گناباد بیان کرد: از مجموع 14 هزار و 423 تست کرونا که از ابتدای شیوع این ویروس همهگیر در شهرستانهای گناباد و بجستان انجام شده هشت هزار و 200 مورد مثبت بود و از هفت هزار و 817 مراجعه بیماران به بیمارستان علامه بهلول گنابادی سه هزار و 351 مورد بستری شدند.
انتهای پیام/ ت