عادی انگاریهایی که همچنان در وضعیت قرمز کرونا ادامه داد/تشدید محدودیتهای تردد شبانه در قم
گروه استانها ـ قم پس از مدتها باقی ماندن در وضعیت آبی، در ایام نوروز به وضعیت نارنجی مبدل و از چند روز پیش به وضعیت قرمز کرونایی ورود کرده است که همچنان عادی انگاریها به نظر مهمترین مشکل در این زمینه است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، استان قم پیش از آغاز سال جدید در جمیع جهات رعایت نکات بهداشتی در وضعیت آبی قرار داشت و تاحدودی مسئولان و کادر درمانی خیالشان راحت بود که به ناگاه تعطیلات نوروزی و کاهش محدودیتها سبب افزایش شیب مبتلایان و رشد فزاینده تستهای مثبت مبتلایان به کرونا را شاهد هستیم.
رنگ قرمز بهعنوان منطقه پرخطر کرونایی محسوب میشود و محدودیتها و ممنوعیتهایی در انتظار شهروندان است.
به گفته رئیس مرکز بهداشت قم، برخی از عادیانگاریها، وضعیت قم را به قرمز رساند و علیرغم همه هشدارها، قم وارد پیک جدیدی از بیماری شد که از نشانههای آن افزایش میزان بستری و فوتی است.
سیامک محبی در خصوص این عادیانگاریهای بحرانزا تصریح کرد: روند بیماری در قم افزایشی شد و با شیب تندتر و بهطور آسانسوری پیش میرود، هرچند از 15 اسفندماه شاهد روند افزایشی بودهایم و هشدارهای جدی از همان زمان نادیده گرفته شد.
وی با بیان اینکه از 13 فروردین به بعد یک هزار و 800 نفر بیمار در قم پذیرششده است که نشان از رشد صعودی بیماری است ابراز کرد: عمدهترین علت آن، عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و عادی انگاری در روزهای پایانی سال، مسافرتهای نوروزی، بازدیدها و شبنشینیهای خانوادگی است.
انتقاد از عدم رعایت نکات بهداشتی توسط مردم
رئیس مرکز بهداشت استان قم عنوان کرد: میزان استفاده از ماسک در قم وضعیت مناسبی ندارد و حدود 67 درصد از مردم بدون استفاده از ماسک از خدمات صنفی، دولتی و غیره بهرهمند میشوند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری قم نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در خصوص لطمات جبرانناپذیر این عادیانگاریها اظهار داشت: قم در حدود سه ماه در شرایط آبی بود و حتی در این شرایط جلسات مقابله با کرونا، بهطور منظم برگزار میشد.
محسن اروجی خاطرنشان کرد: یک فرماندهی واحدی در استان اتفاق افتاد که در کنترل ویروس مؤثر بود و همراهی خوبی از سوی شهروندان شاهد بودیم، اما عادیانگاریها شرایط را به یکباره به نارنجی و سپس قرمز رساند و در این خصوص دستورالعملها نیز مطابق با شرایط ابلاغ میشود.
وی با تأکید بر اینکه در این وضعیت، ادارات و دستگاههای اجرایی باید به سمتوسوی دورکاری و پاسخ تلفنی و ارائه خدمات الکترونیکی بروند یادآور شد: هدف از این کار این بوده که تجمع کمتری شاهد باشیم و بتوانیم به شرایط عادی برگردیم.
ممنوعیت ورود و خروج خودروها به قم
مدیرکل مدیریت بحران استانداری قم ابراز کرد: لغو مأموریتهای غیرضروری باید در دستور کار قرار بگیرد، اصل بر این است که تجمع نداشته باشیم و کارها باید با سرعت بیشتری انجام شود، ضمن اینکه تعطیلی شغلی بر اساس رنگ قرمز نیز اعمال میشود.
وی با بیان اینکه مدارس، دانشگاهها، حوزهها و مراکز علمی بهصورت مجازی برقرار است، عنوان کرد: در خصوص ترددها ورود خودروهای شخصی با پلاک غیربومی ممنوع است و ورود خودروهای قم نیز به شهرهای دیگر ممنوع است، ضمن اینکه ممنوعیت ترددهای شبانه نیز همچنان برقرار است.
اروجی با اشاره به آخرین وضعیت تزریق واکسن در قم تصریح کرد: در مورد واکسن ستادی فعال است که دستورالعملها را از ستاد ملی مقابله با کرونا دریافت میکنند و بر اساس آن، دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت سهمیه واکسن را میگیرند، در حال حاضر سهمیه استان مشخص است و کادر درمان و افراد در محلهای پرخطر و درگیر بیماری در اولویت هستند.
انتهای پیام/457/ش