بحران آب در بلوچستان| سایه بی‌آبی بر سر "سیرکان" سراوان؛ آبفا برای حل مشکل نیازمند تامین اعتبار است

بحران آب در بلوچستان| سایه بی‌آبی بر سر "سیرکان" سراوان؛ آبفا برای حل مشکل نیازمند تامین اعتبار است

گروه استان‌ها- این روزها اوضاع منابع آبی شهر سیرکان از توابع شهرستان سراوان در شرق سیستان و بلوچستان مناسب نیست و اهالی آن در تماس‌های مکرر با خبرنگار تسنیم ضمن گلایه از این موضوع خواستار پیگیری شدند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سراوان، سیرکان به عنوان شرقی‌ترین شهر استان سیستان و بلوچستان در فاصله 95 کیلومتری شهر سراوان و در مرکز بخش بم‌پشت این شهرستان قرار دارد؛ سیرکان دارای جمعیتی بیش از سه هزار نفر بوده که سال 80 تبدیل به شهر شده است.

یکی از ساکنان سیرکان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: آبفا این روزها باید به فکر مسئله بحران بی‌آبی در این شهر باشد چرا که با خشک شدن آب پشت سد سیرکان و نباریدن باران طی سال گذشته در کل سیستان و بلوچستان، سیرکان را نیز کم‌آبی فرا گرفته است.

وی افزود: اکنون آب در شهر سیرکان جیره‌بندى شده و هر دو روز یک بار در فاصله کوتاهی وصل می‌شود تا مردم بتوانند آب شرب خود را در تانکر یا ظروف نگهداری آب ذخیره کنند، با نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان و فصل تابستان امیدواریم مسئولان توجه ویژه‌ای به این منطقه داشته باشند وگرنه تا چند وقت دیگر مشخص نیست چه بلایی سر مردم سیرکان خواهد آمد.

نبود سفره آب زیرزمینی در سیرکان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سیستان و بلوچستان در این زمینه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: سیرکان از لحاظ منابع آب زیرزمینی بسیار فقیر است به نحوی که به دلیل کوهستانی بودن هیچگونه سفره آب زیرزمینی در این منطقه برای برداشت آب  شرب وجود ندارد و همه منابع تأمین آب شرب روستاها و شهر سیرکان در حاشیه رودخانه‌ها و به صورت برداشت از منابع آب زیرسطحی موجود در اندک آبرفت رودخانه‌ها است و به همین دلیل این منطقه برای تأمین آب خود، وابستگی شدید به بارش نزولات آسمانی دارد.

علیرضا قاسمی افزود: از طرفی نیز با توجه به کاهش قابل توجه بارندگی در سال آبی اخیر که عملاً صفر بوده، اکثر چاه‌های تأمین آب در منطقه یا خشک شده یا در حال خشک شدن است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر چاه آب شرب شهر سیرکان دچار افت شدید شده و در صورت عدم بارش طی یک ماه آینده کاملاً از مدار خارج خواهد شد و در این صورت شهر نیازمند آبرسانی سیار خواهد شد و در حال حاضر چاه‌های 53 روستای دارای تأسیسات آب آشامیدنی به همین دلایل نیمه فعال شده‌اند و در بعضی از روستاها آبرسانی سیار نیز آغاز شده است که متأسفانه جوابگوی نیاز آبی اهالی این روستاها نیست و باید ستاد بحران استان نسبت به تأمین و اختصاص اعتبار لازم برای اجاره تانکر آبرسانی سیار و ابلاغ اعتبار لازم برای کف‌شکنی و لایروبی چاه‌ها و یا حفر چاه جایگزین اقدام کند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه این شرکت بر اساس وظیفه ذاتی خود نسبت به انجام مطالعات انتقال آب به همه روستاهای بخش "بم‌پشت" از منطقه "حق آباد" و سد "ماشکید سفلی" اقدام کرده، گفت: انجام این کار نیازمند تأمین اعتبار مورد نیاز جهت شروع عملیات اجرایی است.

گزارش از کاظم درازهی

انتهای پیام /395/ ت

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon