مجلس در برخورد با قاچاقچیان کالا بسیار جدی است؛ قوانین استاندارد باید اصلاح شوند
گروه استانها-اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از اقدامات خود برای مبارزه با قاچاقچیان کالا سخن گفتند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان ، اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با حضور در استان اصفهان، از اقدامات خود برای مبارزه با قاچاقچیان کالا سخن گفتند.
نائب رئیس دوم کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در حاشیه این بازدید اظهار داشت: باید به وجود چنین کارخانجاتی در کشور افتخار کرد که نیاز لوازم خانگی خانوارهای ایرانی را به خوبی تامین میکنند. گروه صنعتی انتخاب همچنین از ظرفیت خوبی برای صادرات بهرهمند است که این خود چشمانداز مثبتی برای صنعت لوازم خانگی کشور خواهد بود.
علی جدی افزود: متاسفانه در واردات لوازم خانگی اشکالاتی وجود دارد؛ قاچاق لوازم خانگی به شدت افزایش داشته و این محصولات به راحتی از سایر کشورها وارد ایران میشوند و خلاءهای قانونی نیز به افزایش قاچاق این محصولات کمک میکند. تا زمانی که مجموعههای داخلی توان تولید و تامین نیازهای مردم را دارند نباید اجازه دهیم برندهای خارجی، بازار ایران را از آن خود کنند.
وی با بیان اینکه یکی از اصلیترین موادی ورود لوازم خانگی قاچاق در کشور، استفاده از کولبران است گفت: برخی افراد سودجو به بهانه تامین مالی کولبران، آنها را مجاب به همکاری در قاچاق محصولات میکنند در حالیکه میزان دریافتی کولبران بسیار ناچیز است و میتوان گفت سود اصلی قاچاق را همان افراد سودجو دریافت میکنند. در حال حاضر قاچاق لوازم خانگی در رتبه دوم قاچاق محصولات قرار دارد و باید بیش از گذشته به آن توجه نمود.
نائب رئیس دوم کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ادامه داد: لوازم خانگی محصولات کوچکی نیستند که بشود آنها را با کیف حمل نمود و قطعا این محصولات از ورودیهای رسمی وارد کشور میشوند. بنابراین باید در دولت و مجلس ارادهای شکل بگیرد تا بر روی ورودی و خروجیهای مرزی کنترل بیشتری صورت بگیرد.
در ادامه حجتالاسلام و المسلمین علیرضا سلیمی با اشاره به شرایط سختی که تحریمها برای تولیدکنندگان به وجود آورده گفت: تحریم برای هر تولیدکنندهای مشکلات خاص خود را داشته؛ اما با گذشت زمان و دستیابی به تجربههای متفاوت، این تولیدکنندگان موفق به خودکفایی شدند. یکی از این تولیدکنندگان بسیار موفق در کشور، گروه صنعتی انتخاب است که اجازه نداد در شرایط تحریم، مردم کمبودی در بازار لوازم خانگی حس کنند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: برای افزایش تولید و مانع زدایی در نظر داریم چندین اقدام را انجام دهیم و به دستور رهبر معظم انقلاب لبیک بگوییم. یکی از اقدامات ما در بودجه امسال، کاهش 20 درصدی مالیات تولیدکنندگان است تا تولیدکننده رغبت بیشتری برای فعالیت داشته باشد. همچنین در نظر داریم در سال جاری بروکراسی شدید اداری را کاهش دهیم تا روند دریافت مجوز، سخت و طاقت فرسا نباشد. قوانینی در خصوص رفع موانع تولید وجود دارد که متاسفانه در بسیاری از امور رعایت نمیشود و الزامات قانونی نادیده گرفته میشود. اگر این قوانین به درستی اجرا شوند میتوانیم شاهد افزایش کیفیت تولیدات باشیم.
وی تصریح کرد: قوانین مرتبط با استاندارد نیز باید اصلاح شوند. برخی صنایع از ما میخواهند سقف استانداردی را تعیین کنیم تا دچار پراکندگی محصولات نشویم و تولیدات باکیفیت به بازار ورود پیدا کنند. متاسفانه مدیر عالی استاندارد که از سوی دولت انتخاب میشود، تخصص لازم را در این زمینه ندارد و صنایع را با مشکلات عدیدهای مواجه ساخته است.
روحالله عباسپور با بیان اینکه با قانونگذاری صحیح و حسن نظارت بر اجرای آن میتوانیم با قاچاق کالا برخورد کنیم گفت: قانون سامانه ثبت شناسایی کالا وجود دارد و در مجلسهای هفتم، هشتم و نهم هم به این موضوع پرداخته شده است؛ اما نظارت بر حسن اجرای آن باید بیش از گذشته انجام شود. متاسفانه در این مجالس به دلایلی همچون تعامل با قاچاقیان و یا تعلل، چندان جدی در خصوص این قانون عمل نکرده است؛ اما در مجلس یازدهم به دنبال آن هستیم که این قانون به درستی اجرا شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: خوشبختانه مجلس چند ماهی است که راه خود را پیدا کرده و در جهت رسیدگی به حسن اجرای قوانین گامهای موثری برداشته است. چندین بار هم از دولت خواستهایم تا در موارد مشکوک به صورت شفاف در مجلس حاضر شوند و از اجرای درست قوانین دفاع کنند.
انتهای پیام/174/ ت