کرونا در اروپا| از زیر سوال قرار گرفتن واکسن آمریکایی تا اضافه شدن ترکیه به لیست مناطق پر خطر آلمان
آژانس دارویی اروپا به دلیل مشاهده مواردی از لخته شدن خون بعد از تزریق واکسن آمریکایی «جانسون اند جانسون» بررسی در این باره را آغاز کرده و کشور آلمان هم ترکیه را در لیست مناطق پر خطر کرونایی خود قرار داد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، کرونا در اروپا همچنان جولان داده و عواقب سیاسی اجتماعی و اقتصادی بیشتری به بار می آورد.
آژانس دارویی اروپا بررسی مواردی از لخته شدن خون بعد از تزریق واکسن "جانسون اند جانسون" را بررسی می کند
جدیدترین اخبار کرونا در اروپا حاکی از آن است که آژانس دارویی اروپا با تأیید ظهور مواردی از لخته شدن خون در واکسینهشدگان با واکسن کرونای "جانسون اند جانسون" اعلام کرد، بررسی درباره این موارد را آغاز کرده است.
آژانس دارویی اروپا (EMA) اعلام کرد که به دلیل بروز چهار مورد لخته شدن خون در واکسینهشدگان با واکسن کرونای آمریکایی "جانسون اند جانسون" تحقیقاتی را در این زمینه آغاز کرده است.
پیش از این پیدا شدن مواردی از لختگی خون در واکسینهشدگان با واکسن بریتانیایی ـ سوئدی آسترازنکا مسئلهساز شده بود.
اتحادیه اروپا در 11 مارس مجوز استفاده اضطراری از واکسن آمریکایی "جانسون اند جانسون" را صادر کرد. آلمان اعلام کرد که این واکسن از 26 آوریل وارد بازار این کشور خواهد شد.
شرکت "جانسون اند جانسون" بهمنماه گذشته کارایی واکسن تکدوزه خود را طبق آزمایشهای بالینی گسترده، 66 درصد اعلام کرد.
تسریع روند واکسیناسیون در آلمان
آلمان هم سرعت واکسیناسیون را به شدت افزایش داده و بر اساس اطلاعات دولت آلمان در روز پنج شنبه 719927 دوز واکسن تزریق شد که بالاترین رکورد تزریق روزانه در این کشور بوده و 64 هزار مورد بیشتر از روز گذشته بوده است.
اتحادیه اروپا مذاکرات برای خرید واکسن برای سال های 2022 و 2023 را آغاز می کند
به گفته یک مقام آگاه، اتحادیه اروپا می خواهد مذاکرات با شرکت فایزر- بیون تک برای تحویل حداکثر 1.8 میلیارد دوز واکسن برای سال های 2022 و 2023 را آغاز کند. به گفته یک نماینده اروپایی موافقت قطعی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در این راستا هنوز به دست نیامده است.
آژانس دارویی اروپا اعلام کرده که علاوه بر عارضه بخته شدن خون پنج مورد عارضه سندرم نشت مویرگی را نیز در دست بررسی دارد که میتواند با تزریق واکسن آسترازنکا مرتبط باشد.
کاهش چشمگیر اعتماد شهروندان اتریشی به صدر اعظم
نتایج یک نظرسنجی جدید هم نشان می دهد که اعتماد شهروندان اتریشی به "سباستین کورتس"، صدر اعظم این کشور کاهش چشمگیری پیدا کرده است.
بر اساس شاخص اعتماد موسسه تحقیقاتی OGM و خبرگزاری اتریش صدر اعظم 34 ساله اتریش در این زمینه تنها 9 درصد رای اعتماد از شهروندان کسب کرده که ضعیف ترین ارزیابی از سال 2013 به شمار می رود.
در اوایل همه گیری کرونا و زمانی که اتریش نسبتا موج اول کرونا را پشت سر گذاشت این شاخص برای کورتس حدود 51 درصد بود. به گفته رئیس این موسسه تحقیقاتی از جمله دلایل از دست رفتن اعتماد ناامیدی بسیار زیاد در زمینه اهمال کاری های دولت برای سفارش واکسن است.
تخت های اورژانس های بلژیک در حال پر شدن است
بیمارستان ها در بلژیک هم به دلیل افزایش چشمگیر آمار مبتلایان تحت فشار بالایی قرار گرفته است. سخنگوی کرونای دولت بلژیک روز جمعه تاکید کرد که 96 درصد از تخت های مراقبت های ویژه در حال حاضر توسط بیماران کرونایی و غیر کرونایی پر شده است.
این مقام بهداشتی در بلژیک با تاکید بر اینکه کشور در مسیر درستی قرار دارد در عین حال گفت که مسیر همچنان طولانی است. با توجه به افزایش میزان پذیرش در بیمارستان ها چند روز پیش مرحله موسوم به 2a برای بیمارستان های این کشور آغاز شد که بر این اساس باید از جمله 1200 تخت از 2 هزار تخت مراقبت های ویژه برای بیماران کرونایی آزاد نگه داشته شود. در ضمن باید تخت های اضافی بیشتری هم برای این منظور در دسترس قرار گیرد.
بلژیک اخیرا محدودیت های کرونای را به دلیل افزایش چشمگیر آمار مبتلایان به شدت افزایش داده است. در عرض دو هفته گذشته به ازای هر 100 هزار نفر حدود 512 ابتلای جدید در این کشور ثبت شده است. تا روز پنج شنبه در بلژیک حداقل 18.2 درصد از مردم حداقل یک بار علیه کرونا واکسینه شدند.
ترکیه در لیست مناطق پر خطر کرونایی آلمان
آلمان به دلیل تعداد زیاد مبتلایان به کرونا در کشورهای ترکیه، کرواسی، اوکراین و ارمنستان ، این کشورها را از روز یکشنبه در لیست مناطق پر خطر کرونایی خود قرار داده و قواعد سختگیرانه ای را علیه مسافران از این کشورها اعمال می کند.
کشورهای مالت، لتونی و اسلواکی هم روز یکشنبه از لیست مناطق پر خطر کرونایی آلمان خارج و در لیست مناطق خطر با محدودیت های سفر کم تر قرار گرفتند.
درخواست وزارت بهداشت برای قرنطینه سریع آلمان
"ینز اشپاهن"، وزیر بهداشت آلمان امروز ( جمعه) در یک کنفرانس خبری مشترک با "لوتار ویلر"، رئیس انستیتو رابرت کخ آلمان خواستار اقدام سریع و قاطع و یکپارچه علیه کرونا شده و تاکید کرد: کشور به یک قرنطینه نیاز دارد؛ در غیر این صورت موج کنونی کرونا شکسته نخواهد شد.
وزیر بهداشت آلمان تاکید کرد : برای شکستن موج فعلی ما به یک قرنطینه نیاز داریم تا تعداد مبتلایان را به صورت دائمی و پایدار به زیر 100 نفر در ازای هر 100 هزار نفر برسانیم.
وی عدم توافق ایالات آلمان در این باره را غیر قابل درک دانسته و تاکید کرد که برای کاهش آمار مبتلایان به اقدامات سراسری و مناسب نیاز است. اشپاهن افزود: وقتی برخی ها در ارزیابی شرایط با بقیه اتفاق نظر نداشته باشند شرایط سخت می شود.
اشپاهن همچنین با این تفکر که اعداد و ارقام کرونایی در آلمان خیلی چشمگیر نیست مخالفت کرده و گفت: آمارهایی که ما امروز می بینیم به احتمال زیاد منعکس کننده آنچه در واقعیت وجود دارد نیست.
وی هشدارهای پزشکان و پرستاران درباره شرایط بحرانی را بجا دانسته و گفت: اگر تحولات این گونه ادامه پیدا کند فشار بالا بر سیستم بهداشت و درمان قابل پیش بینی است. ما باید هر چه سریع تر موج سوم کرونا را بشکنیم.
وی همچنین گفت که این باید بخشی از یک اقدام معمول در شرکت ها باشد که هفته ای دوبار از کارکنان خود تست کرونا بگیرند. در صورت لزوم محدودیت های خروج باید اعمال شود. بار دیگر هفته سختی در انتظار ما است و میزان بیشتر اقدامات مشترک و قاطع اهمیت زیادی دارد.
"لوتار ویلر"، رئیس انستیتو رابرت کخ آلمان هم در این کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد: ما دیگر نمی توانیم از موج جدید کرونا جلوگیری کنیم، اما امیدوارم حداقل بتوانیم عواقب آن را کاهش دهیم.
وی شرایط در بیمارستان ها را بسیار بسیار جدی ارزیابی کرده و گفت: همواره بیماران بیشتری برای درمان کرونا در بیمارستان ها بستری می شوند و بخش های مراقبت ای ویژه به سرعت در حال پر شده است.
وی افزود: پیش بینی می شود در هفته های آینده بیمارستان ها و بخش های مراقبت های ویژه تحت فشار گسترده ای قرار گیرند. همه ما وظیفه داریم از این مسئله جلوگیری کنیم.
بیش از 25 هزار ابتلای روزانه در آلمان
"انستیتو رابرت" کخ آلمان صبح امروز از بیش از 25464 هزار ابتلای جدید به کرونا در عرض 24 ساعت و 296 مرگ کرونایی جدید خبر داد.
یونان هم واکسن آسترازنکا را تنها برای افراد بالای 30 سال مورد استفاده قرار می دهد.
افزایش چشمگیر شمار مبتلایان و مرگ های کرونای روزاته در لهستان
بر اساس ارزیابی وزارت بهداشت لهستان این کشور شمار مبتلایان روزانه بالایی را ثبت کرده و در عرض 24 ساعت 28487 مورد جدید در این کشور به کرونا مبتلا شده و 768 نفر هم در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.
بی اعتنایی هلند به توصیه های آژانس دارویی اروپا درباره آسترازنکا
کشور هلند هم شب گذشته اعلام کرد که همچنان افراد زیر 60 سال در این کشور را با آسترازنکا واکسینه نمی کند. به این ترتییب هلند هم توصیه آژانس دارویی اروپا مبنی بر ادامه روند واکسیناسیون با آسترازنکا را نادیده می گیرد.
جریمه نخست وزیر نروژ به دلیل نقض قواعد کرونایی
نخست وزیر نروژ هم باید به دلیل نقض قواعد کرونایی در شصتمین سالگرد تولدش جریمه نقدی بپردازد. پلیس مسئول این پرونده در نروژ روز جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که جریمه حدود دو هزار یورویی برای نخست وزیر در نظر گرفته شده است.
نخست وزیر نروژ متهم به برگزاری جشن تولدی با حضور افرادی بیش از حد مجاز تجمع در این کشور است.
جدیدترین آمارهای کرونایی در کشورهای مهم اروپا
بر اساس جدیدترین آمارها از زمان شیوع کرونا تا کنون در انگلیس 4,365,461 نفر به کرونا مبتلا شده و 127,040 نفرهم در اثر ابتلا به آن جان باختهاند.
در فرانسه هم تا کنون 4,939,258نفر به کرونا مبتلا شده و 98,065 نفر هم در اثر ابتلا به آن جان دادهاند.
در اسپانیا هم تا کنون 3,336,637 نفر به کرونا مبتلا شده و 76,179 نفرهم در اثر ابتلا به آن جان دادهاند.
بر اساس جدیدترین آمارها تا کنون در ایتالیا 3,736,526 نفر به کرونا مبتلا شده و 113,579 نفر هم در اثر ابتلا به آن جان باختند.
در آلمان هم تا کنون 2,966,831 نفر به کرونا مبتلا شده و 78,631 نفرهم در اثر ابتلا به آن جان دادهاند.
انتهای پیام/