نائب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: مشکلات و موانع بخش کشاورزی باید در برنامه هفتم توسعه برطرف شود

نائب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: مشکلات و موانع بخش کشاورزی باید در برنامه هفتم توسعه برطرف شود

گروه استان‌ها-نائب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: امسال برنامه هفتم توسعه مصوب می‌شود و باید برای پنج ساله دیگر در راستای شعار سال قوانینی در بخش کشاورزی گنجانده شود که مشکلات و موانع پیش رو را حل کند.

جلال محمودزاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با اشاره به اینکه در رابطه با تحقق شعار سال دو مسیر در پیش روی مجلس شورای اسلامی قرار دارد اظهار داشت: موضوع نظارت و قانون‌گذاری از جمله این مسائل است.

وی تصریح کرد: در بحث قانون‌گذاری، نمایندگان ملت مشغول تدوین قوانینی هستند که می‌تواند در بحث حمایت از تولید اثرگذار باشد و تعدادی از این قوانین در گذشته مصوب و ابلاغ شده و هم اکنون در حال اجرا است.

طرح‌های مجلس در راستای حمایت از تولید

نائب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: از سوی دیگر طرح‌هایی در راستای حمایت از تولید در کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نوشته شده و در صحن علنی برای تبدیل به قانون طرح خواهند شد.

وی بیان کرد: برای مثال طرح بهره‌وری تولید از طرح‌های مهم و اثرگذار در بخش کشاورزی بوده و اگر در صحن علنی مجلس رای آورد می‌تواند تاثیر خود را در این بخش بگذارد و یکی دیگر از مواردی که در ماه‌های گذشته به صورت قانون تصویب شده، شورای قیمت‌گذاری محصولات راهبردی کشاورزی بوده است.

تعیین قیمت محصولات کشاورزی توسط کشاورزان نمونه

محمودزاده افزود: براساس این قانون، از این پس قیمت محصولات کشاورزی توسط افراد دخیل در کشاورزی مانند کشاورزان نمونه، کشاورزان توانمند کشور، نظام مهندسی کشاورزی، وزیر جهاد کشاورزی و نماینده تشکل‌ها تعیین می‌شود.

وی اظهار داشت: اینها مواردی بود که در گذشته مصوب و ابلاغ شده است و در حال حاضر براساس همین قانون عمل شده و قیمت‌گذاری محصولات راهبردی مانند گندم، چغندرقند و روغن براساس مصوبه مجلس و در راستای شعار سال و رفع موانع بوده است.

پیشنهاد مجلس برای رفع موانع تولید در بخش کشاورزی

نائب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: همچنین بخشی از قانون رفع موانع تولید به بخش کشاورزی ارتباط داشته و پیشنهاداتی برای رفع موانع تولید داده شده است.

وی افزود: از سوی دیگر امسال برنامه هفتم توسعه مصوب می‌شود و باید برای پنج ساله دیگر در راستای شعار سال قوانینی در بخش کشاورزی گنجانده شود که مشکلات و موانع پیش رو را حل کند.

قانون چک بانکی در مجلس اصلاح شد

محمودزاده در ادامه با اشاره به اینکه قانون چک بانکی در مجلس شورای اسلامی اصلاح شد تصریح کرد: چون این قانون یکی از موانع تولید در بخش‌های مختلف صنعت و کشاورزی بوده و مشکلاتی را ایجاد کرده بود و بنابراین مجلس شورای اسلامی این قانون را ابلاغ کرده و هم اکنون براساس آن عمل می‌شود.

وی با بیان اینکه بحث مالیات نیز در مجلس شورای اسلامی اصلاح شد افزود: همچنین قانون اصلاح بیمه کشاورزی، قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی، قانون بهره‌وری کشاورزی، قانون صادرات محصولات کشاورزی و قانون انتزاع نیز در مجلس اصلاح شد.

وزارت صمت خلاف قانون کار بازاریابی محصولات کشاورزی را انجام می‌دهد

نائب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: براساس قانون انتزاع، اختیارات بازاریابی از وزارت صنعت، معدن و تجارت گرفته و تحویل جهاد کشاورزی داده شده است که متاسفانه سران سه قوا طی صورت‌جلسه‌ای آن را به وزارت صمت برگرداندند اما نمایندگان پیگیر هستند که وظایف بازاریابی و صادرات و واردات محصولات کشاورزی به وزارت جهاد برگردد در حالی که این وظیفه را وزارت صمت انجام داده که خلاف قانون و یکی از موانع اصلی تولید است.

وی افزود: بنابراین باید تصمیم گیرنده برای تولید و صادرات و واردات محصولات کشاورزی یک وزارتخانه باشد و هم اکنون نیز یکی از دلایل گرانی گوشت و مرغ و روغن و کالاهای اساسی و در نتیجه نارضایتی مردم این است که دو وزارتخانه با هم تصمیم می‌گیرند که چه میزان نهاده وارد و صادرات کنند.

لزوم نظارت جدی‌تر مجلس بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی

محمودزاده اظهار داشت: انتظار می‌رود در سال 1400 در راستای این شعار سال، قوانین جدید دیگری در مجلس تصویب شود که زمینه قانون‌گذاری برای اجرای شعار سال فراهم شود.

نائب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: از آن سو نیز بحث نظارت مطرح است که باید نظارت بر دستگاه‌های اجرایی از سوی مجلس افزایش یابد تا قوانین به درستی اجرا شده تا مردم با معضلات تولید مواجه نشوند.

انتهای پیام/7548/  ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon