زنگ خطر افزایش اعتیاد در بین بانوان به صدا درآمد/توصیه آرایشگاه‌ها و باشگاه‌های ورزشی به زنان برای مصرف مواد مخدر


زنگ خطر افزایش اعتیاد در بین بانوان به صدا درآمد/توصیه آرایشگاه‌ها و باشگاه‌های ورزشی به زنان برای مصرف مواد مخدر

گروه استان‌ها- زنگ خطر خاموش ابتلای زنان کم سن و سال به مواد مخدر مدت‌هاست به صدا در آمده؛ آسیبی که درمان آن در زنان سخت‌تر و پیچیده‌تر از مردان است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، متاسفانه آمار اعتیاد در زنان در سال‌های گذشته به شدت افزایش یافته است و زنگ خطری جدی شیوع اعتیاد به مواد مخدر در میان بانوان مدت‌هاست که به صدا در آمده است تا جایی که این روزها شاهد دختران و زنان کم سن و سالی هستیم که در خیابان‌ها سیگار می کشند.

ویرانگری‌های حاصل از اعتیاد به ویژه در میان بانوان، زمینه‌ساز سقوط بسیاری از ارزش‌ها و هنجارهای فرهنگی و اخلاقی در جامعه شده است و از سوی دیگر به نقش‌های مهمی چون همسری و مادری که زنان در زندگی به عهده دارند و اعتیاد در زنان مشکلات اجتماعی زیادی به همراه داشته و می‌تواند ضربه بسیار شدیدی به بنیان خانواده و جامعه زده و سلامت جامعه را به مخاطره بیندازد.

زنان به دلیل تفاوت‌های جسمانی و روحی از آسیب پذیری بیشتری نسبت به مردان برخوردارند. سرعت وابستگی به مواد مخدر و اثرات مخرب آن بر بدن زنان نسبت به مردان بسیار بیشتر است و از سوی دیگر نگاه منفی جامعه نسبت به اعتیاد زنان باعث شده که آمار بالایی از زنان بصورت پنهانی اقدام به مصرف مواد مخدر بکنند و همین عامل باعث می‌شود که شانس ترک اعتیاد در زنان کمتر بوده و درمان اعتیاد زنان به یک روند سخت و پیچیده تبدیل شود.

فاطمه‌السادات حسینی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان با بیان اینکه اعتیاد امروزه یک بلای خانمان سوز و معضل بزرگ جامعه است اظهار داشت: با توجه به پژوهش‌های انجام شده متاسفانه دومین آسیب جامعه در بین زنان، اعتیاد است.

وی با اشاره به اینکه زنان و کودکان قربانیان اصلی اعتیاد در جامعه هستند گفت: حتی اگر مرد خانواده معتاد باشد باز هم زنان و کودکان در معرض آسیب هستند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان با بیان اینکه زن جایگاه بسیار والایی دارد که باید این جایگاه حفظ شود افزود: عدم خودباوری یکی از دلایلی است که باعث اعتیاد زنان می‌شود و پایین بودن سطح آگاهی بر آثار مخرب مواد مخدر از دیگر دلایل شیوع اعتیاد در بین زنان است.

وی با اشاره به اینکه اعتیاد در بعضی موارد ریشه در درون خانواده دارد و والدین معتاد باعث شدند تا فرزندان آنها نیز آسیب‌پذیر باشند ادامه داد: متاسفانه مادران بارداری داریم که اعتیاد دارند و همین موضع باعث اعتیاد نوزادان نیز شده است.

حسینی با بیان اینکه سهل‌گیری و سختگیری‌های بی مورد نیز از مواردی است که جوانان و نوجوانان را به سمت اعتیاد می‌کشاند گفت: ازدواج‌های زودهنگام و دوستان ناباب و تفریحات ناسالم از جمله مصرف قلیان نیز از مواردی است که جوانان ما را به سمت اعتیاد کشانده است.

وی با اشاره به اینکه در دسترس بودن مواد مخدر نیز یک چالش بزرگ است بیان کرد: درست وقتی مرغ گیر نمی‌آید و مردم باید در صف بایستند، مواد مخدر به راحتی در دسترس است.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان با بیان اینکه خانم‌هایی که دچار اعتیاد شدند آسیب زیادی به خانواده و فرزندان خود می‌زنند و باعث ناامیدی در بین سایر افراد خانواده می‌شوند افزود: طرد شدن از خانواده نتیجه اعتیاد است.

وی با بیان اینکه متاسفانه وقتی یک خانم معتاد می‌شود، اعتیاد وی باعث می‌شود که از خانه طرد شده و دچار آسیب‌های اجتماعی بیشتری شود تصریح ‌کرد: یک مادر معتاد در ایفای نقش مادری قطعاً دچار اختلال می‌شود و دلبستگی که باید به فرزندان خود داشته باشد از بین رفته و به مواد مخدر دلبسته می‌شود.

حسینی با اشاره به اینکه هجمه‌های جنسیتی علیه زنان معتاد بسیار بیشتر از مردان است گفت: متاسفانه مقاومتی در بین خانواده‌ها وجود دارد که حاضر نیستند اعلام کنند که زن یا دختر خانواده معتاد است تا از خدمات ترک اعتیاد استفاده کنند.

وی با بیان اینکه زن و مادر معتاد بیشتر از یک مرد معتاد خانواده خود را متزلزل و به سمت نابودی کامل می‌برد افزود: پایه و ساختار تربیت از خانواده آغاز می‌شود و از این رو سطح آگاهی زنان و دختران جامعه باید افزایش پیدا کند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان با اشاره به اینکه خانواده در آموزش دختران و پسران خود نقش بسیار مهمی دارد بیان کرد: مراکز فرهنگی بسیار خوبی از مسجد و مدرسه داریم که باید در این مراکز سطح آگاهی را افزایش داد و از سوی دیگر از ظرفیت فضای مجازی باید استفاده کنیم تا آثار مخرب اعتیاد را برای خانواده‌ها و جوانان تبیین کنیم.

وی با بیان اینکه ارتباط عاطفی والدین با فرزندان در خانواده بسیار اهمیت دارد گفت: متاسفانه بسیاری از دختران به دلیل کمبود عاطفه به سراغ دوستان ناباب و اعتیاد می‌روند.

حسینی با اشاره به اینکه برای درمان اعتیاد در استان مقاومت می‌شود که این مسئله باعث شده روند درمان سخت‌تر شود افزود: اعتیاد یک بیماری است که برای درمان آن باید به مراکز ترک اعتیاد مراجعه کرد.

وی با بیان اینکه نگاه به اعتیاد در جامعه باید تغییر کند و به این نکته توجه داشت که می‌توانیم این بیماری را درمان کنیم عنوان کرد: طرح توانمندسازی زنان حاشیه شهر با همکاری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در استان کرمان در حال اجرا است.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان با اشاره به اینکه طرح یاریگران زندگی نیز از دیگر طرح‌هایی است که شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با همکاری سایر نهادها در دست اقدام دارد بیان کرد: از مهمترین نیازها برای ریشه‌کنی اعتیاد، اراده و عزم جزم برای ترک اعتیاد است که باید فرد معتاد در خود ایجاد کند.

وی با بیان اینکه شماره 09628 برای راهنمایی و مشاوره است که افراد می‌توانند بدون مراجعه حضوری برای درمان ترک اعتیاد خود اقدام کنند گفت: از معتادان، به ویژه از مادران معتاد درخواست دارم که هر چه سریع‌تر برای درمان خود از این طریق اقدام کنند.

حجت‌الاسلام نادری سفیر اجتماعی مبارزه با مواد مخدر نیز با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در مورد جایگاه زن در اسلام می‌فرماید "اسلام جایگاه زن را به خوبی در قرآن کریم تبیین کرده است" اظهار داشت: دید اسلام به زن تک بعدی نبوده و یک نگاه جامع است.

وی با اشاره به اینکه اسلام رشد فکری و علمی زن را خواستار بوده و به آن توصیه کرده است گفت: زن در کنار مرد می‌تواند به جایگاه والایی برسد و اعتیاد زمینه‌ای را فراهم می‌کند که شخصیت زن زیر سوال برود و غرور او را پایمال کنند؛ روح زن شکننده است و چنانچه شخصیت زن آسیب ببیند، لکه‌دار خواهد شد.

سفیر اجتماعی مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در سایت ستاد مبارزه با مواد مخدر آمارها نشان دهنده رشد جمعیت معتادان در جامعه زنان است عنوان کرد: براساس آمار منتشر شده 2 میلیون و 800 هزار نفر معتاد داریم که از این تعداد حدود 156 هزار نفر آنها زن هستند که بین 5 تا 6 درصد آمار معتادان را شامل می‌شوند.

وی با بیان اینکه مطالعات نشان می‌دهد که میزان تحصیلات تاثیر زیادی در اعتیاد زنان دارد افزود: نیمی از جمعیت زنان معتاد فقط تحصیلات ابتدایی دارند و معمولا زنان بی‌سواد و کم‌سواد بیشتر دچار آسیب اجتماعی اعتیاد می‌شوند.

نادری با اشاره به اینکه سن اعتیاد در بین زنان نسبت به مردان سن کمتری است ادامه داد: بیشترین زنان معتاد در رده سنی 15 تا 25 سال قرار دارند و براساس آمار 75 درصد زنان معتاد در سنین 15 تا 35 سال هستند.

وی با بیان اینکه همسر معتاد یکی از دلایل اعتیاد زنان است افزود: در کمپ‌های مواد مخدر مواردی را داشته‌ایم که مرد خانواده باعث اعتیاد همسر نیز شده است و 80 درصد زنانی که معتاد شده‌اند همسران معتاد داشته‌اند.

سفیر اجتماعی مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه محله زندگی افراد نیز در گرایش افراد به اعتیاد بسیار مهم است گفت: قطعاً خانواده‌ای که در محله‌ای زندگی می‌کند که مواد مخدر به راحتی در دسترس است، فرزندان آن خانواده بسیار در معرض خطر هستند.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه نگرش مثبت به اعتیاد در بین برخی خانم‌های معتاد وجود دارد افزود: اخیراً مشاهده شده که در برخی از آرایشگاه‌ها و باشگاه‌های ورزشی زنانه مصرف مواد مخدر برای کاهش وزن و زیبایی بانوان توصیه می‌شود.

به گزارش تسنیم، اعتیاد زنان مسئله‌ای است که این روزها توجه ویژه‌ای به آن می‌شود و با توجه به تفاوت‌های جنسیتی اعتیاد زنان با سوگیری بیشتری همراه است و جامعه نگاه منفی‌تری به زنان معتاد دارد؛ هر چند اعتیاد زنان و مردان هر دو تا حد زیادی مخرب و آسیب‌زاست اما به دلیل حساسیت‌های جسمانی و روانی زنان و نقش پررنگ آن‌ها در خانواده و جامعه، مسئله اعتیاد آن‌ها پیچیده‌تر است. با این وجود مدت‌هاست که زنگ خطر اعتیاد زنان در جامعه به صدا در آمده و این مسئله توجه بیشتر مسئولان و خانواده‌ها را می‌طلبد.

انتهای پیام/511/ش

 
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران