رئیس فراکسیون محیطزیست مجلس: ۳۰۰۰محیطبان برای حفاظت از ۱۱درصد اراضی کشور کافی نیست/ انتقاد از رویکرد سازمان محیطزیست
گروه استانها ــ رئیس فراکسیون محیطزیست مجلس با ابراز تاسف از کمبود محیط بان در کشور گفت: ۳هزار محیط بان برای حفاظت از ۱۱درصد اراضی کشور کافی نیست.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، شامگاه دوشنبه 16 فروردین ماه سال جاری 2 تن از محیطبانان زنجانی در منطقه حفاظت شده "فیله خاصه" در شمالغربی استان زنجان و در مجاورت استان آذربایجان شرقی توسط افراد ناشناس و با سلاح جنگی به شهادت رسیدند.
تشییع جنازه این شهدا در 18 فروردین ماه در حالی با حضور پرشور مردم و با رعایت تمام پروتکلهای بهداشتی در بهشت زهرا(س) زنجان برگزار شد که عیسی کلانتری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این مراسم حضور نداشت. البته کلانتری پس از شهادت محیط بانان در پیامی به قوه قضاییه خواستار رسیدگی فوری این پرونده شده بود.
یکی از مسئولان کشوری که بعد از شهادت محیط بانان واکنش نشان داد "سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس" بود. رفیعی در توئیتی اعلام کرد: "شهادت غریبانه دو محیطبان زنجانی دردی است که با چند جمله و پیام تسلیت تسکین نمییابد و ما را در غمی عظیم فرو برد. مسئولان پاسخگو باشند که چرا با آنکه 10 ماه از تاریخ ابلاغ قانون حمایت قضائی و بیمهای از محیطبانان میگذرد، هیچ گزارشی از سوی دولتمردان مبنی بر نحوه اجرای آن ارائه نشده است؟"
البته رفیعی فقط به این توئیت بسنده نکرد و روز گذشته شخصاً در زنجان حضور یافت و به دیدار خانوادههای محیط بانان شهید رفت.
سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در حاشیه دیدار از خانوادههای شهدای محیط بان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم ضمن تسلیت به مناسبت شهادت مظلومانه دو محیط بان زنجانی اظهار داشت: دو محیط بان زنجانی به صورت ناجوانمردانه توسط شکارچیان غیر مجاز به شهادت رسیدند و همه ما از این واقعه نارحت هستیم. به دلیل حضور در ماموریت امکان حضور در مراسم تشییع این شهدا برایم امکانپذیر نبود و بر همین اساس بر خود وظیفه دانستم هرچه سریعتر در زنجان حضور یابم و از نزدیک با خانوادههای این دو شهید دیدار کنم. البته عدم حضور مسئولان کشوری و مسئولان محیط زیست کشور در تشییع جنازه این شهدا بیشتر ما را اندوهگین کرد.
وی با بیان اینکه قطعا در فراکسیون محیط زیست پیگیر حقوق محیط بانان زنجانی خواهیم بود، عنوان کرد: خانوادههای محیط بانان زنجانی مطمئن باشند که اجازه نخواهیم داد حق و حقوق این شهدا پایمال شود. با جدیت از حق این شهدا دفاع خواهیم کرد و البته قولهای مساعدی هم از قوه قضائیه گرفتهایم.
کمبود شدید محیط بان در کشور
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس با بیان اینکه شغل محیط بانی در کشور دارای مشکلات زیادی است، خاطرنشان کرد: 11 درصد از اراضی کل کشور توسط محیط بانان محیط زیست حفاظت میشود ولی متاسفانه در حال حاضر فقط حدود 3 هزار محیط بان در کشور برای حفاظت از اراضی کشور وجود دارد که اصلا برای این حجم گسترده کافی نیست.
وی افزود: در بسیاری از نقاط کشور مشاهده میکنیم که مناطق چند هکتاری فقط توسط یک محیط بان حفاظت میشود و همین موضوع خطرات زیادی را برای محیط بانان به دنبال دارد.
فنون و تاکتیکهای محیط بانی در کشور باید به روز شود
رفیعی در ادامه با تاکید بر اینکه باید فنون و مهارتهای محیط بانی در کشور به روز شود، تشریح کرد: شاید برای رفع کمبود محیط بان فقط استخدام محیط بانان کافی نباشد. استفاده از امکانات و تجهیزات جدید همانند "پهباد" میتواند در حفاظت از اراضی محیط زیست بسیار موثر باشد. قطعا محیط بانان میتوانند با استفاده از این امکانات مناطق بیشتری را رصد کنند.
وی با اشاره به اینکه باید در حوزه محیط زیست به سمت به روز کردن تجهیزات و امکانات برویم، تاکید کرد: این صحبتها شعار نیست و ناچاریم در آینده نزدیک به این سمت حرکت کنیم؛ حفاظت از محیط زیست در کشور نیاز به تحولات اساسی دارد.
ساماندهی قرارداد محیط بانان
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس با تاسف از بلاتکلیفی حدود صدها پست محیط بانی بلاتصدی در سازمان محیط زیست گفت: از سوی دیگر متاسفانه قرارداد برخی از محیط بانان به صورت شرکتی و حتی کارگری در سازمان محیط زیست ثبت شده است؛ این موضوع نیازمند ساماندهی میباشد و در وهله نخست باید خود سازمان محیط زیست در این زمینه پیشقدم شود.
وی افزود: همه ما میدانیم سازمان محیط زیست دارای مشکلات زیادی است و بر همین اساس مسئولان این سازمان موظفند در وهله نخست این مشکلات را در خود دولت حل کنند؛ یعنی با همکاری سازمان برنامه و بودجه برای وجود مشکلات چارهای بیندیشند و اگر مشکلات نیاز به بررسی بیشتر و محمل قانونی داشت از طریق مجلس و تصویب قانون حل کنند. متاسفانه در این سالها شاهد کمکاری خود سازمان محیط زیست بودیم که برای حل مشکلات سازمان خود اقدامی نکرده است.
رفیعی در پایان بیان کرد: در حوزه محیط زیست نباید مدیران سیاسی و جناحی عمل کنند چرا که هرگونه عمل کردن سیاسی آسیبهای زیادی را به حوزه محیط زیست و کشور وارد میکند. حوزه محیط زیست منابع و سرمایههای طبیعی این کشور است و ارزشگذاری آن در برنامهریزیها محاسبه نمیشود و بنابراین وقتی یک مدیری در این حوزه سلیقهای، سیاسی و جناحی عمل میکند خسارتهای زیادی را به طبیعت وارد میکند.
انتهای پیام/س