عضو شورای امور خارجه مصر: احتمال درگیری نظامی در خصوص سد النهضه وجود دارد


عضو شورای امور خارجه مصر: احتمال درگیری نظامی در خصوص سد النهضه وجود دارد

استاد حقوق عمومی بین‌الملل و عضو شورای امور خارجه مصر در مصاحبه‌ای به بیان دیدگاه‌های خود درباره بحران در روابط مصر، اتیوپی و سودان پرداخته است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، شکاف بین مصر و سودان از یک طرف و همین طور اتیوپی از سوی دیگر بسیار زیاد است و درگیری و منازعه بین مصر، سودان و اتیوپی به یک موضوع بحث برانگیز و جنجالی محدود نمی‌شود، این مساله برای دو کشور پایین دست رود نیل یک مساله حیاتی به شمار می رود و مسائل و موضوعات بحث برانگیز حقوقی و فنی وجود دارد که دستیابی به توافق نهایی را دشوار کرده است.

دکتر «ایمن سلامه» استاد حقوق عمومی بین الملل و عضو شورای امور خارجه مصر در این باره به تسنیم گفت: اتیوپی از آغاز مذاکرات سیاسی بین سه کشور مصر، سودان و اتیوپی در آوریل 2011 میلادی، به شدت از امضای توافقنامه نهایی که متمرکز بر چگونگی مدیریت و بهره برداری از سد النهضه و استفاده مشترک از آب نیل آبی که پس از بهره برداری از سد بود، امتناع کرد.

وی افزود: اتیوپی فقط قبول می‌کند یک دستورالعمل عمومی غیر الزام آور را امضا کرده یا نسبت به آن پایبند و متعهد باشد که بتواند در آینده آن را منحل کند، البته به محض آنکه دو کشور مصر و سودان را مطلع کند.

سلامه در عین حال اعتقادی ندارد مسیر منتهی به شورای امنیت کاملا هموار باشد، البته با توجه به اجماع اعضای شورای امنیت در نشست 29 ژوئن 2020 برای ارجاع پرونده سد النهضه به اتحادیه آفریقا. ناظران متخصص از رابطه ویژه بین سازمان ملل به طور کلی و سازمان اتحادیه آفریقا آگاه هستند.

این استاد مصری در پاسخ به این سوال که با توجه به عدم موفقیت مذاکرات 10 ساله برای پایان دادن به اختلافات و اینکه آیا درگیری احتمالی نظامی در این باره وجود دارد یا خیر گفت: رئیس جمهور مصر تایید کرده است که با اظهارات اخیرش کسی را تهدید نکرده و مصر به گزینه مذاکره پایبند است ولی برخی، اظهارات مقام‌های مصری را نواختن طبل جنگ علیه اتیوپی و تهدید گزینه نظامی علیه این کشور ارزیابی کردند، مصری‌ها هم هشتگ ارتش مصر را راه اندازی کردند که آنها را به چالش کشید. از این طریق آنها پایبندی به حق خود برای جنگ آب را اعلام کردند.

وی تاکید کرد: من به نوبه خود فکر نمی کنم هیچ یک از کشورها الگو و سابقه تاریخی برای بمباران و تخریب سد النهضه ایجاد کنند، ولی ممکن است یک درگیری و جنگ مسلحانه مهم و بزرگ به وقوع بپیوندد که نه تنها به مرزهای بین المللی سودان-اتیوپی محدود نباشد بلکه ممکن است این مساله بدتر شود. اگر اتیوپی به خواسته‌های قانونی و مشروع مصر و سودان عمل نکند و در این مورد درگیری مسلحانه بزرگ بین دو کشور اتفاق خواهد افتاد به خصوص بین اتیوپی و سودان.

عضو شورای امور خارجه مصر درباره میانجیگیری روسیه نیز گفت: روسیه به نوبه خود این نقش را رد کرد و برای خودش یک نقش هماهنگ کننده قائل شده است و ما نباید فراموش کنیم که روسیه یک نقش اصلی و مهم به عنوان یک عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل دارد، علاوه بر اینکه کشوری با توانایی و نفوذ در عرصه بین المللی است.

انتهای پیام/

 
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon