به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، سید کاظم دلخوش صبح امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به برخی وظایف کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس اظهار داشت: هماکنون بیش از 120 طرح و لایحه در دستور کار این کمیسیون است که از طرحها و لوایح بسیار مهم کشور هستند.
نماینده مردم صومعهسرا در مجلس شورای اسلامی گفت: حدود 150 ماده لایحهای که بهصورت آزمایشی در کشور کار میشد را اصلاح کردیم و با حضور دستگاه اجرایی، پژوهشی مجلس، دستگاههای نظارتی این 150 ماده را در روزهای اخیر نهایی کردیم که یکی از آنها مربوط به مالکیت فکری و صنعتی مخترعان، نوع حمایت و دفاع از آنان در کشور برمیگردد.
دلخوش با اشاره به تجاریسازی محصولات و حوزه اختراع خاطرنشان کرد: در این حوزه اختیاراتی به بعضی بخشها داریم که اختراعات تثبیت شود و وزارت صمت، زارت بهداشت و وزارت علوم را در کنار ثبت اسناد کشور آوردیم جهت اینکه به مخترعان کمک شود و آنجا که نیاز است اختراعات حفظ شود.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با بیان اینکه برخی اختراعات نیز محرمانه است و دولت مکلف است که آن را حفظ کند ابراز داشت: این اقدامات به نوعی در جهت حمایت از مخترعان کشور است و اختیارات کامل به آنها داده شده است و از آنجا که اختراع دارای جایگاه بینالمللی است باید بتوانیم جایگاه خودمان را در سطح بینالمللی تقویت کنیم.
وی با اشاره به کلیات لایحه چک و قوانین مرتبط با صدور چک اظهار داشت: نمایندگان مجلس در سال 97، قانون چک و تغییراتی که میبایست در آن انجام شود را در دستور کار قرار دادند و شورای اقتصاد از سران قوا نیز به این مسئله تاکید داشتند از طرفی ما حدود 240 میلیون برگه چک قدیمی در دست مردم و بازار وجود دارد.
نماینده مردم صومعهسرا در مجلس فواید چکهای تضمین شده و جدید را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: جلوگیری از فساد و همچنین جلوگیری از پولشویی و رانتخواری میتواند جزو فواید این چکها باشد و جلوی آشفتگی بازار را میگیرد و هویت کسانی که چک میکشند و یا چکگیرنده هستند را بهطور کامل مشخص میکند.
دلخوش با بیان اینکه مردم میتوانند فعلاً از چکهای قدیم استفاده کنند تا به مرور حذف شود تصریح کرد: چکهای جدید به مرور جایگزین چکهای قدیم میشود و سبب ایجاد امنیت برای سرمایهگذاری، اقتصاد، نقدینگی کشور و دیگر مسائل مالی میشود.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با اشاره به سال زراعی جدید و مشکلات آبرسانی به استان گیلان گفت: سد منجیل در واقع دو سوم آبرسانی به مزارع استان گیلان را پوشش میدهد و به اعتقاد بنده این میزان آبرسانی از زمان احداث این سد تا امروز حتی کمتر نیز شده است.
وی تصریح کرد: در سالهای گذشته متاسفانه بیش از 200 سد بر روی رودخانه قزل اوزن زده شده و این رودخانه هم با توجه به اینکه دارای املاح زیاد است و هماکنون ورودی آب رودخانه به استان گیلان نیز کم است از طرفی سد طالقان هم که در سالهای گذشته برای آب شرب مردم تهران زده شد و این رودخانه هم از سمت لوشان میآید و آبدهی آن کم است.
نماینده مردم صومعهسرا در مجلس شورای اسلامی گفت: جلسات مدیریت بحران را از یک ماه گذشته تشکیل دادیم و جلساتی نیز با رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور داشتیم و در همین راستا چند پیشنهاد ارائه دادیم مبنی بر اینکه نیاز به پمپهای آب 2 اینچ، 3 اینچ و 4 اینچ داریم که میبایست خریداری شوند.
دلخوش با اشاره به ضرورت تبدیل پمپاژهای دیزلی به برقی برای راحتی کشاورزان خاطرنشان کرد: لایروبی استخرها، آببندانها و ساماندهی رودخانهها از جمله موضوعاتی است که باید مورد توجه باشد و تقریباً حدود 30 حلقه استخر در نقاط مختلف شهرستان صومعهسرا شناسایی و لایروبی آن انجام شد.
وی با بیان اینکه تعداد بانکهای نشاء در صومعهسرا افزایش پیدا کرده است افزود: صحبتهایی با رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در رابطه با سم و کود کشاورزان داشتیم و گفتیم که در این رابطه از محل هدفمندی یارانهها به کشاورزان سوبسید داده شود تا به آنها فشار وارد نشود.
نماینده مردم صومعهسرا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت صنعت نوغانداری در کشور و استان گیلان گفت: در این حوزه بهدلیل نوسانات قیمت و مشکلات کشاورزان سالانه ما تغییر کشت داریم و بعضی محصولات جمعآوری و بعضی محصولات اضافه میشوند.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس افزود: صنعت ابریشم که روزی در کشور حرف نخست را میزد امروز نهتنها در استان گیلان بلکه در سایر شهرهای کشور نیز زمینگیر شده است.
دلخوش با اشاره به مشکلات حوزه نوعانداری گفت: با وجود اینکه تلاشهای لازم را انجام دادیم تا قیمت نوغان و خرید ابریشم از کشاورز افزایش یابد اما همچنان بخش زیادی از این صنعت از بین رفته و کارخانهها بهدلیل تغییر جهت وضعیت اقتصادی آسیب دیدند البته با واردات بیرویه نخ مانند نخهای روسی نیز روبهرو بودیم.
انتهای پیام/612/ز