موج کرونای چندم ما را میکشد؛ افزایش۳۳ درصدی مرگهای کرونایی در هرمزگان
گروه استانها– موج اول کرونا که اعلام شد هنوز سر درگم بودیم و باورمان نمیشد که این موج بخشی از مردم کشورمان را از ما بگیرد و تا باورمان شد موج دوم شروع شد و بعد از آن سوم و الان صحبت از موج چهارم است اما میدانیم موج کرونای چندم ما را میکشد؟
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، اجرای موفق طرح ملی مقابله با کرونا با عنوان طرح حاج قاسم سلیمانی، میزان مبتلایان و مرگ و میرهای ناشی از ویروس کووید 19 در کشورمان را به شدت کاهش داد و نور امیدی برای مقابله با این بلای مهلک در میان مردم ایجاد کرد اما شماری از هموطنانمان به جای بهرهبردن از این موقعیت ارزشمند، راه و رسم بی تفاوتی به کرونا را پیشه خود ساختند که دود آن هم به چشم خودشان رفت و هم به چشمان دیگران.
اینک ستاد ملی کرونا پیوسته نگرانی خود را از ورود به موج چهارم کرونا مطرح میکند و با توجه به شرایط تحریمها و بیعدالتی دنیا در توزیع واکسن کرونا، شرایط سختی پیش روی مردم کشورمان قرار دارد و در این شرایط ویژه همه باید با احترام به قوانین ستاد کرونا، از توسعه این بلای خانمانسوز پیشگیری کنیم و اجازه ندهیم رنگ سیاه کرونایی زندگیمان را سیاهتر کند.
افزایش 33 درصدی مرگهای کرونایی در هرمزگان
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در قشم اعلام کرد که آمار هفته گذشته فوتیهای ناشی از کرونا در استان هرمزگان نسبت به هفته پیش از آن، 33 درصد افزایش داشته است.
فاطمه نوروزیان گفت: هفته گذشته نسبت به هفته ماقبل آن، شمار بیماران بستری در بیمارستانهای هرمزگان نیز با افزایش 55 درصدی همراه شد و در بیشتر بیمارستانهای استان به ویژه شهید محمدی بندرعباس با کمبود جا مواجه بودیم.
وی همچنین اظهار داشت: موارد بستری در آی سی یو نیز در هفته گذشته 37.5 درصد نسبت به هفته قبل از آن افزایش داشته است و در زمینه شناسایی موارد مثبت کرونایی هم در استان با افزایش 67 درصدی مواجه بودیم و در زمینه آزمایشهای تشخیص کرونا در استان نیز 50 درصد افزایش داشتیم.
به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بیشترین شناسایی موارد مثبت کرونا در یک روز مربوط به پنجشنبه 26 فروردین ماه بود که 581 بیمار مثبت کرونایی در این روز شناسایی شدند.
وی ادامه داد: متاسفانه در همه شهرستانهای استان هرمزگان موارد مثبت کرونایی روبه افزایش است و بیشترین افزایش به نسبت جمعیت مربوط به مناطق پارسیان، کیش، بندرلنگه، حاجی آباد، بندرعباس و بشاگرد بوده است.
توجه کردن به این آمار باید تن آدمی را بلرزاند و از این بترسد که مرگ بعدی کرونایی شاید مربوط به هر یک از ما و یا عزیزانمان باشد و برای رهایی از این دام چه بهتر که با روی خوش به قوانین ستاد ملی کرونا احترام بگذاریم و در یک حرکت مثبت ملی، زدن ماسک، رعایت فاصله گذار اجتماعی، شستن مداوم دستها با آب و صابون، خودداری از مشارکت در اجتماعات، پرهیز از خروج غیرضروری از منزل، خویشتن داری در برپایی عروسیها و آیینهای عزا، با صدا بلند به کرونا جوان "نه" بدهیم و شرایط زندگی در موقعیت کرونایی را برای یکدیگر آسانتر کنیم.
البته مردم هم از مسئولان انتظار دارند برای تولید واکسن کرونا و یا واردات آن و توزیع عادلانه آن در بین مردم به ویژه اقشار کم درآمد که بعضی از آنان برای خرید ماسک هم مشکل دارند و خود این مسئله شاید یکی از دلایل افزایش ویروس کرونا در میان جوامع ما باشد، بیش از پیش تلاش کنند.
اوضاع هر لحظه بحرانیتر میشود
رئیس مجتمع آموزشی، پژوهشی و درمانی پیامبر اعظم (ص) بندرعباس هم در گفت وگویی اعلام کرده است که ظرف مدت سه هفته تعداد بیماران بستری در این استان 5 برابر شده که بنابه ضرورت ظرف 48 ساعت، تعداد 4 بخش جدید کووید در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس راه اندازی شده است.
محمد تمدن دار با اشاره به اینکه تنها 24 ساعت از راهاندازی بخش ششم و هفتم کووید در بیمارستان شهید محمدی نگذشته بود که بخش هشتم و نهم هم در این بیمارستان راهاندازی شد، افزود: هشتمین بخش کووید که بخش بستری میباشد با ظرفیت 18 تخت و نهمین بخش که بخش ویژه میباشد با ظرفیت 6 تخت راه اندازی شده است.
این سخنان زنگ خطری است که هر گوش شنوایی باید آن را بشنود و از ترس بر خود بلرزد، کرونا با هیچ کس شوخی ندارد با نگاهی به آمار جان باختگان این بیماری مشاهده خواهیم کرد که کووید نه به کودک رحم کرده است نه به جوان و نوجوان و نه به پیر و بزرگ سال، نه به پزشکان و پرستاران، نه به مهندسان و مدیران، نه به ورزشکاران تنومند، نه به کارگران و افراد معمول، این بلا به هر کس که به هر دلیلی از خطر این ویروس غافل شده است، رحم نکرده و او را از پای درآورده و بازماندگانش را در غم بزرگ از دست دادنش به عزا نشانده است.
خوشبختانه مدیرکل امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی کشور نیز هفته گذشته از ممنوعیت سفرهای دریایی در موج چهارم کرونا خبر داد و گفت: سفرهای دریایی به صورت محدود و کنترل شده آن هم برای بومیان مناطق انجام میشود.
حسین عباسنژاد اظهار داشت: در پی افزایش سفرها و هجوم مسافران به بنادر کشور به ویژه بنادر جنوبی، استانهایی مانند هرمزگان و سیستان و بلوچستان هم در موج چهارم کرونا درگیر شدند و مناطق بسیاری از استانهای جنوبی مانند بقیه کشور قرمز شد.
وی افزود: در این راستا و با توجه به شیوع موج چهارم کرونا در کشور، سفرهای دریایی ممنوع شده است و دیگر مانند سابق این سفرها انجام نخواهد شد.
مدیرکل امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی تاکید کرده است که نظارتها برای رعایت پروتکلهای بهداشتی و ممنوعیتها و محدودیتها در سفرهای دریایی با جدیت باید انجام شود و هر شرکت یا تعاونی در این زمینه مرتکب تخلف شود مطابق قانون با آن برخورد خواهد شد.
امیدواریم همه ما از خطر بزرگ کرونا و مرگ و میرهای هموطنانمان بر اثر ابتلا به این ویروس مهلک، درس بگیریم و همت خود را برای دور شدن از این بلای خانمانسوز از با احترام کامل و مستمر به قوانین ستاد کرونا، به کار بندیم.
انتهای پیام/7558/ح