آخرین اخبار کرونا در ایران| شدت سرایت ویروس جدید ۱۰برابر است/ هنوز به قله پیک چهارم نرسیده‌ایم/ ۷۱درصد نقض تردد در شهرهای قرمز منطقی نیست+ نقشه و نمودار

آخرین اخبار کرونا در ایران| شدت سرایت ویروس جدید 10برابر است/ هنوز به قله پیک چهارم نرسیده‌ایم/ 71درصد نقض تردد در شهرهای قرمز منطقی نیست+ نقشه و نمودار

گروه استان‌ها ـ درحالی که بهترین راهکار مقابله با ویروس منحوس رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی در پیک چهارم اعلام شده است؛ آمار ۷۱درصدی نقض تردد در شهرهای قرمز نگرانی تازه‌ای میان مسئولان ایجاد کرده است.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم، به‌گفته مسئولان بهداشت و درمان از ابتدای هفته جاری شرایط تازه‌ای از موج چهارم همه‌گیری کرونا در کشور ایجاد می‌شود و روند افزایشی تعداد بیماران به‌دلیل جهش قدرت سرایت ویروس کرونای انگلیسی احتمالاً رکوردهای تازه‌ای از میزان مرگ‌ومیر ناشی از این ویروس منحوس در سال 1400 به‌ثبت می‌رساند.

این اظهار نظر از سوی مسئولان بهداشت و درمان اگرچه حکایت از برآوردها و برنامه‌ریزی‌های منسجم برای مدیریت شرایط همه‌گیری دارد اما همان‌طور که از ابتدای آغاز همه‌گیری کرونا در سال 1398 اعلام شد برای دستیابی به نتایج بهتر و کم‌هزینه‌تر در چنین وانفسایی همکاری و همراهی مردم سرنوشت‌ساز و تعیین‌کننده است.

 نکته‌ای که ظاهراً بعد از 14 ماه برای هموطنان هنوز کاملاً روشن نیست و آمارها نشان می‌دهد علی‌رغم تمام تدابیر و محدودیت‌های کرونایی که ایجاد شده است میزان همراهی و همکاری هموطنان کاهش قابل توجه و البته معناداری دارد تا جایی که روز گذشته میزان مشارکت مردمی در اجرای قوانین و پروتکل‌ها 58.5 درصد اعلام شده است که برای مقابله در پیک چهارم غیرقابل قبول است.

هرچند سیر نزولی کاهش میزان مشارکت مردمی در رعایت پروتکل‌ها با درنظر گرفتن افزایش قدرت سرایت ویروس جهش‌یافته کانون‌های بحرانی تازه‌ای در کشور ایجاد کرده است و می‌تواند مشکلات بسیار شدیدی برای کادر درمان به‌همراه داشته باشد چون بررسی‌های تخصصی و کارشناسان به این نکته اشاره دارد که قدرت سرایت نوع جهش‌یافته ویروس منحوس نسبت به ابتدای همه‌گیری در سال 1398 به‌میزان 10 تا 30 برابر است.

این قدرت سرایت بالا با در نظر گرفتن افزایش میزان دورهمی‌های خانوادگی و همچنین تجمع‌های بسیار بالا در وسایل نقلیه عمومی مثل مترو عاملی است بر رشد تصاعدی و غیرقابل تصور همه‌گیری در کلانشهرها و البته شهرهای صنعتی یا گردشگرپذیر است که نمونه بسیار قابل درک آن تهران و کرج هستند.

در این زمینه علیرضا رئیس، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا  موج چهارم کرونا را قابل مقایسه با موج‌های قبل ندانست و افزود: این موج بیماری با سرعت انفجاری سرایت می‌کند و ورودی بیمارستان‌ها و بیماران سرپایی بسیار بالا رفته، اما هنوز به قله این موج نرسیده‌ایم.
وی گفت: پیش بینی ما این است که این هفته و هفته آینده بیماری به همین سرعت پیش برود و احتمالاً تا هفته آینده به قله برسد، اما از وضع قرمز این قله به زودی خارج نخواهیم شد.
رئیسی با بیان اینکه شاید تا خرداد درگیر این موج باشیم گفت: با ادامه این وضع در صورت رعایت کامل پروتکل‌ها تا اوایل خرداد می‌توانیم بیماری را کنترل کنیم.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با انتقاد از کاهش رعایت پروتکل‌ها گفت: هنوز میزان رعایت پروتکل‌ها در شهرهای قرمز و نارنجی به حد مطلوب نرسیده است و 30 تا 40 درصد رعایت نمی‌شود، اما رعایت همه پروتکل‌ها باید بالای 90 درصد باشد تا بتوانیم پاندمی یا اپیدمی را کنترل کنیم و نتیجه بگیریم.

ادارات درصورت امکان دورکاری 100 درصدی را اجرا کنند

در همین زمینه رئیسی با اشاره به اهمیت فاصله‌گذاری اجتماعی و کاهش قابل توجه تجمعات بخصوص در اماکن سربسته و وسایل نقلیه عمومی اظهار کرد: اگر اداره‌ای واقعاً می‌تواند از این هفته، 10 روز  تعطیل کند و دورکاری صددرصدی را اجرایی کند برای کمک به مدیریت بهتر پیک چهارم این کار را انجام دهد.

وی معتد است چون فعالیت ادارات ارتباط مستقیمی با افزایش با تردد در سطح شهرها داشته و به دنبال آن افزایش تقاضای استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی مثل مترو و اتوبوس که از کانون‌های انتقال بیماری هستند می‌تواند زمینه افزایش آلودگی و رشد سرعت چرخه انتقال را به همراه داشته باشد.

 

پایتخت صدرنشین تخلف تردد شبانه 

براساس رنگ‌بندی کرونایی شهرها که از سوی وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام شده است هم اکنون در سراسر کشور 257 شهرستان قرمز، 129 شهرستان نارنجی، 51 شهرستان زرد و 11 شهرستان رنگ آبی دارند که مطابق با همین رنگ‌بندی محدودیت‌هایی در موج چهارم همه‌گیری کرونا برای آنها درنظر گرفته شده که هموطنان برای همراهی کادر درمان و البته کاهش میزان ابتلا و نهایتاً مرگ و میر لازم است به رعایت این محدودیت‌ها توجه ویژه داشته باشند.

هرچند در چنین شرایطی اعلام می‌شود که میزان رعایت پروتکل‌ها و البته به محدودیت‌های اخیر در سطوح بسیار پایینی نسبت به شرایط قرار گرفته و این بی‌توجهی می‌تواند هزینه‌ای سنگین به کل جامعه تحمیل نمایند ، تاجایی که اعلام شد در شهرستان‌های قرمز کرونایی 71 درصد و در شهرستان‌های نارنجی 73 درصد نقض محدودیت‌ها اتفاق افتاده است .

در آمارهایی که اعلام شد سهم نگران کننده بی‌توجهی به ترددهای شبانه یعنی از ساعت 22 الی 3 بامداد واقعیتی تلخ را نشان می‌دهد که میزان 66 درصد را به خود اختصاص داده و جالب اینجاست که پایتخت علی‌رغم شرایط بحرانی از نظر وضعیت همه‌گیری کرونا در موج چهارم صدرنشین تخلف تردد شبانه است و نام اصفهان هم به عنوان دیگر شهر در وضعیت بحرانی کرونا دیده می‌شود.

کارشناسان در این زمینه معتقدند نقض بالای محدودیت‌های شبانه به این معناست که بسیاری از هموطنان در تعطیلات اخیر بجای اینکه برای کاهش میزان ابتلا و کند شدن سرعت چرخش بیماری در منزل بمانند و بجز موارد ضروری از خانه خارج نشوند ظاهرا به همواره به دوره‌همی‌های خانوادگی ادامه می‌دهند که شاهد مثال آن افزایش موارد بستری خانوادگی در مراکز درمانی سراسر کشور است.

تخت بیمارستانی فقط ملاک نیست

سیرصعودی مراجعه به مراکز درمانی از سوی هموطنان در بسیاری از نقاط ایران باعث شده تا به سرعت ظرفیت تخت‌های موجود تکمیل و مسئولان بهداشت و درمان مربوطه اقدام به ایجاد بخش‌های موقت جدید کرده باشند؛ اما نکته اصلی اینجاست که کارشناسان و دست‌اندرکاران بهداشت و  درمان معتقدند ایجاد تخت به تنهایی کفایت نمی‌کند.

این گروه با اشاره به وضعیت بد مراجعین جدید با درنظر گرفتن قدرت سرایت و درگیرکردن بیمار از سوی ویروس جهش یافته می‌گویند: بسیاری از مراجعه کنندگان فعلی به مراکز درمانی در شرایطی که حال مساعدی ندارند وارد مرکز شده و نیازمند دریافت اکسیژن هستند و گروهی از آنها هم مستقیم به بخش مراقبت‌های ویژه اعزام خواهند شد؛ به همین دلیل مهمترین نکته برای ارایه خدمات مناسب به این گروه از بیماران ایجاد‌ تخت و تجهیزات مناسب وضعیت جسمی و بیماری آنهاست.

از سوی دیگر این کارشناسان تاکید می‌کنند با درنظر گرفتن کمبود تعداد کادر درمانی و البته فرسوده شدن این گروه از سال گذشته تا اکنون پرسنل آموزش دیده و کارآمد نیز تعیین کننده مدیریت و کنترل شرایط است که خوشبختانه با اجرای برخی برنامه‌ها مثل طرح شهید سلیمانی و استفاده از کادر آموزش دیده نیروهای نظامی، بسیجی و جهادی به نوعی این موضوع برطرف شده اما همچنان کمبود در شرایط فعلی تجهیزاتی مثل کپسول اکسیژن و ونتیلاتور می‌تواند سرنوشت ساز باشد.

مراجعه بموقع سرنوشت‌ساز است

درشرایطی که آمارها همه حکایت از اوضاع بحرانی همه‌گیری کرونا در برخی نقاط کشور را دارد شواهدی بیانگر این نکته است که برخی از هموطنان که دارای علائمی همچون بدن‌درد، تنگی نفس، تب و لرز که نشانه‌های اولیه کرونا است با این نگرانی که مراکز درمانی آلوده‌تر است و درصورت عدم ابتلا می‌تواند برای آنها خطرناک باشد به مراکز درمانی مراجعه نمی‌کنند.

این درحالی است که با ورود کرونای انگلیسی مراجعه به موقع برای کاهش عوارض ناشی از ابتلا و بهبودی کامل تعیین کننده است و کارشناسان توصیه می‌کنند در این شرایط هرنوع علائمی که شباهت به سرماخوردگی دارد را باید کرونا فرض کرد مگر اینکه بعد از آزمایش دقیق تشخیصی در مراکز درمانی خلاف آن ثابت شود.

کاهش یک‌ونیم‌ساله میانگین سنی موارد فوتی در استان خوزستان با کرونای انگلیسی

فرهاد ابول‌نژادیان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز اظهار داشت: بیمارستان‌های دانشگاهی استان خوزستان در ارائه خدمات به بیماران کرونایی، جزو بهترین‌های کشور بودند و تاکنون هیچ مشکلی در ارایه خدمات نداشتند.

وی افزود: آمار فوتی‌های کرونایی بیمارستان‌های استان به صورت روزانه و با نظارت دقیق کنترل می‌شوند و هر کجا شکی در ارائه خدمات صورت گیرد، به سرعت از آن بیمارستان بازرسی صورت خواهد گرفت.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: بیمارستان‌های دانشگاهی استان خوزستان به دلیل داشتن برترین تجهیزات و کامل‌ترین تیم‌های پزشکی، در ارایه خدمات جایگاهی بهتر نسبت به بیمارستان‌های دیگر دارند و ما سعی می‌کنیم تا زمانی که هنوز ظرفیت این بیمارستان‌ها تکمیل نشده به سراغ دیگر بیمارستان‌ها نرویم.

ابول‌نژادیان در خصوص تاثیر کرونای جهش یافته بر سن مرگ و میر گفت: کرونای انگلیسی که نوع جهش یافته ویروس کرونا است سن فوت بر اثر این بیماری را یک و نیم سال کاهش داده و به صورتی که تا پیش از این عدد 63 سال را برای میانگین سن فوت شدگان داشتیم با شیوع کرونای انگلیسی این سن به حدود 61 کاهش یافته است.

سخنگوی ستاد کرونای خوزستان گفت: تا پیش از آغاز سال 1400ما توانسته بودیم پیک جدید کرونا را در استان کنترل کنیم و آمار مراجعه به بیمارستان‌ها را کاهش دهیم ولی با آغاز سال نو و سفرهای نوروزی از اولین روز سال این آمار دوباره افزایشی شد.

وی در ادامه گفت: استان خوزستان در شرایطی وضعیت قرمز داشت، که دیگر استان‌های کشور وضعیت زرد و آبی داشتند و ما می‌توانستیم از کمک‌ها و ظرفیت وزارت بهداشت و دیگر استان‌ها استفاده کنیم، اما اکنون با انتشار این بیماری متاسفانه پشتیبانی وزارت خانه کاهش یافته است .

حضور پرسنل ادارات خوزستان فقط 10درصد

از سوی دیگر قاسم سلیمانی‌دشتکی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز، اظهار داشت: برای کنترل کرونا در استان خوزستان نیاز به هم‌افزایی و تعامل مدیران داریم.

وی افزود: در شهرستان‌ها باید فرمانداران مسایل را مدیریت کنند و به‌دور از حاشیه مسئله کرونا را مدیریت کنند تا بتوانیم از این پیک کرونا که بسیار سنگین‌تر از پیک‌های قبلی است عبور کنیم.

استاندار خوزستان بیان داشت: مطابق مصوبه ستاد کرونا ادارات در شرایط کرونا بسته به رنگ بندی می توانند فعالیت کنند که این در شهرهای قرمز یک سوم است.

وی اظهار داشت: اگر مسئول سازمانی غیرضروری تشخیص داد می توان آن سازمان را تعطیل کرد و یا این سازمان ها می توانند تا 10 درصد پرسنل خود را کاهش دهند.

استاندار خوزستان با اشاره به وضعیت کرونا در استان گفت: برای شب های احیا هنوز مصوبه نداریم ولی پیشنهاد ما تردد آزاد شبانه و برگزاری مراسم شب احیا در فضای باز است.

وضعیت کرونا در ایلام فاجعه‌آمیز است

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام؛ روند افزایشی ابتلا به کرونا در ایلام، 707 نفر از شهروندان ایلامی را تا کنون به کام مرگ برده است و ادامه این روند موجب شده است تا محمد نوذری استاندار ایلام با عنوان اینکه "وضع ایلام خوب نیست" از مردم استمداد کمک کند و آنان را به رعایت پروتکل‌های بهداشتی مجاب و به مسئولان تاکید آن را داشته باشد که در رعایت محدودیت‌ها اغماض نکنند.

بیان استاندار ایلام و مشاهده آمارها نشان از آن دارد که عفریت مرگ در کمین شهروندان ایلامی نشسته است، بیمارستان‌ها در حال تکمیل ظرفیت پذیرش و تخت خالی در بیمارستان‌ها وجود ندارد.

کارشناسان بهداشتی و درمانی نیز بر این اعتقادند که شدت عمل آلودگی در پیک چهارم کرونا در مقایسه با پیک سوم از شدت 7 برابری برخوردار است و این وضعیت رشد 50 درصدی افزایش مبتلایان نسبت به پیک سوم را در ایلام به وجود آورده است.

بستری‌ها از افزایش 60 درصدی برخوردار است و مرگ ناشی از کرونا در ایلام نیز در حال افزایش است و تاکنون 707 نفر از شهروندان ایلامی به کام مرگ ناشی از کرونا گرفتار شده‌اند.

محمد کریمیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام نیز که  در حال حاضر تعداد 287 بیمار مبتلا به کرونا در سطح بیمارستان‌های استان بستری هستند به خبرنگار تسنیم در ایلام گفت:  تا کنون  تعداد 32 هزارو 973  نفراز شهروندان ایلامی به کرونا مبتلا شده‌اند.

وی افزود: 1 هزارو772 مورد نمونه گیری از بیماران مشکوک انجام شده است که از این تعداد 5 هزارو 488 مورد مثبت قطعی بوده است و این خطر جدی برای شهروندان ایلامی است.

 کریمیان با بیان اینکه متاسفانه در 24 ساعت گذشته 5 مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان داشتیم و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تا این لحظه 707  نفر می باشد،افزود: 5 مورد فوتی امروز شامل دره شهر 2 فوتی، ایلام یک فوتی، آبدانان یک فوتی و بدره یک  فوتی می‌باشد.

به هر حال آن چه مسئولان و مستندات آماری در ایلام می‌گویند؛ آن است که" وضع استان ایلام خوب نیست" پس برای "وضعیت زار استان ایلام" نیازمند آن هستیم که به جای جلسات بی نتیجه و مصوبات کاغذی  به فکر چاره باشیم و چاره کار در "واکسیناسیون عمومی"، "رعایت پروتکل‌های بهداشتی" و عمل به مصوبات پیشگیرانه است که اجرای این دو نیازمند اعتماد مردم به مسئولان و در میدان بودن مسئولان برای حل مشکل مردم است  بی شک عبور از بحران کرونا با اعتماد سازی اجتماعی ممکن می‌شود.

آمار فوتی‌ها و بستری‌ها در استان همدان شدت گرفته است

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، در طول 4 روز گذشته تعداد فوتی‌های روزانه بیماران کرونایی بین 18 تا 21 نفر گزارش شده که نسبت به ماه‌های گذشته بی سابقه بوده است.
روند مراجعه بیماران تنفسی و مشکوک به کرونا در مراکز درمانی و اورژانس بیمارستان‌ها صعودی است و این بیماران از همه گروه‌های سنی هستند.

در روز گذشته 765 بیمار مثبت کرونایی در بخش بسترس و سرپایی شناسایی شده که عدد قابل توجهی است.

تاکنون یک هزار و 711 بیمار در گروه‌های سنی مختلف بر اثر شدت بیماری جان خود را از دست داده‌اند و هر روز هم بر این آمار افزوده می‌شود.

دکتر رشید حیدری مقدم رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره وضعیت کرونا در استان اظهار داشت: روز های تلخی را سپری می‌کنیم و این وضعیت حاد حداقل تا دو هفته آینده ادامه دارد‌.

وی با بیان اینکه ظرفیت بسیاری از بیمارستان‌ها تکمیل شده است تصریح کرد: وضعیت همه شهرستان‌های استان قرمز بوده و روند بیماری هم صعودی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه بیشترین علت ابتلای بیماران به کرونا مربوط به شرکت در دورهمی و تجمعات است گفت: از مردم تقاضا داریم برای کمک به عبور از موج چهارم از حضور در هرگونه مهمانی، تجمعات و روابط درون خانوادگی خودداری کنند.

حیدری مقدم با بیان اینکه یکی از مشکلات ما مربوط به عدم رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در بانک‌ها است اظهار داشت: در یکی از شعبه‌ها 8 نفر از کارکنان مبتلا شده است.

یک‌روزه فوت چهار بیمار کرونایی در استان خراسان‌جنوبی

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  بیرجند،نفس‌هایش به سختی بالا می آید، با هر دم و بازدمی گویی زحمت زیادی می‌کشد تا نفسش بالا بیاید، سن و سالش هم زیاد نیست و هیچ بیماری زمینه ای نیز نداشته است، شاید 30 سال سنش باشد.

همه چیز از یک میهمانی شروع شد، به‌خیالشان وقتی وارد میهمانی می‌شوند همان ابتدا دست و صورتشان را بشویند دیگر کرونا نمی‌گیرند، دور هم جمع شده بودند تا همدیگر را ببینند غافل از اینکه کرونا هم شانه به شانه آنها وارد خانه شده است بدون ماسک با یکدیگر صحبت می‌کردند، حال که دو هفته از آن دور همی سپری می‌شود، او را به این روز و برروی تخت بیمارستان انداخته است.

و حالا روزهای سیاه کرونایی در خراسان جنوبی آغاز شده، آن گونه که تعداد فوتی های روزانه به چهار نفر رسید و آمار ابتلا در استان از مرز 18 هزار نفر عبور کرد.

از شهرستان‌های استان هم خبرهای خوبی به گوش نمی‌رسد هرچند به گفته مسئولان در برخی شهرستان‌های استان میزان رعایت پروتکل‌ها توسط اصناف به 80 درصد رسیده است اما فاصله زیادی با وضعیت مطلوب دارد واز سویی برخی شهروندان معتقدند که پلیس باید با استقرار در ورودی و خروجی شهرهای قرمز و نارنجی باید از ورود خودروهای غیربومی و خروج خودروهای بومی ممانعت کند.

 تمدید محدودیت‌ها به‌مدت یک هفته دیگر

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند امروز در جمع خبرنگاران از تمدید محدویت‌ها به مدت یک هفته دیگر خبر داد و گفت: امیدواریم با رعایت دقیق و همه جانبه دستورالعمل‌ها محدودیت‌ها بیش از این افزایش پیدا نکند.

محمد دهقانی با بیان اینکه متاسفانه برخی از اصناف با کرکره‌های نیمه بسته به مردم خدمات می‌دهند افزود: اگر رعایت همه جانبه نشود نمی‌توانیم خیز چهارم کرونا را مدیریت کنیم.

وی ادامه داد: منع تردد در ورودی و خروجی برخی شهرهای استان با حضور پلیس اعمال شده اما در شهرهای دیگر مانند بیرجند کنترل نمی‌شود که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

دهقانی با بیان اینکه موارد بستری و سرپایی مبتلایان به کرونا همچنان افزایشی است تصریح کرد: علت آن افرادی است که به وفور در خیابان‌ها رفت و آمد دارند و از ماسک استفاده نمی‌کنند.

‌‎رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه در شبانه روز گذشته از 300 آزمایش انجام شده در استان تعداد 122 آزمایش مثبت قطعی اعلام شد گفت: از 122 مبتلای جدید به کرونا، 28 نفر در بیمارستان‌ها بستری اند و 94 نفر نیز نمونه گیری سرپایی شدند .

دهقانی افزود:هم اکنون 254 بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد 141 نفر دارای تست مثبت کرونا و 29 بیمار مبتلا کرونا در بخش‌های مراقبت ویژه بستری هستند که حال عمومی 6 نفر وخیم است.

وی با اشاره به فوت 4 بیمار مبتلا به کرونا در استان در شبانه روز گذشته گفت: با فوت این دو نفر، تعداد کل فوت شدگان کرونا در خراسان جنوبی به 788 نفر رسید.

رئیس سازمان مدیریت آرامستان‌های شهردری بیرجند هم با بیان اینکه در اواخر اسفند ماه و اوایل فروردین ماه امسال، روند فوتی‌های کرونا نزولی بوده  و در هر 3 الی 4 روز یک نفر بر اثر کرونا فوت کرده است گفت: اما از 15 فرودین ماه به بعد روند فوتی‌های کرونایی بسیار صعودی شده است، آن طور که هر روز یک یا دو نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست می دهند.

حسن کدخدا گفت: مردم در اجتماعات به خصوص در محیط آرامستان حضور پیدا نکنند و اکنون وقت آن رسیده است که بسیاری از رسوم را تغییر بدهیم و مجالس متوفی را از جمله خواندن فاتحه و قرائت قرآن را به صورت مجازی برگزار کنیم.

وی یادآور شد: با اینکه مسیر‌های ورودی آرامستان بسته است، اما باز هم مردم آخر هفته‌ها راهی آرامستان می‌شوند و این امر، افزایش مبتلایان به کرونا و تعداد فوتی‌ها را به همراه دارد.

تعداد بستری‌های کرونایی در چهارمحال و بختیاری به 520 نفر رسید 

 

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، از ابتدای شیوع و همه‌گیری ویروس کرونا در استان چهارمحال و بختیاری، 99 هزار و 161 نمونه و تست کرونا از مردم استان گرفته شده است که از این تعداد نمونه، 35 هزار و 76 نفر مبتلای قطعی به ویروس کووید19 در استان شناسایی شده است.

بنابر آمار ارائه شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، طی روز گذشته 887 نفر به مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان مراجعه کرده‌اند که موارد مبتلای به کرونا و مثبت به کرونای سرپایی 259 نفر بوده و 130 نفر مورد مشکوک یا قطعی مبتلا به کووید 19 در مراکز درمانی استان بستری شده‌اند.

گفتنی است هم‌اکنون 520 نفر در مراکز درمانی استان بستری هستند که نسبت به ماه‌های گذشته، رشد چشم‌گیری را نشان می‌دهد و از مجموع این 520 نفر، 437 نفر به طور قطعی مبتلای به ویروس نوپدید کووید19 هستند. از تعداد موارد بستری کنونی، 65 نفر از آنان موارد بستری مثبت جدی به شمار می‌روند که در طی روز گذشته بستری شدند.

همچنین طی روز گذشته 6 مورد مبتلا به ویروس کووید19 در استان چهارمحال و بختیاری جان خود را از دست دادند و موارد فوتی ناشی از این ویروس از ابتدای همه‌گیری ویروس کرونا تاکنون در استان به 876 نفر رسیده است.

به گزارش تسنیم، ساده‌ترین، عملی‌ترین و موثرترین راه مقابله با این ویروس نوپدید، استفاده همگانی از ماسک است که باید در اولویت مردم قرار گیرد، همچنین رعایت پروتکل‌های بهداشتی از جمله اقدامات موثر در مبارزه با این ویروس است.

 

وضعیت 79 بیمار کرونایی در کردستان وخیم شد

فرزین رضاعی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در  سنندج  از شناسایی 362 بیمار جدید مبتلا به کرونا ویروس در 24 ساعت گذشته تاکنون در استان خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر 594 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های کردستان بستری هستند.

وی به آمار بستری‌شدگان به تفکیک شهرستان‌های استان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر 300 نفر در بیمارستان‌های سنندج، سقز 97 نفر، مریوان 11 نفر، قروه 48 نفر، بیجار 65 نفر، کامیاران 24 نفر، دیواندره 12 نفر، بانه 35 نفر و سروآباد 2 نفر بستری هستند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: ‌هم‌اکنون 79 نفر بیمار مبتلا به کرونا در بخش ویژه (آی سی یو) بستری هستند.

رضاعی از مرگ 3 بیمار کردستانی در 24 ساعت گذشته خبر داد و اذعان کرد: آمار فوت‌شدگان بر اثر بیماری کرونا در کردستان از ابتدا تاکنون 1167 نفر بوده که از این تعداد 463 نفر در سنندج، 209 نفر در سقز، 104 نفر در مریوان، 93 نفر در بانه، 81 نفر در قروه، 72 نفر در کامیاران، 70 نفر در دیواندره، 53 نفر در بیجار، 19نفر در دهگلان و3 نفر در سروآباد جان خود را از دست داده‌اند.

شمار بیماران سرپایی در استان گیلان رو به افزایش است

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، آبتین حیدرزاده صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: همچنان آمار بیماران کرونایی در استان گیلان زیاد است و بیش‌ از هزار نفر از مبتلایان به بیماری کرونا در بیمارستان‌های استان گیلان بستری هستند.

 معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان ابراز داشت: 170 نفر در 24 ساعت گذشته به این آمار افزوده شده‌اند و بیش‌از 500 نفر نیز بیماران سرپایی کرونایی هستند که به آن‌ها دارو داده شده و در منزل قرنطینه هستند.

حیدرزاده با تأکید بر اینکه مبتلایان به کرونا در ابتدا به بیمارستان‌ها مراجعه نکنند افزود: تقاضای ما از افراد این است که به محض داشتن و مشاهده نخستین علائم بیماری در منزل نمانده و به یکی از مراکز 16 ساعته و یا 24 ساعته جامع خدمات سلامت کرونا در شهرستان خود مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه آدرس این مراکز در سایت دانشگاه علوم پزشکی گیلان موجود است گفت: افراد باید به مراکز درمانی مراجعه کنند تا از آن‌ها تست گرفته شود و مورد درمان و بررسی قرار بگیرند تا در صورت لزوم به صورت سرپایی درمان شده و یا اگر بیماری‌ آن‌ها شدید است به بیمارستان ارجاع داده شوند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان خاطرنشان کرد: در صورت ابتلا به کرونا ماندن در منزل و عدم مراجعه به مراکز درمانی می‌تواند خطر ابتلا به کرونای شدید را افزایش داده و علائم شدیدتری را در فرد ایجاد کند.

تعداد کرونایی‌های بستری در استان اصفهان به 2359 نفر رسید

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  اصفهان،به نقاط مختلف شهر که برویم فقط مغازه‌های تعطیل را مشاهده می‌کنیم. خیابان‌های پرتردد حالا خالی از خریدار و فروشنده شده است و این محدودیت‌های جدید که فقط به امید مهار کردن موج چهارم اعمال شده است.

البته برخی از مغازه‌ها هم از این محدودیت‌ها غافل بوده و به آن پایبند نیستند غافل از اینکه این مسئله بیشتر از همه به جان خودشان ضرر می‌زند. برای بازگشت به شرایط معمولی زندگی همه باید تلاش کنند.

به نظر می‌رسد برای تداوم و قوام محدودیت‌های کرونایی باید نظارت های میدانی فراگیرتر شود و از سوی دیگر مسئولان هم به معیشت کسبه توجه ویژه داشته باشند.

براساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تعداد کرونایی‌های بستری در استان به 2359 نفر رسیده است و این در حالی است که  1870 نفر مبتلای جدید شناسایی شده  و 316 نفر آنها در مراکز درمانی زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند 31 بیمار حاد تنفسی هم جان باختند.

با توجه به آمار تاسف بار ابتلا و مرگ، رعایت محدودیت‌ها کرونایی همچنان اولویت نخستین ستاد مقابله با کروناست.

سخنگوی ستاد استانی مقابله با کرونا در اصفهان در این خصوص اظهار داشت: همچنان محدودیت‌ها تا تغییر وضعیت رنگ‌بندی استان ادامه خواهد داشت و بنابراین به لحاظ رعایت دقیق دستورالعمل‌ها تیم‌های متفاوتی از بخش‌های مختلف اعم از صنعت، معدن تجارت، بهداشت درمان، تعزیرات محدودیت‌ها را پیگیری می‌کنند.

وی با بیان اینکه رعایت دستورالعمل‌ها توسط صنوف به 75 درصد رسیده، گفت: لازمه قطع زنجیره شیوع بیماری کرونا رسیدن به رعایت 95 درصدی است.

به گزارش تسنیم، موج چهارم کرونا با شدت بیشتری شیوع پیدا کرده هوشیاری بیشتر مردم را می طلبد و همگی در این انتظار هستند تا این روزها پایان یابد

مرگ و میر بیماران کرونایی استان بوشهر در یک هفته اخیر 4 برابر یک ماه اسفند شد

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر ، موج چهارم انتشار ویروس کرونا وضعیت ابتلا، بستری و فوتی‌ها را افزایش داده به گونه‌ای که هیچکس در امان نیست و همه مردم مورد تهدید ابتلا به ویروس کرونا هستند.

استان بوشهر دارای 10 شهرستان است که 9 شهرستان آن بر اساس رنگ‌بندی وزارت بهداشت و درمان در وضعیت قرمز یا بسیار پرخطر و یک شهرستان دارای وضعیت نارنجی یا پرخطر قرار دارد که در موج چهارم وضعیت مبتلایان و بستری‌ها افزایش داده است.

به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از آغاز موج چهارم شیوع کرونا آمار بستری‌های این بیماری در بیمارستان‌های استان از 100 نفر به حدود 450 نفر رسیده که افزایش 4.5 برابری نشان از تاخت و تاز این بیماری در همه عرصه‌ها است.

سعید کشمیری، از شیب تند و صعودی بستری‌های کرونایی در بیمارستان‌های استان بوشهر خبر داد و اظهار داشت: بیماران بستری در بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر به مرز 500 نفر رسیده و اکنون 445 نفر بستری هستند و این تعداد کماکان افزایش دارد و آمار بیماران مراجعه کننده به بیمارستان‌ها و بستری‌های بدحال شیب تندی به خود گرفته است.

دبیر ستاد مقابله با بیماری کرونا افزود: از ابتدای امسال تاکنون بیش از 10 هزار نفر بیمار کرونایی در استان بوشهر شناسایی شده و 300 نفر در بیمارستان‌های استان بستری شده‌اند که از این تعداد متاسفانه 36 نفر فوت کرده‌اند.

وی از افزایش مبتلایان، بستری‌ها و فوتی‌های کرونایی در فروردین ماه خبر داد و تصریح کرد: مرگ و میر بیماران کرونایی در یک هفته اخیر 4 برابر یک ماه اسفند شده است و تاکنون 944  فوت کرده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تعداد موارد مثبت روزانه بیماران کرونایی در یک هفته اخیر را 2 هزار و 741 نفر دانست و بیان کرد: این تعداد در اسفند ماه حدود 2 هزار نفر ثبت شده و تعداد موارد مثبت روزانه هفته اخیر نسبت به اسفند ماه سال قبل 5.5 برابر شده است.

کشمیری، با بیان اینکه از آغاز شیوع کرونا تاکنون بیش از 31 هزار نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شده‌اند خاطر نشان کرد: اکنون ظرفیت عادی بیمارستان‌های استان بوشهر در حال پر شدن است، اما حدود 200 تخت در  بیمارستان‌ها اضافه شده و 2 بیمارستان صحرایی آماده راه‌اندازی است.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر استفاده از ماسک، حضور نیافتن در دورهمی‌ها، رعایت فاصله گذاری اجتماعی را بسیار ضروری دانست و گفت: رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بسیار کم‌رنگ شده و در همه شهرستان‌ها و گروه‌های سنی مختلف شاهد ابتلای بیماران کرونایی هستیم.

کشمیری، استفاده از ماسک، خارج نشدن از منزل، رعایت فاصله گذاری و شیوه نامه‌های بهداشتی را مورد اشاره قرار داد و خاطر نشان کرد: برگزاری مجالس عزا و عروسی به عنوان کانون‌های اصلی خطر، مهم‌ترین عامل در شیوع ویروس کرونا و افزایش آمار مبتلایان محسوب می‌شوند.

وی، توجه به محدودیت‌های کرونایی راهی برای کنترل بیماری کرونا دانست و تصریح کرد: مردم در شهرها و روستاها باید همچنان دستور دستورالعمل‌ بهداشتی را رعایت و غیر از موارد ضروری از منزل خارج نشوند و در صورت تردد حتما از ماسک استفاده کنند.

تعداد بیماران کرونایی بستری در گلستان 4 برابر شد

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  گرگان ، عبدالرضا فاضل ظهر امروز در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا، اظهار داشت: استان گلستان در پیک چهارم کرونا با افزایش شیوع و تعداد بیماران نسبت به هفته گذشته روبرو شده است.

وی افزود: در نخستین روز امسال 180 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری بودتد که این تعداد پس از چهار هفته به 686 بیمار رسیده و حدود چهار برابر شده است.

فاضل ادامه داد: از 686 بیمار مبتلا به کرونا که در بیمارستان‌های استان بستری هستند، 86 بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه و 37 بیمار به دستگاه ونتیلاتور وصل هستند.

وی اضافه کرد: طی روزهای اخیر میانگین بستری روزانه در استان گلستان 110 تا 115 بیمار بوده اما این عدد روز گذشته به 160 بیمار رسیده است.

فاضل خاطرنشان کرد: البته خوشبختانه با مدیریت و اطلاع رسانی دیروز 142 بیمار هم مرخص شدند و به سطحی رسیدیم که بیمارستان‌ها دچار ازدحام نشوند.

وی یادآور شد: در حال حاضر شرایط بیمارستان‌های استان بحرانی نیست و نگرانی خاصی از لحاظ پشتیبانی وجود ندارد مگر اینکه تعداد بیماران به هزار نفر برسد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان با بیان اینکه شاخص بستری استان 4.42 به ازای 100 هزار نفر است، گفت: شاخص بستری در شهرهای گرگان، کردکوی و مینودشت به 7 رسیده اما شرایط در بندرترکمن و گمیشان بهتر است.

فاضل افزود: متاسفانه شاخص بستری در بندرگز 19 و بسیار نگران کننده است، با وجود نظارت‌های محیطی، رفت و آمدهای خانوادگی و دورهمی در بندرگز بسیار زیاد و نگران کننده است.

افزایش چشمگیر فوت بر اثر کرونا در استان کرمانشاه

به گزارش خبرگزاری تسنیم از   کرمانشاه  ، 14 نفر در 24 ساعت گذشته با تشخیص قطعی ابتلا به کرونا در استان جان خود را از دست دادند.

بر اثر اعلام علوم پزشکی نیز تعداد موارد بستری از مرز 800 نفر گذشته و صبح روز یکشنبه 804 بیمار در بیمارستان‌های استان بستری هستند.

17/5 درصد از کل بیماران در بخش های ویژه تحت نظر هستند و 3/6 درصد این تعداد با حال وخیم به دستگاه ونتیلاتور وصل هستند.

بیشترین تعداد یعنی 17/7 درصد از بیماران در بیمارستان فارابی بستری هستند و 44/5 درصد بیماران نیز در بیمارستان‌های شهرستان‌های استان تحت مراقبت هستند.

عادی‌انگاری و مسافرت‌های نوروزی عامل بحران پیک چهارم

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، حسین صافی‌زاده شامگاه گذشته در جمع خبرنگاران با بیان اینکه بیماریابی، رهگیری و شناسایی افراد در تماس با بیمار از اهداف اصلی طرح شهید سلیمانی مقابله با کرونا است اظهار داشت: در اوایل آذر ماه سال گذشته که طرح شهید سلیمانی مقابله با کرونا شروع شد بستری حدود 700 بیمار را داشتیم که با اجرای طرح آمار بیماران و حتی مرگ و میرهای کرونایی بسیار کاهش یافت.

وی با ابراز اینکه "در زمان حاضر مجدداً شاهد افزایش تعداد بستری‌ها و مرگ‌ومیرهای ناشی از ابتلای به کرونا در استان هستیم" گفت: مسافرت‌های نوروزی دلیل اصلی شیوع کرونا و آغاز پیک جدید کرونا است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه روزانه 600 بیمار به مراکز سرپایی درمان کرونا در استان کرمان مراجعه می‌کنند افزود: در حال حاضر حدود 458 مورد بیمار مبتلای قطعی به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند.

وی با اشاره به اینکه موارد بستری در بیمارستان‌های استان کرمان به‌شدت در حال افزایش است ادامه داد: در صورتی که سیر صعودی ابتلا ادامه داشته باشد قطعاً کمبود تخت‌های بیمارستانی و در ادامه افزایش مرگ و میرها را خواهد داشت.

صافی‌زاده با بیان اینکه وضعیت قرمز کرونا باعث اعمال محدودیت‌های سختگیرانه در سطح شهرها می‌شود گفت: متاسفانه بعضی از افراد در رعایت پروتکل‌های بهداشتی و اجرای محدودیت‌هایی که تعیین شده همکاری نمی‌کنند.

وی با اشاره به اینکه عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی باعث تشدید وضع موجود شده و افراد بیشتری از جامعه را با کرونا درگیر می‌کند بیان کرد: طرح یک سوم و دو سوم نیروی کاری در ادارات حتماً باید رعایت شده و چنانچه رعایت نشود منجر به تعطیلی آن دستگاه خواهد شد.

معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه از زمان آغاز واکسیناسیون کرونا در استان کرمان تا کنون تعدادی از کادر درمان، جانبازان و سالمندان ساکن در سرای سالمندان واکسیناسیون شدند ادامه داد: نوبت اول واکسن پاکبانان شهرداری کرمان نیز تزریق شده و پیش‌بینی می‌شود با برنامه‌ریزی انجام شده تا پایان سال تمام شهروندان واکسیناسیون شوند.

وی از همکاری بسیج و هلال‌احمر در اجرای طرح شهید سلیمانی مقابله با کرونا تقدیر کرد و گفت: مردم با تمام مشکلاتی که دارند با ما همکاری می‌کنند و باید به این نکته توجه داشته باشیم که یک فرد آلوده به ویروس کرونا می‌تواند ناقل باشد و افراد زیادی را به این ویروس مبتلا کند.

مرگ پنج سمنانی مبتلا به کرونا در 24 ساعت گذشته

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، بر اساس اعلام آخرین آمار و ارقام مرتبط با بیماری کرونا در استان سمنان از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی سمنان و شاهرود از ابتدای شیوع این ویروس تا شبانه‌روز گذشته 32 هزار و 78 به این بیماری مبتلا شده‌اند که از مجموع افراد مبتلا شده به کرونا در این استان تاکنون 966 نفر جان خود را از دست داده‌اند.

طی شبانه‌روز گذشته 382 مبتلای جدید به ویروس کرونا در استان سمنان شناسایی شده است.

در زمان حاضر در بیمارستان‌های زیرپوشش دانشگاه‌های علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی شهرستان‌های سمنان و شاهرود 384 نفر بستری هستند.

همچنین در شبانه‌روز گذشته 50 بیمار کرونایی نیز در سطح استان سمنان با بهبودی از بیمارستان مرخص شده‌اند .

در شبانه‌روز گذشته آمار فوتی ناشی از ابتلا به کرونا در استان سمنان پنج نفر بوده است.

آمارها از سیر صعودی ابتلا به شیوع ویروس کرونا در این استان خبر می‌دهد؛ بنابراین رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی می‌تواند در پیشگیری از این روند نگران‌کننده بسیار حائز اهمیت و اثرگذار باشد.

مراجعه 490 کاشانی به مراکز حاد تنفسی نشان از وخامت شرایط کرونایی است

 

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  کاشان ، ویروس کرونا در منطقه کاشان همچنان جولان می‌دهد به نحوی که به نظر می‌رسد بر اساس آمار و ارقام منطقه کاشان از نظر وضعیت کرونایی وخیم‌تر از شرایط قرمز باشد و وجود تعداد بالای بیماران بستری شده و مبتلایان گواه این مطلب است.

مهدی دلاوری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه طی 24 ساعت گذشته 61 بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد 57 بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان و چهار نفر نیز در بیمارستان سیدالشهداء آران و بیدگل بستری شدند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان  با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل 17 و حداکثر 76 سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیماران بستری شده در بیمارستان سیدالشهداء 17 سال و حداکثر 76 سال است که نشان می‌دهد که ویروس کرونا در این مقطع زمانی محدود به سن و سال نیست.

دلاوری با بیان اینکه تاکنون 329 بیمار حاد تنفسی در دو مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد 287 بیمار در شهرستان کاشان و 42 بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل بستری هستند.

وی از بستری 50 بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه در دو مرکز درمانی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی 24 ساعت گذشته متأسفانه یک بیمار خانم و یک بیمار هر دو 83 ساله در شهرستان کاشان جان خود را به دلیل ابتلا به ویروس کرونا از دست داده است.

دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی 24 ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به 286 مورد می‌رسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیک‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی 24 ساعت گذشته 490 نفر می‌رسد که این موضوع بسیار نگران‌کننده است.

وی ضمن تأکید بر رعایت بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی تأکید کرد: از تمامی شهروندان درخواست داریم پروتکل‌های بهداشتی را بیش از پیش رعایت کنند چراکه در صورت تداوم شرایط شاهد اوضاع بدتری خواهیم بود.

 

68 مبتلای جدید به کرونا در سیستان و بلوچستان شناسایی شدند

سیدمحمد هاشمی شهری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در  زاهدان  اظهار داشت: بر اساس آمار آزمایشگاهی تا صبح امروز با شناسایی 68 مورد جدید ابتلا به کرونا ویروس در استان، شمار مبتلایان سیستان و بلوچستان به 30 هزار و 307 نفر رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: تاکنون در مجموع یک هزار و 219 نفر از مردم استانی که به کرونا مبتلا بوده‌اند با وجود دریافت خدمات درمانی استاندارد در مراکز بهداشتی و درمانی سطح استان جان خود را از دست داده‌اند.

وی با ابراز تاسف از آمار رو به رشد شیوع کرونا در سطح استان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 55 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری هستند که بیشترین تعداد در میان سه محدوده دانشگاه‌های علوم پزشکی زاهدان، زابل و ایرانشهر مربوط به محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان است. 

بحران کرونا در استان لرستان ادامه دارد/ فوت 17 نفر در 24 ساعت گذشته 

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، مریم کوشکی صبح امروز در رابطه با آخرین وضعیت ابتلا به کرونا در استان لرستان اظهارداشت: از روز گذشته تاکنون هزار و 200 بیمار جدید به مبتلایان استان اضافه شده است که به افزوده شدن این تعداد، مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در لرستان به 94 هزار و 546 نفر رسیده است.

وی مجموع فوتی‌های ناشی از ابتلا به کرونا در لرستان را هزار و 527 نفر برشمرد و افزود: متاسفانه طی 24 ساعت گذشته 17 بیمار دیگر جان خود را از دست دادند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی لرستان عنوان کرد: هم اکنون هزار و 160 بیمار با شرایط مثبت و مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان لرستان بستری هستند.

وی با بیان اینکه از ابتدای شیوع ویروس کرونا در لرستان 297 هزار و 729 نمونه ارسال شده است گفت: از این تعداد به 294 هزار و 601 مورد پاسخ داده شده است که 201 هزار و 251 مورد منفی گزارش شده است.

 99 بیمار کرونایی در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند 

ابراهیم سلمانی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در یزد اظهار داشت: بستری‌های مشکوک به کرونا در استان یزد، امروز به 587 نفر رسیده است.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد ادامه داد: در حال حاضر از این تعداد، 99 نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه حضور داشته و خدمات دریافت می‌کنند.

وی با اشاره به سیر افزایشی کرونا در استان اظهار داشت: در شبانه روز گذشته، 148 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان پذیرش شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد تصریح کرد: از مردم خواهشمندیم بیماری کرونا را جدی بگیرند، شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت و از برگزاری دورهمی‌های خانوادگی و حضور در سطح شهر جدا خودداری کنند.

فوت 192 بیمار کرونایی در استان آذربایجان شرقی کمتر از یک ماه

روزبه رجایی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در تبریز، با اشاره به آخرین آمار بستری‌های کرونایی در استان آذربایجان شرقی، اظهار داشت: آمار بستری در بیمارستان‌های استان به 1500 نفر رسیده است و این رشد روزانه با شدت بیشتری تداوم دارد.

وی با تاکید بر اینکه طبق پیشبینی‌های ما، کماکان روند ابتلا به کرونا رو به افزایش است افزود: تعداد مراجعات بستری و بیماران بدحال کرونایی با شیب تند در حال افزایش است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با ابراز تأسف از حجم بالای بستری‌های کرونایی از ابتدای فروردین 1400 تا امروز، ابراز داشت: از ابتدای فروردین ماه تاکنون 4727 نفر بستری جدید در بیمارستان‌های استان داشتیم که تعداد بستری‌های جدید با شیب تند در حال افزایش است.

وی تعداد فوتی‌های روزانه اواخر اسفند و اوایل فروردین ماه را یک تا دو نفر عنوان کرد که امروز به 18 فوتی روزانه رسیده است، گفت: مجموع فوتی‌های کرونایی استان در فروردین ماه، 192 نفر فوتی است.

رجایی، از آماده باش کامل تمامی بیمارستان‌های عمومی استان در موج چهارم کرونا خبر داد و افزود: با توجه به شیب تند مبتلایان و بستری‌های کرونایی، هر روز تعداد و ظرفیت پذیرش بیماران کرونایی را افزایش می‌دهیم.

وی از مردم خواست تا با افزایش حساسیت نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی، به کنترل کرونا در موج چهارم کمک کنند، خاطر نشان کرد: اگر زنجیره شیوع کرونا قطع نشود، شاهد روزهای سخت‌تری در آینده خواهیم بود.

 

گزارش: هانیه حقیقی

انتهای خبر/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon