وضعیت اسفناک کارگران زن سریلانکایی در زندان‌های عربستان

وضعیت اسفناک کارگران زن سریلانکایی در زندان‌های عربستان

سازمان عفو بین‌الملل از وضعیت اسفناک کارگران زن سریلانکایی در زندان‌های عربستان که بدون هیچ اتهامی در بازداشت به سر می‌برند،ابراز نگرانی کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از سعودی لیکس، سازمان عفو بین المللی فاش کرد که مقامات آل سعود ده‌ها کارگر زن سریلانکا را که بیشتر آنها کارگران خانگی هستند ، برای چندین ماه بازداشت کرده‌اند.

این سازمان بین‌المللی اعلام کرد که کارگران زن سریلانکایی بین 8 تا 18 ماه در یک بازداشت‌گاهی در ریاض نگهداری می‌شوند.

بر اساس گزارش سازمان عفو بین‌المللی کارگران زن سریلانکایی که بازداشت شده بودند حداقل سه کودک را با خود به همراه داشتند و یک زن در میان آن‌ها نیاز به مراقبت‌های پزشکی و درمان فوری داشت که مقامات سعودی هیچ‌گونه خدمات پزشکی ارائه ندادند.

وضعیت اسفبار این کارگران زن شاهدی آشکار بر چگونگی گرفتار شدن کارگران سریلانکا در سیستم حمایت مالی است. عربستان سعودی در مارس 2021 ، اصلاحاتی را در سیستم حمایت مالی اعمال کرد ، اما این اصلاحات شامل کارگران مهاجر خانگی که 30٪ از 10 میلیون کارگر مهاجر کشور را تشکیل می‌دهند، نمی‌شود.

سازمان عفو بین‌الملل افزود: بازداشت کارگران زن مهاجر برای مدت طولانی تا 18 ماه بدون اینکه آن‌ها اشتباهی مرتکب شوند و تنها قربانیانی بیش نیستند، بی رحمانه و غیرانسانی است.

سازمان مذکور تأکید کرد که این کارگران زن سریلانکایی برای تأمین معاش خود در عربستان خانه و خانواده خود را رها کرده‌اند درحالی که امروزه در بازداشت به سر می‌برند.

معاون مدیر خاورمیانه و آفریقای شمالی در سازمان عفو بین الملل گفت: کارگران زن سریلانکا اکنون بدون دانستن مدت زمان حبس خود در بازداشت‌های نامحدود به سر می‌برند و هیچ نشانی از زمان ارتباط مجدد آنها با عزیزانشان وجود ندارد.

شایان ذکر است که هیچ یک از کارگران زن سریلانکا از اتهامات خود مطلع نشده‌اند و به آنها اجازه دسترسی به وکیل یا کمک کنسولی داده نشده است. بسیاری از آنها همچنین پس از آنکه نتوانستند از کارفرمای خود اجازه خروج از کشور یا اجازه کار برای تنظیم اقامت خود در کشور را بگیرند ، بازداشت شدند و تحت سیستم حمایت مالی سعودی که کارگران مهاجر را به کارفرمای خود متصل می‌کند ، بازداشت آن‌ها نامحدود است.

سازمان عفو بین الملل با 11 نفر از نزدیک در مورد دستگیری‌ها از جمله کارگران مهاجر خانگی ، یک فعال و یک مقام از سفارت سریلانکا در ریاض مصاحبه کرده است. حداقل در پنج مورد زنانی بازداشت شده‌اند که از کارفرمای متجاوز فرار کرده و بدین ترتیب نتوانسته از کارفرمای خود اجازه خروج از کشور را بگیرند.

زنان کارگر مهاجر به 11 دلیل از کارفرمایان سعودی خود فرار می‌کنند که عبارتند از: سوء استفاده‌های جنسی، محرومیت از غذا و تعطیلات، محرومیت از مرخصی استعلاجی و عدم پرداخت دستمرد.

سیستم حامی مالی جدید ، که مقامات آل سعود از ماه مارس شروع به اجرا کردند ، امکان سوء استفاده از کارگران خارج از کشور و کنترل بر آسیب‌پذیرترین گروه‌ها را فراهم می‌کند. گروههایی از کارگران مهاجر هستند که هنوز مشمول سیستم حمایت مالی استثماری هستند و آنها باید از کارفرمایان خود اجازه بگیرند.

افراد تحت پوشش این اصلاحات جدید می‌توانند کفالت را به کارفرمای دیگری منتقل کنند که قرارداد آنها بدون رضایت اولین اسپانسر منقضی شود. با وجود این ، پنج نوع کارگر (که حدود 60٪ مهاجران عربستان را تشکیل می‌دهند) از این اصلاحات معاف هستند.این افراد رانندگان شخصی ، نگهبانان و خدمتکاران ، چوپانان و باغبانان هستند به عنوان مثال این افراد برای بازکردن حساب در بانک‌ها به درخواست رسمی کارفرمایان نیاز دارند که اجازه کار و گذرنامه نیز باید ارائه شود. بنابراین پس از افتتاح حساب آن‌ها به داشتن چک‌های شخصی و کارت‌های اعتباری مجاز نیستند.

علاوه بر این عربستان هزینه‌های زیادی به کارگران خارجی و اعضای خانواده آنها تحمیل می‌کند.

مقامات سعودی در سال 2017 تقاضای پرداخت هزینه سالانه برای هر شخصی که کارگر مهاجر دارد شدند که در ابتدا 100 ریال تعیین شد و سپس به تدریج افزایش یافت. حتی با توجه به شیوع ویروس کرونا ، هزینه‌ها در سال 2020 با 400 ریال اضافی دو برابر شد و این هزینه‌ها در حال حاضر سالانه 4800 ریال سعودی (1200 دلار) برای هر شخصی که یک کارگر مهاجر را دارد پرداخت می‌شود.

کارگران خانگی و سایر مهاجران در زمان ویروس کرونا نیمی از آنچه را که اغلب وعده داده شده بود ،دریافت می‌کردند.

سالهاست که کارگران خارجی به دلیل شرایط حاکم بر عربستان، در بدترین شرایط زیستی به سر می‌برند و در حالی که آمار کارگران خارجی به ویژه زنان به عربستان در سال‌های اخیر افزایش قابل توجهی یافته است، اما تعداد کمی از آنان موفق به یافتن شغل و موقعیت خوب در این کشور شده‌اند، در حالیکه وضعیت بسیاری از آنان اسفناک و ناامید کننده است و کسی هم حاضر نیست برای آنها کاری انجام دهد.

بیشتر کارگران مهاجر از کشورهای فقیری مانند سریلانکا و موریتانی و پاکستان به عربستان آمده‌اند تا شرایط زندگی بهتری در عربستان داشته باشند و آن‌ها حاضر شدند در مقابل دستمزد بسیار کم و ساعات طولانی برای کارفرمایان خود کار کنند و این درحالی‌است که آن‌ها نصف دستمزدی که کارفرمایان به آن‌ها وعده داده‌اند دریافت می‌کنند و درصورتی که اعتراضی از سوی آن‌ها صورت گیرد به بدترین شکل ممکن با آن‌ها رفتار می‌شود و هیچ پشتوانه حقوقی محکمی برای دفاع از خود در برابر ظلم و ستم کارفرمایان خود در عربستان ندارند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon