کشف ۱۱ پرونده فساد جدید در عربستان
سازمان موسوم به نظارت و مبارزه با فساد در عربستان از کشف ۱۱ پرونده فساد جدید در عربستان خبر داد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از الخلیج الجدید، مقامات سعودی جزئیات 11 پرونده فساد را در گروهی از پرونده های جنایی را اعلام کردند که نشان میدهد انجام مراحل قانونی آنها در حال تکمیل است.
سازمان نظارت و مبارزه با فساد در عربستان سعودی روز یکشنبه در بیانیهای اعلام کرد که با همکاری وزارت گارد ملی، یک سرلشکر بازنشسته و دو کارمند دیگر این نهاد به دلیل دریافت مبلغ نقدی از شرکتهای داخلی و خارجی بازداشت شدهاند.
بر اساس این گزارش، این سرلشکر حدود 20 میلیون و 500 هزار ریال سعودی را از یک شرکت اتریشی دریافت کرده که بخشی از آن پول نقد و بخش دیگری از طریق خرید املاک و مستغلات به نام وی و همچنین انتقال بخشی از آن به بازرگانان و سرمایه گذاری آنها بوده تا به کمک یکدیگر در جایی سرمایه گذاری شود و پس از آن وی بتواند آن را باز پس گیرد.
در این گزارش آمده است: فرد دوم بازداشت شده نیز 30 میلیون و 153 هزار ریال سعودی را به صورت نقدی اما در چند نوبت و شخص سوم نیز 147 میلیون و 400 هزار ریال را دریافت کرده است که بخشی از آن به صورت نقدی و مابقی از طریق خرید املاک در نام وی و کل مبلغ بدست آمده در بالا به مبلغ 198 میلیون ریال در ازای تسهیل روشهای اعطای وام و پرداخت برای این شرکتها بوده است.
در پرونده سوم ، یک کارمند در وزارت امور خارجه به دلیل پرداخت حدود 733 هزار ریال ، به روشی نامنظم ، از حساب یکی از سفارتخانههای عربستان دستگیر شد.
بر اساس گزارش نهاد مذکور پرونده چهارم یکی از کارمندان وزارت اطلاعات است که 328 وی پروانه رسانه صادر کرده بود دستگیر و حدود 700 هزار ریال توقیف شد .
در پرونده پنجم ، دو کارمند در یک شعبه وزارت دارایی و دو شهروند (یک مالک املاک و مستغلات و یک عامل) دستگیر شدند زیرا کارمندان 126 هزار ریال از کل مبلغ 8076 میلیون ریال توافق کردند برای تسهیل خسارت مالی پرداخت کنند.
در پرونده ششم 3 کارمند در بخش آموزش (مدیرکل عملیات و نگهداری، مدیر امور مالی و اداری و ناظر ساختمان) به دلیل دریافت مبلغ 624 هزار ریال وجه نقد از یک تاجر معلق از کار در مبادله تسهیل دسترسی وی به 7 پروژه برای 323 هزار ریال بودند.
در پرونده هفتم ،کارمندان یک دفتر اسناد رسمی دستگیر شدند که برای یکی از نزدیکان خود سند غیرقانونی گمشده صادر کرد. در پرونده هشتم ، یک افسر در اداره مبارزه با مواد مخدر دستگیر شد ، زیرا وی 35 هزار ریال از یک عرب تبعه خارج از کشور در ازای نگهداری پرونده مربوط به برادرش در خارج از کشور اخذ کرده بود.
در مورد مورد نهم ، این شامل دستگیری یک کارمند شرکت برق عربستان سعودی و یک کارمند دولت (یک واسطه) بود.
در مورد دهم ، یک کارمند بانک که از برخی مشتریان 21 هزار ریال دریافت کرده بود در ازای نهایی کردن مراحل تأمین مالی خود از کار تعلیق شد.
در پرونده یازدهم ، دو کارمند شاغل در یک شهرداری به دلیل دریافت 25 هزار ریال در ازای نادیده گرفتن تخلف یک وب سایت یک شرکت دستگیر شدند.
«سلمان بن عبد العزیز» پادشاه عربستان در سال 2017 دستور تشکیل کمیته فساد به ریاست فرزندش «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی را داد که طی آن دهها نفر از شاهزادگان و مسئولان کشوری و مقامهای محلی سعودی بازداشت شدند.
محمد بن سلمان با دفاع از موج بازداشت مسئولان کنونی و پیشین عربستان و آنچه مبارزه با فساد خوانده است، مدعی شد که وی تلاش میکند با این کار، اقتصاد کشورش را اصلاح کند.
این درحالی است که سازمانهای حقوق بشری، اقدام عربستان برای بازداشت کسانی که از آنها به عنوان مفسد اقتصادی یاد میکند، مخالفان ولیعهد سعودی برای جانشینی پدر دانستهاند، تا اقدامی که رسانههای عربستانی از آن به عنوان پرونده مبارزه با فساد تعبیر میکنند.
انتهای پیام/