چرا فلسطینیان خواستار برگزاری انتخابات در قدس هستند؟


چرا فلسطینیان خواستار برگزاری انتخابات در قدس هستند؟

با توافقی که بین گروه‌های فلسطینی اواخر سال ۲۰۲۰ به وجود آمد مقرر شد انتخابات ۳ گانه فلسطین تابستان ۲۰۲۱ در نوار غزه ، کرانه باختری و قدس شرقی برگزار شود اما صهیونیست‌ها قصد دارند مانع برگزاری انتخابات فلسطین در قدس شرقی شوند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، آخرین انتخابات سراسری فلسطین سال 2006 برگزار شد. پس از آن تاریخ، انتخابات سراسری که در آن فلسطینیان کرانه باختری، نوار غزه و قدس حضور داشته باشند. برگزار نشد و تنها 2 انتخابات شوراهای محلی و شهرداری‌ها تنها در کرانه باختری برگزار شد. صهیونیست‌ها در آن دو انتخابات اجازه برگزاری انتخابات شوراهای محلی و شهرداری‌ها را در قدس ندادند. حال پس از گذشت 15 سال از برگزاری آخرین انتخابات پارلمانی، فلسطینی‌ها قصد دارند یک بار دیگر انتخابات سراسری 3 گانه را در تمام بخش‌های فلسطینی برگزار کنند اما این صهیونیست‌ها هستند که در وهله اول قصد دارند مانع برگزاری انتخابات شوند و در وهله دوم اعلام کرده‌اند حتی اگر انتخابات فلسطین برگزار شود اجازه نخواهند داد این انتخابات در قدس برگزار شود.

فلسطین , بیت المقدس , قدس اشغالی , کرانه باختری ,

وضعیت قدس در عرصه فلسطین

سال 1948 هنگامی که صهیونیست‌ها تأسیس رژیم صهیونیستی را اعلام کردند جنگی که تحت عنوان جنگ 1948 شناخته می‌شود بین کشورهای عربی و فلسطینی‌ها با رژیم صهیونیستی آغاز شد. در آن زمان صهیونیست‌ها علاوه بر بخش‌هایی که امروز در کنار سواحل مدیترانه قرار دارد به اضافه صحرای نقب، بخش‌های غربی شهر قدس را نیز اشغال کردند. بخش‌های غربی شهر قدس به دلیل حملاتی که صهیونیست‌ها به محله‌های آن منطقه کردند خالی از سکنه فلسطینی شد و مناطق خالی از سکنه قدس در اختیار صهیونیست‌ها قرار گرفت. از آن زمان بخش‌های شرقی شهر قدس که ساکنان فلسطینی بیشتری داشت تحت حاکمیت اردن قرار گرفت. قدس شرقی شامل مجموعه مسجدالاقصی، بیشتر مکان‌های مقدس و شهر قدیمی قدس می‌شود.

این وضعیت تا سال 1967 تغییر نکرد تا آنکه صهیونیست‌ها در جنگ 6 روزه، قدس شرقی را نیز در کنار نوار غزه و بخش‌هایی از کرانه باختری اشغال کرده، شهر قدس از آن زمان تحت اشغال آنها قرار دارد.

وضعیت قدس در نظام بین الملل

سال 1967 پس از اشغال قدس شرقی، شورای امنیت سازمان ملل طی قطعنامه 242 قدس را به عنوان شهر اشغال شده به رسمیت شناخت و از رژیم صهیونیستی خواست هر چه زودتر این شهر را آزاد کند. اما صهیونیست‌ها هیچگاه به این قطعنامه همانند دیگر قطعنامه‌های سازمان ملل عمل نکردند.

سال 1980 کنست رژیم صهیونیستی، قدس بزرگ را که شامل بخش‌های وسیعی از کرانه باختری نیز می‌شوند به عنوان پایتخت خود معرفی کردند. اما هیچ کشوری به این مسئله توجه نکرد تا آنکه سال 1995 ایالات متحده مصوبه کنست رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخت و اعلام کرد قدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت می‌شناسد. این مصوبه کنگره ایالات متحده توسط رؤسای جمهور این کشور تعلیق شد تا آنکه در سال 2017 دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا آن را اجرایی کرد و با انتقال سفارت ایالات متحده از تل‌آویو به قدس این شهر را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت.

مجمع عمومی سازمان ملل در قطعنامه‌ای که در همان سال تصویب کرد اعلام کرد این مسئله را به رسمیت نشناخته ، کماکان قدس را شهر اشغال شده می داند.

فلسطین , بیت المقدس , قدس اشغالی , کرانه باختری ,

قدس در توافقات سازشکاران فلسطینی و رژیم صهیونیستی

براساس توافقنامه اسلو طرف سازشکار فلسطینی و رژیم صهیونیستی به این توافق رسیده بودند که قدس شرقی در اختیار فلسطینی‌ها و قدس غربی در اختیار صهیونیست‌ها باشد؛ توافقی که با مصوبه 1980 کنست صهیونیست‌ها تعارض داشت اما امضا شد.

تحمیل حاکمیت بر قدس شرقی

حالا پس از گذشت 28 سال از توافقات سازمان آزادی بخش فلسطین با رژیم صهیونیستی، این صهیونیست‌ها هستند که اعلام می‌کنند اجازه برگزاری انتخابات در قدس شرقی را نخواهند داد چرا که قدس را پایتخت خود می‌دانند. از سوی دیگر سازمان آزادی بخش فلسطین براساس توافقات موجود قدس شرقی باید در اختیار حکومت خودگردان فلسطین باشد اما هرگز این اتفاق نیفتاده است.

حامیان مقاومت در فلسطین تمام قدس را پایتخت فلسطین می‌دانند اما فلسطینی‌های سازشکار  خواستار برگزاری انتخابات فلسطینی در قدس شرقی هستند چرا که براساس توافقی که با صهیونیست‌ها سه دهه قبل داشته‌اند این بخش از قدس باید در اختیار آنها باشد. اما صهیونیست‌ها که قدس را پایتخت خود معرفی کرده‌اند مدعی‌اند اجازه نخواهند داد فلسطینی‌ها در پایتخت آنها انتخابات فلسطینی برگزار کنند.

 

تحمیل این شرایط به فلسطینی‌ها از سوی صهیونیست‌ها فقط منحصر به انتخابات نیست بلکه صهیونیست‌ها از همان سال 1967 پس از اشغال فلسطین در حال یهودی سازی این شهر هستند. آنها حتی نام خیابان‌ها و محله‌هایی را قدمت بیش از هزار سال دارند تغییر داده‌اند و اسامی عبری روی آنها نهاده‌اند. مدارس فلسطینی‌های ساکن قدس زیر مجموعه آموزش و پرورش رژیم صهیونیستی قرار گرفته، دانش آموزان فلسطینی با کتاب‌های صهیونیست‌ها آموزش می‌بینند و مؤسسات فلسطینی در قدس تعطیل یا نابود شده‌اند. این در حالی است که به فلسطینیان ساکن قدس مجوز ساخت خانه جدید یا بازسازی خانه‌های قدیمی داده نمی‌شود. در کنار همه این نکات، صهیونیست‌ها مناطق فلسطینی نشین را طی 3 سال گذشته از حوزه استان قدس خارج کرده‌اند تا جمعیت صهیونیست‌ها براساس تقسیم بندی‌های جدید بیشتر از فلسطینی‌ها اعلام شود.

با این وضعیت نابهنجار فلسطینی‌ها  در قدس، فلسطینی‌ها قصد دارند با برگزاری انتخابات فلسطینی در قدس شرقی یک بار دیگر حاکمیت خود بر این بخش از شهر قدس را رسماً اعلام کرده آن را رسمیت بخشند.

انتهای پیام/

طرح صهیونیست ها زیر مسجدالاقصی
حفاری های زیر مسجدالاقصی
حفاری های زیر مسجدالاقصی
حفاری های زیر مسجدالاقصی
حفاری های زیر مسجدالاقصی
ورودی های مسجدالاقصی
باب الرحمة مسجدالاقصی
باب الرحمة
حفاری های زیر مسجدالاقصی
حفاری های زیر مسجدالاقصی
حفاری های زیر مسجدالاقصی
واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon